ŠOKANTAN INTERVJU

Linda Evangelista otkrila da se u posljednjih 5 godina dva puta borila s karcinomom dojke

Slavna manekenka koja s još tri supermodela krasi rujansko izdanje Voguea, digitalnom izdanju magazina Wall Street Journal dala je intervju u kojem je progovorila o svojoj borbi koja još nije završila.

Iako se do sada znalo samo za njezinu borbu s posljedicama estetskog zahvata poznatog kao krioliza kojim se zamrzavaju masne stanice kako bi se otopile, a kod nje su nabujale i unakazile joj lice, Linda Evangelista sada je otkrila da je u tom periodu vodila mnogo dramatičnije i opasnije bitke. Naime, u posljednjih pet godina slavnom modelu dva puta je dijagnosticiran rak dojke. U nedavnom razgovoru za digitalno izdanje WSJ. Magazina, rekla je kako joj je karcinom dojke prvi put dijagnosticiran 2018. godine.

image

Nakon zahvata koji joj je unakazio lice, krenule su još teže i opaasnije borbe

ELDER ORDONEZ/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

‘‘Otkriven je na redovnoj godišnjoj mamografiji. Nalaz nije bio dobar, a zbog drugih zdravstvenih čimbenika, bez oklijevanja sam se odlučila za obostranu mastektomiju. Nakon zahvata mislila sam da sam riješila problem. No 2022. napipala sam kvržicu i shvatila da se rak vratio.‘‘

image

Linda Evangelista je 2022. nosila reviju kuće Fendi

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Nakon druge dijagnoze Linda je inzistirala da joj onkolog izvadi i tu izraslinu bez obzira na estetske posljedice. Bila je, kako kaže, oko toga vrlo odlučna i glasna.

"Iskopaj mi rupu u prsima, ne treba izgledati lijepo, želim da to iskopaš što dublje. Želim vidjeti rupu u svojim prsima kad završiš. Razumiješ li me? Ne želim umrijeti od ovoga", otkrila je slavna manekenka i priznala kako je sada i to riješeno, ali i dalje živi u strahu jer ima vrstu karcinoma koji se često vraća.

image

Linda Evangelista sa sinom Augustinom prije deset godina

MIKE COPPOLA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Znam da sam jednom nogom u grobu, ali slavim život. Prošla sam kroz neke užasne zdravstvene probleme, tu sam gdje sam i sretna sam što sam živa. Svaki novi dan za mene je bonus‘‘, kazala je Linda koja ima 16-godišnjeg sina Augustina iz avanture s francuskim milijarderom Françoisom Pinaultom, današnjim suprugom glumice Salme Hayek. A sada postaje i jasnije zašto je Salma Hayek toliko brižna prema Lindi i njezinom sinu s kojima slavi svaki veliki praznik i rođendan. Brine se da se Linda ne osjeća usamljeno, ali i da se Augustin osjeća kao punopravni član obitelji.

Linker
25. travanj 2024 15:14