Stajliš Splićanka!

Editorijal Ane Čagalj u komadima iz njenog ormara: ‘Jole me nagovara da pokrenem svoju modnu liniju‘

Ova nesuđena pravnica i majka četvero djece već godinama slovi za jednu od najatraktivnijih Splićanki na našoj sceni, a u gradu podno Marjana svi je poznaju kao strastvenu fashionisticu. Za naš portal otkrila je zvijezde svoje garderobe i odradila shooting, na kojem se supruga Joška Čagalja Jole prvi put našla u ulozi profesionalnog modela.

Dobar komad odjeće je poput dobre glazbe. Uvijek je u trendu - modni je postulat Ane Čagalj, supruge našeg najvećeg zabavljača, koja je zahvaljujući njezinim odjevnim kombinacijama danas jednako poznata kao i Jole. Redovita je gošća na modnim događanjima, bliska je prijateljica s mnogim domaćim dizajnerima čiju odjeću nosi, a svako njezino pojavljivanje u javnosti uvijek se danima komentira. S plavokosom četrdesetogodišnjakinjom, koja se može pohvaliti i sjajnom figurom, pričali smo uoči foto sessiona za Gloria.hr. Dio je snimljen u njezinom splitskom domu, a fotografije potpisuje Splićanka Bruna Antičić.

image

Sjeća se Ana kako su je za modni savjet prijateljice pitale još u nježnim godinama. Snimljena u haljini brenda Rotate

Bruna Antičić

"Teško mi je reći kad sam se zaljubila u modu. Mislim da se čovjek rodi s tom strašću. Otkada sam bila djevojka, moje su me prijateljice uvijek tražile neki modni savjet, a danas sam glavna stilistica svom suprugu", smije se Ana Čagalj, s kojom smo prvo prokomentirali njezine ovosezonske modne zvijezde.


Najdraži poklon

"Ove zime takoreći ne izlazim iz kaputa koji mi je suprug kupio za Božić. Kao stvoren je za ležerne dnevne izlaske koji su glavnina mog društvenog života otkako se rodio naš sin Ivan. Tako da već drugu zimu dane uglavnom provodim u trapericama, toplim vestama i modnim tenisicama, kazala nam je Ana, koja je za nas pozirala u njoj najdražoj haljini za svečane izlaske.

Kad su večernji izlasci u pitanju - to je već druga priča. Po tom pitanju ne odustaje od glamuroznih haljina.

image

Ljubičasta haljina Elisabette Franchi jedna joj je od najdražih u ormaru

Bruna Antičić

Ta duga haljina u trendovskoj ljubičastoj boji je kreacija Elisabetta Franchi. Jolina supruga oduševila nas je i kolekcijom modnih detalja te nas je zanimalo koliko ima cipela, s obzirom da su joj one fetiš.

"Podjednako nosim i ravne cipele i štikle, imam i jako puno tenisica, a najvažnije mi je da su malo otkačenijeg dizajna. Na obući volim boje, atraktivne detalje... Ne znam koliko imam cipela jer ih rado prosljeđujem drugima, šapnula nam je Jolina najveća ljubav.

image

Iako obožava štikle, drage su joj i tenisice, no moraju biti otkačenijeg dizajna

Bruna Antičić

Iako voli i svjetske dizajnere, Ana kaže da radije nosi domaće kreatore.

"Ja stvarno obožavam hrvatsku modu. Među najdražima su mi brendovi Lei Lu od Aleksandre Dojčinović, Arileo iza kojeg stoje supružnici Marija i Jurica Pirić, zatim brend Anovi mlade splitske dizajnerice Ivone Glavaš, a imam dosta kreacija i Monike Sablić te Igora Djuga. Mišljenja sam da naša moda u ničemu ne zaostaje za jakim imenima svjetske scene kojima konkurira i po kvaliteti i po trendovima. Od stranih brendova sam zadnjih par godina najsklonija danskom Rotate. Sviđa mi se što je dosta nosiv, svaki se komad može kombinirati i uz štikle i uz tenisice", povjerila nam je Ana.

image

Kada je moda u pitanju njezine potrošačke navike su se promijenile od vremena kad je bila mlađa. Snimljena u Glamour Sposa haljini

Bruna Antičić

Kao prava trendseterica ima dugogodišnje iskustvo s online šopingom, a odjeću kupuje i na sve popularnijim rasprodajama. Moda jako zanima i njezine kćerke, tinejdžerice Ivu i Emu te najmlađu Tiju.


Omiljeni komadi

"Nema mi ništa draže nego kad tako naletim na neki super komad po dobroj cijeni. Davno sam na rasprodaji nabavila jedan divni kaputić za koji i danas primam komplimente. No, nisam od onih osoba koje ciljano obilaze sniženja. To sam radila kao mlada, a redovito bih ormar napunila nepotrebnom odjećom. Kupovinu preko interneta sam zavoljela kad su mi kćeri malo narasle i počele pratiti modu", objasnila je za naš portal Ana.

image

Bilo da odabere dugu ili kratku haljinu poput ove brenda Rotate, neće pogriješiti, a to može zahvaliti zavidnoj liniji

Bruna Antičić

Također je dodala da joj se jako dopada što neke od najpopularnijih modnih ikona današnjice, poput španjolske kraljice Letizie, posežu za starim komadima, jer to i sama radi.

"Od mame sam naslijedila jedan ljetni kaftan koji je stariji od mene, a sigurno već deset godina, ako ne i dulje, nosim jednu crnu haljinu", ispričala nam je Ana Čagalj, koja nam je i otkrila kako je Jole već dugo nagovara da pokrene svoju vlastitu liniju odjeće. Iako o tome do sada nije ozbiljno razmišljala, ostavila si je i tu mogućnost u nekoj budućnosti.

image

Jole ističe kako Ana ima dara za modu i da bi trebala iskoristiti taj potencijal. Snimljena u Lei Lu haljini

Bruna Antičić

"Još od vremena kad smo bili dečko i cura, Jole navija za to da se bavim modom. Smatra da imam puno dara za modu i da trebam iskoristiti taj potencijal. Možda ga jednog dana i poslušam", kroz smijeh nam je priznala Ana, koja ima i našu bezrezervnu podršku.

image

Ana Čagalj zaljubljena je u glamurozne haljine poput ove vjenčanice Glamour Sposa u čijoj se kreaciji i udala

Bruna Antičić

Čitajte i:

Linker
24. travanj 2024 06:39