Profimedia, AKM-GSI
OPET SU U TRENDU

Kendall Jenner nosi tenisice koje su Hrvatice furale 80-ih

Kultne tenisice na koje nisu imuni ni nogometaši ni manekenke, zasjale su i na pripadnici klana Kardashian-Jenner, a nalaze se na listama najpoželjnije obuće ove sezone.

U početku su ih nosili samo nogometaši, što za treninge, a što izvan terena, a uskoro su ih "provalili" i drugi. U vrhuncu svoje karijere nosio ih je i reggae glazbenik Bob Marley, 80-ih godina prošlog stoljeća popularizirala ih je britanska supkulturna skupina "The Casuals", a sada su doživjele povratak. I to sve zahvaljujući milenijalkama koje su ove sezone poludjele za retro modelima tenisica. Uz nogometne fanatike, tenisice Adidas Samba danas ih nose i brojne svjetske trendseterice, a slove za drugi najprodavaniji model njemačkog brenda svih vremena, odmah iza Stan Smith modela.

New York, NY  - Kendall and Kris Jenner depart from a photoshoot after signing new 'Keeping Up with the Kardashians' deal in New York. The Kardashian matriarch is wearing a tweed suit for a day out in the city. The Kardashians just re-signed with E! network for 5 seasons for 0 million.

Pictured: Kendall Jenner



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 353795050, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

asos.com

Osim toga, najdulje se i proizvode - prvi model kreiran je 1950. godine s kapicama na đonu koje su omogućavale nogometašima da treniraju i na zaleđenim površinama. S vremenom su se tenisice Adidas Samba prilagodile i za nošenje izvan travnjaka, a klasični model prepoznatljiv je po trima crnim crtama, nešto duljem jeziku i debljem đonu smeđe boje. Najpopularniji model je onaj bijeli sa sivom kapicom od brušene kože, a može se kupiti i crna verzija.

asos.com
Cijena modela Samba na online dućanu Asos iznosi 108.10 eura

Bezvremenski dizajn in je i 67 godina poslije, a stajliš i jednostavne te prije svega udobne tenisice, 21-godišnja manekenka Kendall Jenner ne skida s nogu. Stilska ikona milenijalki nosi ih u svim prigodama, na traperice i kožnati sako ili, pak, na tajice i predimenzionirani sweatshirt. Kultne tenisice i dalje su prodaji, pa se osim u ponudi vintage dućana ili skrivene u ormarima majki i starijih sestara, mogu pronaći i u brojnim online dućanima. Predviđa se da će s trona skinuti modele Stan Smith i Gazelle, koji su popularni proteklih sezona, pa požurite po svoj primjerak kultnih tenisica.

New York, NY  - Kendall Jenner departs from a photoshoot after signing new 'Keeping Up with the Kardashians' deal in New York.

Pictured: Kendall Jenner

BACKGRID USA 24 OCTOBER 2017, Image: 353793295, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

New York, NY  - Kendall Jenner seen leaving a photoshoot in NYC. The brunette model has her hair slicked back sporting leggings and a green sweatshirt for a casual off duty look.

Pictured: Kendall Jenner



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 353803689, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

Linker
19. travanj 2024 06:42