MATEA SMOLČIĆ SENČAR
INTERVJU

Barbara Kolar: 'Svijet je prepun žena s prekrasnim tijelima, radije ih pogledam nego da im zavidim'

Jedna od najpopularnijih televizijskih i radijskih voditeljica u zemlji ogolila se i fizički i emotivno samo za magazin Gloria i otkrila zanimljive detalje o svom privatnom životu, odnosu prema hrani, vježbanju, muškarcima, ali i svom tijelu.

Premda je kao trogodišnjakinja htjela biti zvijezda Broadwaya, 47 godina poslije nerealizirana glumica i diplomirana veterinarka Barbara Kolar zadovoljna je i ulogom zvijezde u hrvatskoj voditeljskoj galaksiji. Bila bi još zadovoljnija da ovo ljeto provodi negdje na moru, no do daljnjega će se sunčati isključivo na svom balkonu jer mora biti u Zagrebu zbog snimanja nove sezone HRT-ova glazbenog showa Zvijezde pjevaju.

Ovog je tjedna završila snimanje sedme emisije, a ne bude li otkazivanja, najavila je, 29. kolovoza će s Duškom Ćurlićem voditi otvaranje Pulskog filmskog festivala.

Samo za magazin Gloria dala je veliki intervju iz kojega izdvajamo dio koji se odnosi na uvijek rado komentiranu temu - njen izgled..., a donosimo i prekrasne fotografije Matee Smolčić Senčar.

Kakve komentare na svoj izgled čujete u posljednje vrijeme?

- Ne slušam ih. Ljudima ne možete udovoljiti - uvijek ste nekome premršavi, predebeli, preplavi, prečupavi, prestari, preniski, pre… što god. U ljudskoj je prirodi da se želimo i volimo svidjeti, ali mislim da to mora početi i završiti sa samim sobom. Ne odnosi se to samo na kritike. Bez brige, ni dobre komentare ne shvaćam preozbiljno.

Postoji li neka žena kojoj baš zavidite na izgledu?

- Svijet je prepun žena s prekrasnim tijelima - radije ih pogledam nego da im zavidim. Možda sasvim malo onima koje se za tu divotu ne moraju previše truditi. No, kad vidim, recimo, koliko Jennifer Lopez vježba ili koliko (ne) jede Gisele Bundchen, jasno je da ja sa svojim trudom ne zaslužujem njihove gabarite.

I za vas se priča da gotovo ništa ne jedete: je li to točno?

- Naravno da nije, pa od nečega se mora živjeti. A osmozu i slične fore još nisam svladala.

Kojim ste dijelom svog tijela najzadovoljniji, a koji vas najviše baca u očaj?

- Usudila bih se reći da sam takvo seciranje i posljedično dramatiziranje ostavila u mlađim danima. Tad su mi povećana stražnjica i ne osobito lijepe noge bili trn u oku. No, s druge strane, nikad nisam imala problema s trbuhom - uvijek je ravan, a struk uzak.


Kreativno vodstvo ANELA MARTINOVIĆ | Stilist OLIVER JULARIĆ | Šminka TENA BAŠIĆ | Lokacija RIVERSIDE GOLF ZAGREB

Kad vam netko kaže da izgledate dobro za svoje godine, doživljavate li to kompliment ili uvijenu diskriminaciju po dobi?

- To sasvim sigurno nije najugodniji kompliment, ima nešto zločesto pod mašnicom u tom paketiću hvale. Iako je bez sumnje bolje izgledati dobro, makar i samo “za svoje godine”, nego loše po bilo kojoj osnovi.

Brojite li kalorije?

- Unatoč čini se općeuvriježenom mišljenju, moj se život ne vrti oko toga što i koliko jedem! Nemam raspored i stroga pravila, iako se sasvim sigurno ne prejedam. Jedem meso, ribu, puno povrća, a nema šanse ni da bih se posve odrekla mliječnih proizvoda iako ih ne podnosim najbolje.

Koje još namirnice ne podnosite?

- Šećer mi, nažalost, stvara ozbiljne teškoće pa dobro promislim prije nego što pojedem sladoled, realno jedini slatkiš koji me privlači. Imam loš metabolizam masti i intoleranciju na laktozu i gluten, no umjerenost pri unosu drži stvari pod kontrolom.

Teretana?

- Nema šanse. Zbog zatvorenog prostora, zbog toga što je takvo vježbanje redovito pogubno za moju kralježnicu, ali i zato što nevjerojatno lako nabijem muskulaturu, a ne volim taj nabildani izgled.

Kako je izgledalo snimanje naslovnice za magazin Gloria, pogledajte u videu!

ČITAJTE I:

Poznata voditeljica blista na svom radnom mjestu u cik zore: Ova fit trudnica ne skida osmijeh

Dunja Mazzocco Drvar pozdravila se s gledateljima: 'Gotovo je, odlazim s televizije!'

Dejan Lovren u nikad iskrenijem intervjuu o braku, djeci i novim poslovnim planovima

Nešto se fino 'skuhalo': Chefica Ana Grgić za samo četiri mjeseca upoznat će svoju djevojčicu

Linker
12. travanj 2024 02:18