PREPORUKA

Vrijeme je za kino jer igraju odlični filmovi za djecu koji će oduševiti cijelu obitelj

Iako ih najčešće pogledamo zbog naših najmlađih, naslovi koju su došli u kina u posljednjih nekoliko tjedana osvojit će srca svih generacija.

Iako ih najčešće pogledamo zbog naših najmlađih, naslovi koju su došli u kina u posljednjih nekoliko tjedana osvojit će srca svih generacija.

Svake godine filmska industrija donosi niz animiranih filmova koji očaravaju publiku svih uzrasta. Ovog puta, nekoliko novih animiranih ostvarenja stiglo je u kina, a osim što su namijenjeni najmlađima, ovi filmovi sigurno će pronaći put i do srca starije publike. Od novog nastavka popularnog "Izvrnuto obrnuto" ("Inside Out"), dugo očekivanih "Imaginarnih prijatelja"("If") u režiji popularnog Johna Krasinskog, pa sve do obožavanog narančastog mačka - "Garfielda". U nastavku vam otkrivamo zašto ćete sa svojim najmlađima juriti u kino dvorane.

"IZVRNUTO OBRNUTO 2"

"Izvrnuto obrnuto 2" nastavak je velikog hita studija Disney i Pixar iz 2015. godine u kojem smo upoznali djevojčicu Riley i njezinih pet emocija, koje u obliku likova pratimo u njezinoj glavi od rođenja do 12.godine života. U nastavku Riley slavi 13. rođendan i stižu sasvim nove emocije koja će unijeti još veći kaos u život mlade tinejdžerice. Emocije Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gađenje imaju novog posla u Rileyjinom umu. Dok su se u prvom nastavku morale nositi s privikavanjem na novu okolinu zbog selidbe u novi grad, sada dobivaju društvo novih emocija jer Riley ipak odrasta u mladu djevojku. Tinejdžerske godine znaju biti emotivno jako zahtjevne, a Anksioznost, Sram i Ljubomora dodatno otežavaju najkompleksnije godine odrastanja. Redatelj Kelsey Mann očuvao je većinu originalne glumačke postave ali i doprinio s novim glasovima emocija među kojima su i Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira, Maya Hawke, Ayo Edebiri, Adèle Exarchopoulos, Paul Walter Hauser te Kensington Tallman kao 13-godišnja djevojčica Riley, koja je zamijenila Kaitlyn Dias iz prvog filma.

"IMAGINARNI PRIJATELJI"

"Imaginarni prijatelji" je animirano-igrani film koji prati oca i kćer, koji otkrivaju sposobnost da vide imaginarne prijatelje koje su napustila djeca kojoj su pomogli. Kroz cijelo putovanje pomažu zaboravljenim zamišljenim likovima da ponovno pronađu smisao u svijetu. Redatelj i autor John Krasinski kao svoju inspiraciju za film naveo je vlastitu djecu.

“Za mene je bilo ključno ispričati priču o tim vremenskim kapsulama u kojima smo se svi jednom nalazili. Imaginarni prijatelji su preslatki, ali oni su također vremenske kapsule vaših nada, snova i ambicija kada ste bili najmaštovitiji, a to zapravo nikada ne nestaje. Mislim da nam je rečeno da smo odrasli, ali što ako shvatiš da nikad nisi prestao biti dijete?", dodao je. Osim fantastične priče, "Imaginarni prijatelji" broje i cijelu A listu glumaca koji su posudili svoje glasove, kao što su Steve Carell, Emily Blunt, Fiona Shaw, George Clooney, Bradley Cooper, Matt Damon, Blake Lively, Sebastian Maniscalco, Amy Schumer, Jon Stewart, Brad Pitt i mnogi drugi.

"GARFIELD"

Prvo animirano kino izdanje temeljeno na kultnom mačku koji voli lazanje ima glumačku postavu punu poznatih imena, uključujući Chrisa Pratta, koji daje glas Garfieldu. Animirana pustolovna komedija redatelja Marka Dindala govori o tome kako je Jon Arbuckle pronašao i udomio narančastu mačku sa šarama dok je bio mačić. Međutim, središnja radnja filma o Garfieldu vrti se oko ponovnog susreta Garfielda sa svojim biološkim ocem i opasne pljačke u koju stariji ulični mačak uvali svog sina i samog Odieja, psića s kojim Garfield inače živi.

Linker
08. lipanj 2024 21:04