NE MOŽETE POGRIJEŠITI

Obožavamo slojevito! Izdvojili smo pet modnih trendova zbog kojih se radujemo jeseni

Potkošulja, košulja, vesta, sako i marama - zvuči kao trendi kombinacija koju će samo jesen prigrliti! Izdvojili smo pet jesenskih modnih trendova zbog kojih se posebno veselimo godišnjem dobu koje obožava slojevitost.

Svako godišnje doba ima svoju modnu čar, a čini se da jesen uvijek nosi najbogatiji repetroar modnih komada i dodataka kojima se nijedna druga sezona ne može pohvaliti. Zahvaljujući slojevitim kombinacijama i jesenskim vremenskim prilikama, modna industrija imala je prostora za osmisliti trendi komade odjeće koji će zavladati ovom šarenom sezonom.

Dok se ljetnoj sezoni najviše veselimo zbog novih kolekcija kupaćih kostima i laganih haljinica, nadolazeću sezonu jedva čekamo iz puno više trendi razloga! Izdvojili smo pet u moru modnih trendova zbog kojih se veselimo slojevitoj sezoni koja je već pred vratima.

Slojevito, slojevito

Prvo što nam krade pažnju dok prolazimo pored omiljenih high street trgovina su jesenske boje u izlozima. I ove jeseni dominiraju zagasite boje - većinom tamno narančasta, maslinasto zelena i bež, među kojima se uvijek nađu jarke "kričave" boje za one modno odvažnije. I dok neodlučni gledamo u ormar i dvoumimo se oko toga koji odjevni komad odabrati za jesenski outfit, odgovor ne može biti jednostavniji - oba!

image
Ribbed sweater vest - 9,99 €
H&M

Upravo je to jedan od jesenskih trendova kojeg ćemo dočekati raširenih ruku. Trend slojevitosti i jesen ljube se javno pa su se tako na modnoj sceni odavno udomaćile majice-košulje, odnosno vestice ispod kojih nosimo duge košulje. Nosimo li ovaj trend kod kuće ili na poslu - sasvim je svejedno jer ćemo u svakoj prilici ostaviti dojam kakav događaju priliči.

Ovisno o temperaturi koja će nas dočekati taj dan, na košulju možemo staviti tanju majicu ili deblju, pletenu vesticu i u oba slučaja ne možemo pogriješiti. Iako su većinom najpopularnije kombinacije jesenskih boja vestica s bijelom košuljom, želite li ovaj trend nositi na svoj način, pokušajte s košuljama raznih uzoraka i boja i uživajte u svim čarima sezone.

Pleteno svugdje i na svemu

Pletene dekice, pletene torbe, pletene majice - sve je to lagana uvertira u jesen.

image
H&M vesta -19,99 €
H&M
image
Kardigan - 19,99 €
H&M

Dok se na samom početku nose laganiji modeli pletenog koji ne griju pretjerano, s mjesecima pletenina koju viđamo u izlozima sve više grije, a vizualno ostavlja jednako dobar efekt. Jesen možete dočekati u jednom od popularnih modela pletenih haljinica, a možete se počastiti i pletenom torbicom!

image
Zara isprepletena torba - 199,90 kn
ZARA

Univerzalno, a efektno

Možemo ga nositi kod kuće u kombinaciji s tajicama i majicom, možemo ga nositi na poslovni sastanak u kombinaciji s ležernijom haljinom ili košuljom, a u nekim varijantama možemo se pojaviti i na svečanim događajima - riječ je kadriganu - omiljenom modnom komadu koji osim što začini svaku kombinaciju, zaista je funkcionalan te nas grije u hladnim mjesecima.

image
Dugi prugasti kardigan - 229,90 kn
ZARA

Čitajte i: Povratak u realnost! Donosimo modele deset trendi sakoa koji će ove jeseni vladati ulicama

image
Kardigan - 19,99 €
H&M

Razne boje i veličine ovog komada omogućuju svačijem ormaru da u skladu sa svojim modnim izričajem pronađe idealan model za sebe, a u kombinaciji s bilo kojim drugim komadom odjeće kardigan će stajlingu dodati dozu elegancije.

Uzorci koje obožavamo

Marame su modni dodatak koji se u nekim varijantama može nositi cijele godine, no nekako se najviše veže uz jesen. Marame možemo nositi u kosi, oko vrata, oko ruke, a posljednjih godina marame dominiraju kao modni dodatak za torbice s kojima outfiti postižu dozu profinjenosti.

image
Zara marama - 69,90 kn
ZARA

Dok nečiji modni izričaj prihvaća samo jednobojne modne dodatke, drugi svoj stil definiraju modnim dodacima koji iskaču iz mase, a obje skupine među maramama mogu pronaći model koji će se uklopiti u njihov stil. Dajte mašti na volju i ne bojte se izaći iz modne zone komfora - jarke boje i upadljivi modeli često ožive svačiji modni stil.

Čitajte i: Od trendi prošivenih do vječnih klasika: Donosimo najbolje modele torbi za nadolazeću sezonu

Obuća od koje smo se jedva oprostili

Ove smo godine, čini se, iz čizmica uskočili u sandale, a nadolazeća sezona poziva nas da se vratimo u mnogima omiljenu obuću. Jesenske čizmice su, naravno, drugačije od onih zimskih, a ono što ih posebno izdvaja su razne boje i modeli koji nisu toliko ovisni o vremenskim (ne)prilikama.

image
Zara čizmice od brušene kože - 399,90 kn
ZARA

Niske čizmice daju posebnu dozu elegancije, a one visoke idealne su za izlazak. Kaubojske čizmice su još uvijek u trendu, a klasične na visoku petu nikada nisu ni sišle s liste trendova.

image
Zara čizmice - 349,90 kn
ZARA

Ponovno ih uklopite u modne stajlinge i kombinirajte ih uz druge jesenske trendove.

Linker
19. travanj 2024 10:05