Samo u novoj Gloriji

Otkrivamo nepoznatu stranu rukometašica: koga ljube, kako se uređuju i što ne podnose

Iako je dugi niz godina naš običaj povodom nadolazećih blagdana bio na naslovnici ‘ugostiti‘ poznatu obitelj u svom domu, ove godine to je mjesto pripalo mladim, skromnim, samozatajnim, ali pažnje i hvale itekako vrijednim - brončanim rukometašicama!

"U nekim drugim vremenima s naslovnice božićnog broja Glorije smiješila bi se razdragana obitelj neke domaće zvijezde. Pričali bi nam o svojim planovima za iduću godinu te bi najavljivali okupljanje rođaka sve do sedmog koljena za bogatim blagdanskim stolom. No, kako ovo nisu normalna vremena, a u bajke više ne vjerujemo, na naslovnici vam predstavljamo (do sada nepravedno zapostavljene) samozatajne žene “od krvi i mesa” - naše brončane rukometašice. Do jučer potpuno podcijenjene, a danas junakinje koje slavi cijela Hrvatska. Mogu zamisliti kako su se djevojke osjećale kada su bez imalo medijske pompe odlazile na europsko rukometno prvenstvo. Mogu također zamisliti kako su ih boljeli neprimjereni komentari protivničkih trenera na račun njihove kvalitete. Previše puta u svojoj okolini kao žena doživjela sam slično, ne nužno na vlastitoj koži. Zato je pobjeda naših rukometašica tim veća i slađa. Svaka čast, cure - rasturile ste sve koji su vas podcjenjivali, a novim ste generacijama na najbolji način pokazale da je samo nebo granica. Vaša pobjeda idealan je božićni dar naciji u ovim surovim vremenima. Hvala vam na dašku optimizma i uživajte u svom trijumfu. Itekako ste zaslužile!" piše u uvodniku novog, božićnog broja magazina Gloria naša glavna urednica Alenka Ostrihon.

image
PRIVATNI ALBUM

Josip Jurčić donosi nam priču o kraljicama šoka

Priznajem, i ja sam jedan od onih koji do prije dva tjedna nije znao tko sve igra u ženskoj rukometnoj reprezentaciji. Odnosno, znao sam za možda dvije ili tri igračice. No, onda sam počeo pratiti utakmice Europskog prvenstva i oduševio se igrom naših cura, ali još više njihovim zajedništvom i borbenošću. Kada sam ih napokon upoznao, nakon što su se s brončanim medaljama vratile u Hrvatsku, te vidio koliko su skromne i jednostavne, shvatio sam zašto su upravo te djevojke postale sportske junakinje godine.

image
CROPIX

Karmen Miletić družila se s naše tri najveće glazbene nade

Iako su već godinama prijateljice, Mia Dimšić, Hana Huljić i Domenica Žuvela prvi su put zajedno zapjevale upravo na naš poticaj. Kako bismo pjesmom odagnali zabrinutost i turobno raspoloženje, redakcija Glorije organizirala je božićni koncert triju pjevačica, koji će 25. prosinca točno u podne biti emitiran na našem portalu. S djevojkama sam razgovarala nakon njihova nastupa u zagrebačkom hotelu Esplanade, za stolom punim delicija iz kuhinje Ane Grgić, koje su ih toliko opustile da su mi priznale kako su za ovaj koncert bez publike imale jednaku tremu kao da nastupaju pred punom dvoranom. Čini se, bez razloga, jer je njihova izvedba pjesme ‘Tiha noć’ jednostavno čarobna!

image
DARKO TOMAS/CROPIX

Kruno Petrinović vodi nas u 'hižu' svestrane Lane Pavić

Nevjerojatno je s kojom se količinom obaveza i širinom interesa svaki dan nosi Lana Pavić, i to s lakoćom. Ipak, kao urednica TV emisije Klub 7, vlasnica tvrtke za produkciju, doktorica političkih znanosti i majka troje djece treba i vrijeme za odmor - a provodi ga u srcu Hrvatskog zagorja. U svojoj "hiži" među zagorskim bregima ugostila je našu ekipu i dočarala nam atmosferu u kojoj će sa suprugom Markom, kćerima Bornom i Lucijom te sinom Markom Aurelijem provesti božićne i novogodišnje blagdane. I najavila da će se pod dekicom i s knjigom u ruci nakratko isključiti od svega.


image
GLORIA PRODUKCIJA

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

TOM CRUISE I HAYLEY ATWELL Nova ljubav na setu

NIKOLINA TOMLJANOVIĆ I JAKOB PATEKAR Dobro došli u Zimopark

LADA ŠTEFEK I LANA ILJADICA Splićanke u lancu dobrote

AVRIL HAINES Američka Mata Hari

STIL ŽIVOTA Modna božićna čestitka

KUHINJA: ANA I LUCIJA ZANINOVIĆ Ništa nas neće razdvojiti

PUTOVANJE: MATEA PARLOV KOŠTRO Valencija: fantastičan spoj starog i novog

FELJTON: GILLIAN ANDERSON Od pankerice do premijerke

Linker
22. travanj 2024 15:41