mladenke znaju što žele

Vjenčanja u doba korone: Najveći trendovi vjenčanica ove godine mogli bi vas iznenaditi

Čipka i perlice napokon su sišle s trona. Mladenke koje su vjenčanje planirale ili održale u 2020. godini tražile su jednostavnost, održivost i funkcionalnost, a glamur čuvaju za ‘neke bolje dane‘.

Zbog pandemije, oni koji rade u svijetu vjenčanja nikad nisu bili zbunjeniji, no mladenke i dalje dobro znaju što žele.

Premda su vjenčanja u 2020. godini prisilno manja, skromnija i užurbanija, vjenčanice su i dalje glamurozne, no primijećen je trend jednostavnijih linija i krojeva, uz jedan itekako zanimljiv podatak.

Poznati modni portal Who What Wear popričao je sa stručnjacima iz branše i doznao koji su apsolutni hitovi kad su vjenčanice u pitanju u ovoj ludoj godini, punoj neočekivanih događaja.

Dvije vjenčanice

Iako su bile prisiljene na brojne promjene, mladenke koje su vjenčanje planirale ove godine, ne odustaju od svoje ideje o romantičnoj bajci. Stručnjaci kažu da je porastao trend kupovine dvaju vjenčanica, od kojih jednu mladenka nosi za skromno, zbog pandemije "smanjeno" vjenčanje, a drugu čuva za bolje dane u kojima će ona i njezin suprug proslaviti novopečeni brak "kako spada".

image
Sylvie Meis i Niclas Castello na vjenčanju u Italiji
FOTOGRAFIJE: COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

"Glat" materijali

Čipka, koja se godinama nije skidala s trona, napokon je pronašla dostojnu zamjenu u jednostavnim, glatkim materijalima poput svile i američkog satena. Mladenke traže vjenčanice bez aplikacija, čipke i perlica, no zato kroj mora biti besprijekoran i atraktivan. Gola ramena, bardot izrezi i zanimljivi pregibi na suknji velik su hit sezone.

Primjerice, Liz Gillies, zvijezda serije "Dinastija" udala se u svom vrtu za Jamesa Corcorana u jednostavnom modelu koji je upotpunila raskošnim velom.

Vjenčanice s karakterom

View this post on Instagram

Now you really get to call me wifey ❤️

A post shared by TONI GARRN (@tonigarrn) on

Više nije važno imati hit vjenčanicu, koju u sezoni nose sve djevojke u trendu. Mladenke 2020. godine žele kroz haljinu iskazati osobnost, a sve se više referiraju na kultne vjenčanice iz sedamdesetih i devedesetih, poput kompleta koji je nosila Bianca Jagger na vjenčanju za frontmana grupe Rolling Stones. Odijela, šeširi i blejzeri ponovno su trendi kad su vjenčanice u pitanju.

image
Bianca i Mick Jagger na vjenčanju u St.Tropezu 1971. godine
FOTOGRAFIJE: KEYSTONE PICTURES USA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Održivost prije svega

2020. donijela je još jedan trend kad su vjenčanice u pitanju - mladenkama više nije važno da haljina bude nova i da se iz aviona vidi da je riječ o vjenčanici. Lyst je otkrio da je na njihovoj tražilici potraga za "vintage" i "već nošenim" vjenčanicama porasla za nevjerojatnih 38 posto, a iz Net-a-Portera su potvrdili da mladenke sve više traže haljine ili komplete koje će moći nositi i nakon vjenčanja.

image
Lily Allen udala se za glumca Davida Harboura u Las Vegasu u praktičnoj vjenčanici
FOTOGRAFIJE: BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Dvodijelne haljine

Još su jedan veliki hit haljine ili odijela u dva komada. Dugačka bijela suknja nosi se uz mekani crop top, blejzer uz fine hlače, kraća suknja uz zanimljivu bluzu... Atraktivne vjenčanice lako se mogu "složiti" putem online dućana slavnih brendova, spajanjem bijelih komada koji savršeno pristaju modnom stilu ponosne mladenke.

Čitajte i:

Nose se 'dvijetisućite': Zara vratila neodoljive komade iz prošlih kolekcija koje smo jedva čekali

Jednostavnije ne može: Megapopularan brend izbacio neočekivanu kolekciju

Uske traperice napokon su out: Ovih 13 trendi modela transformirat će vas u kraljicu stila

Linker
23. travanj 2024 16:31