Ana Mihalić
Korona u domu slavne novinarke

Mirna Zidarić otkriva kako se zarazila u Zadru: 'Žao mi je što sam skinula masku'

Televizijska novinarka Mirna Zidarić otkrila je u ekskluzivnom razgovoru za novi broj magazina Gloria da su joj se simptomi Covida-19 pojavili 48 sati nakon dolaska na teniski turnir u Zadru. Ispovijest zvijezde HTV-a samo je jedna od brojnih priča koje vam naši novinari donose u novom broju magazina.

"Ovih dana sve češće razmišljam o našoj novoj stvarnosti. O ljetu koje kao da nikada neće stići, o ženama čije je tijelo i pravo na izbor postalo pitanje od općeg interesa, o koroni koja se tako iznenada, ali u punoj silini vratila u naš život... Čini mi se kao da smo zapeli u nekoj paralelnoj stvarnosti u kojoj više nema bezbrižnih ljetovanja, ludih izlazaka, u kojoj o ženskim pravima odlučuje netko drugi. Iako smo u 21. stoljeću! Svijet se, sada sam potpuno uvjerena, duboko promijenio, pa ni srednji prst - kojeg ovih dana na svojim društvenim mrežama pokazuju domaće zvijezde - više nema isto značenje", govori naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

Donosimo inspirativnu priču o ženi koja je pokrenula lavinu i formulu uspjeha 'Lude kuće'

U novom broju magazina Gloria i ovoga puta pripremili smo vam niz aktualnih priča i inspirativnih tema. Među njih svakako pripada priča dogradonačelnice Osijeka Žane Gamoš koja je pokrenula lavinu ženskog bunta pokazavši simbolično putem društvenih mreža - srednji prst. Razgovarali smo i s glumcima Reneom Bitorajcem i Brankom Đurićem Đurom, čija je "Luda kuća" najuspješnije privatno kazalište u zemlji.

Također, u ovom broju razotkrio nam se glumac Otokar Levaj, kuhali smo sa zagrebačkim ugostiteljem Bornom Janešom, a na putovanje Australijom 'odvela' nas je zagrebačka knjižničarka Snježana Može Pigeon. Pored toga, donosimo i posebnu ponudu: Nova Gloria + Limitirana kolekcija hit modnih dodataka po cijeni 29,90 kn.

Sportska novinarka Mirna Zidarić radila je sve što je mogla da se zaštiti od koronavirusa. Jedna greška bila je dovoljna da promijeni sve.

Snježana Harapin Dragojević donosi priču s naslovnice

Dok mi je sportska novinarka Mirna Zidarić preko telefona pričala što je sve radila od početka pandemije, te da je mogućnost da se ona, njezini ukućani ili kolege na poslu zaraze koronavirusom svela na najmanju moguću mjeru, činilo mi se kao da slušam sebe. Život ne oprašta greške i banaliziranje ovakve opasnosti je neodgovorno prema sebi i drugima. Upravo zato, znajući koliko je truda uložila da to spriječi, vijest da je i ona zaražena istinski me potresla. Pandemija nije prestala, mjesta za opuštanje nema i osnovne mjere zaštite - maske u zatvorenim prostorima, razmak, pranje ruku i dezinfekcija - trebale bi biti dio naše svakodnevice kako bismo i unatoč koronavirusu mogli živjeti normalno, baš kao i prije.

Kristinka Šćavina donosi dirljivu priču o Žani Gamoš, ženi koja je pokrenula lavinu. Ni slutila nije što će u razgovoru Kristina otkriti.

Kristinka Šćavina donosi uistinu inspirativnu priču dogradonačelnice Osijeka Žane Gamoš

Za svakog je novinara prava poslastica kad usred razgovora o zanimljivoj temi otkrije nešto što baca potpuno novo svjetlo na priču. To mi se nedavno dogodilo sa Žanom Gamoš, dogradonačelnicom Osijeka, za koju je prošli tjedan doznala cijela Hrvatska - nakon što je izazvala pravu žensku revoluciju prva pokazavši srednji prst Miroslavu Škori. Vjerujem da su svi čuli za razloge i rasplet te priče, no ono o čemu sam razgovarala sa Žanom dosad su znali samo njezini najbliži. A ja nakon našeg razgovora znam da je riječ o neustrašivoj ženi bez dlake na jeziku, velikoj emotivki i majci s velikim M. Ona je novo, moderno lice Slavonije, ono koje unatoč teškoj prošlosti živi u 21. stoljeću i gleda prema naprijed.

