Getty
IKONA STILA

Zoe Saldana pod modnim povećalom

U serijalu “Zvjezdane staze” zaštitni znak joj je uniforma crvene boje, a na crvenom tepihu – jednobojne i šarene haljine ukrašene volanima, laticama od tekstila i mrežastim umecima.

Obje smo tvrdoglave, uporne i neovisne – i obje volimo nositi haljine, rekla je američka glumica Zoe Saldana usporedivši se s Nyotom Uhurom, likom iz kultnog ZF serijala ‘Zvjezdane staze’, kojeg glumi i u najnovijem nastavku ‘S one strane’ (upravo igra u domaćim kinima). No dok časnica svemirskog broda U.S.S. Enterprise nosi minice, 38-godišnja američka glumica ipak više voli duže modele.

Trenutačno omiljene varijante haljina su joj sirena-modeli koji sežu do polovice listova. Pritom takav jednostavan kroj – a i glumičina savršena linija koju, kako sama kaže, lako održava trčeći za 1,5-godišnjim blizancima Cyem i Bowiejem – dopušta raznovrsne ekstravagancije poput volana, mrežastih umetaka te prišivaka u obliku latica, perja i listova. Uz pomoć kićenih kreacija glumica je riješila i pitanje nakita koji, osim decentnog prstenja i naušnica, baš i ne voli nositi. No, ponekad voli iskočiti iz uloge besprijekorno elegantne dive pa navuče traperice. Štikli se ne odriče ni tada – iako priznaje da je s godinama visina potpetica sve manja.

Foto: Splash
Foto: Splash
Getty
Foto: Getty
Foto: Splash
Foto: Splash

Napisala Anela Martinović; Odabrala Iva Gradišer

Linker
25. travanj 2024 13:20