Ivan Dečak
 Darko Tomas / Hanza Media
Izolacija slavnog glazbenika

Ivan Dečak povlači stihove vlastite pjesme: 'Nisam baš tako mislio'

Izolacija zbog koronavirusa nije lako pala ni virovitičkom rokeru Ivanu Dečaku. Sretan je, s druge strane, što ima više vremena za svoje najmilije.

Glazbenik i frontmen benda Vatra posljednjih tjedana provodi vrijeme u krugu obitelji, posvetio se supruzi i djeci te nastoji svaki dan organizirati kako bi mu bio zanimljiv i drugačiji od prethodnog. Svemu je razlog epidemija koronavirusa koja je zaustavila način života kakav poznajemo. "Ja dobar dio dana povodim sa svojom ženom i djecom kako bi ih što bolje upoznao, osim toga radim na novim pjesmama za svoj bend, pišem nove pjesme, čitam knjige koje nisam stigao pročitati dosad tako da, koliko god čudno zvuči, dan mi često bude prekratak", otkrio je Ivan Dečak u razgovoru za Gloria.hr.

Nadoknađujem sve one sate i dane kad me nije bilo doma.

Njegov posao je takav da često izbiva od kuće pa mu je sada omiljena aktivnost družiti se s djecom. "Igramo se skrivača, igramo se lovice, s loptama, lutkama, autićima, a kompletnom tom rasporedu sa svojom djecom, pokušavam naći i koju minuticu za sebe, a to je pravi podvig, vjerujte mi. U izolaciji ću pokušati napisati što više pjesama za naš deseti studijski album kojeg smo počeli raditi prije ovog zla. Prvi je singl "Sva naša ljeta" već vani, iako sam u njemu rekao 'zastanimo na trenutak', nisam baš mislio da stanemo ovako dugo. Jedva čekam da se svijet ponovno pokrene, u međuvremenu ću pisati pjesme i družiti se sa svojom obitelji", priča roker.

Zagreb, 060220.
Hotel Esplanade.
Dodjela glazbenih nagrada Top.HR Music Awards. 
Na fotografiji: Ivan Decak. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media
Supruga Nina zaslužna je što je obitelj i ovih dana opskrbljena svime što im treba

Postoji ta nekakva nelagoda koja se uvukla među ljude, pogotovo to primjećujem u Zagrebu, a siguran sam i u svim većim gradovima gdje je veći broj oboljelih, zaraženih, ne daj Bože umrlih.

Obiteljski hladnjak supruga je napunila, kaže, svime onime što obitelj Dečak i inače voli jest. "Najviše imamo ribe i raznovrsnih konzervi ribica koje ja jako volim jesti ujutro za doručak". Brine se, dodaje, onoliko koliko i svi ostali - o članovima svoje obitelji, kolegama, prijateljima.

Zagreb, 250319.
Studio Hanza media.
Na fotografiji: Ivan Decak, frontman grupe Vatra.
Foto: Biljana Blivajs / CROPIX
Dečak jedva čeka da se karantena završi, a život vrati u normalu

"Inače sam kontrol frik, ali nije me strah, no nije ni ugodno. Ovo je situacija s kojom se susrećemo prvi put u životu, nama je nepoznanica i postoji neka nelagoda, zato i slušamo stručne ljude koji nam svaki dan daju savjete i koliko god zvuče kao floskule, treba ih se pridržavati i ozbiljno shvatiti, poslušati i provoditi".

Glazba me ispunjava u životu i jedva čekam ponovno se popeti na pozornicu.

Kada sve ovo prođe, dodaje Dečak, trebat će mu jednak broj dana kojih je bio u izolaciji da bi mogao nadoknaditi sve ono što želi napraviti. "Prije svega podružiti se s ljudima koji mi nedostaju. Tu je i posao kojim se bavim te šetnja Sljemenom bez straha od susreta s drugim ljudima". Čitavo vrijeme ima samo dvije mantre - prva je 'ostajem doma', a druga je za Dečaka vrlo logična i očekivana: "Glazbom protiv panike"!

Split, 140218.
Koncert Massima u Spaladium Areni  povodom Valentinova, Dana zaljubljenih. Zajedno s grupom Vatra prvi put je izvedena pjesma Nama se nikud ne zuri.
Na fotografiji: Ivan Decak iz grupe Vatra.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media
Ivan Dečak radi na novim pjesmama za svoj bend Vatra

"Mantram zapravo čitamo vrijeme ostajem doma, ostajem doma, i glazbom protiv panike, glazbom protiv panike, glazbom protiv panike, sve ne bi li ovom našom stankom u vremenu potjerao ovo zlo od virusa što prije iz našeg života", zaključuje glazbenik.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Čitajte i:

"Nerado u javnosti govorim o privatnom životu, no jedina novinarska ekipa koju sam pustio u svoj dom bila je Glorijina"

Ivan Dečak partnericu i menadžericu Ninu upoznao je u dječjem vrtiću, a nikad joj ne mora govori kamo ide

Kakva je kemija između Dečaka i Gopca? Otkrili su nam svoje skrivene talente, ali i bez čega ne mogu na snimanju

Ljubomorno je čuva: Ivan Dečak na crvenom tepihu šetao uz suprugu u koju je zaljubljen od vrtića

Linker
25. travanj 2024 15:07