Dolores Tolić svjedočila stampedu koji je nastao nakon što se doznalo da je Grigor Dimitrov napustio Zadar zbog Covida-19

Tenis mi je jedan od omiljenih sportova i iskreno sam se radovala odlasku na zadarski Adria Tour. Među ostalim, zanimalo me i što je novo u životu zagrebačkog tenisača Borne Ćorića, s kojim sam zadnji put razgovarala prije dvije godine u Monte Carlu. Tada me se dojmio zrelošću i staloženošću pa vjerujem kako je zabrinjavajuću vijest da se na turniru zarazio koronavirusom dočekao - sportski. Nisam paničar, ali moram priznati da nije bilo ugodno sjediti u nedjelju navečer na tribinama na Višnjiku nakon što se doznalo da je Bugarin Grigor Dimitrov napustio Zadar zbog Covida-19. Nadam se da takvom stampedu više nikada neću svjedočiti.

Zagreb, 130620.
Kazaliste Luda kuca.
Glumci Rene Bitorajac i Branko Djuric. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media
Kruno Petrinović uživao je u razgovoru s poznatim glumačkim dvojcem.

Kruno Petrinović uživao je u druženju s Reneom Bitorajcem i Brankom Đurićem Đurom

Rene Bitorajac sigurno nikome ne bi dopustio da prosipa kokice po foajeu njegova privatnog kazališta Luda kuća. Ali je to dopušteno njegovu prijatelju i poslovnom partneru Branku Đuriću Đuri, za kojim pedantni Rene, poznat po brizi o svakom detalju, dobronamjerno kupi i čisti sve što mu nepažnjom ispadne iz kutije. Njih dvojica nisu samo najbolji prijatelji, nego i kompatibilni poslovni partneri, koji se idealno dopunjuju. - Đuro je iskusniji, sistematičniji i mnogo bolje od mene stoji s matematikom - kaže Rene, dok Đuro najviše cijeni Reneovu operativnost, brzinu i - brigu o svakom detalju. Njih dvojica su nerazdvojni još otkako su se upoznali 1998. na snimanju slovenskog filma "Blues za Saru", svjetski uspjeh ‘Ničije zemlje’ oskarovca Danisa Tanovića dodatno je učvrstio njihovo prijateljstvo, a nakon toga družili su se na snimanju TV serijala ‘Naša mala klinika’ te u brojnim drugim zajedničkim projektima. A Luda kuća, najuspješnije privatno kazalište u zemlji, vrhunac je njihove privatne i poslovne suradnje.

Novi broj magazina Gloria potražite na kioscima od četvrtka, 25. lipnja 2020.! Posebna ponuda: Nova Gloria + Limitirana kolekcija hit modnih dodataka po cijeni 29,90 kn

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

ŽANA GAMOŠ Kampanja osječke dogradonačelnice za pravo žena na izbor

ZVIJEZDE AKTIVISTICE Severina, Bojana Gregorić-Vejzović, Danka Derifaj i Jelena Veljača pokazale srednji prst političarima

MELANIA TRUMP Žena koju predsjednik sluša

ŽENSKA VEČER 'GLORIA OSOBNO' Splitske ćakule Monike Sablić, Zorice Kondže i Edite Lučić Jelić

KUHINJA: BORNA JANEŠ Tradicionalni recepti zagrebačkog ugostitelja

PUTOVANJE: SNJEŽANA MOŽE PIGEON Prekinuto krstarenje oko Australije

FELJTON: GLORIA STEINEM Američka feministkinja koja je promijenila povijest

Linker
23. travanj 2024 14:19