Posljednje pripreme

Otkriveni voditelji Dore: Dušku Ćurliću pridružit će se Maja Ciglenečki i Anja Cerar

Bez obzira na veteransko iskustvo mnogih vođenja Dore Duško Ćurlić ističe da je za njega to uvijek i ponovno novi izazov, a veseli ga što će pozornicu dijeliti s dvije kolegice s HRT-a.

Još je manje od mjesec dana preostalo do Dore koja će se održati 22., 23. i 25. veljače u studijima Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju, a s HRT-a su otkrili tko će ove godine voditi glazbeno-scenski spektakl. Voditeljska uloga pripala je iskusnom HRT-ovom voditelju i dugogodišnjem članu tima Dore i komentatoru Eurosonga Dušku Ćurliću, a uz njega će se naći i voditeljica emisije "Dobro jutro, Hrvatska" Maja Ciglenečki te novinarka i voditeljica emisije koju vole i cijene kulturnjaci Art à la carte Anja Cerar.

Bez obzira na veteransko iskustvo mnogih vođenja Dore Duško ističe da je za njega to uvijek i ponovno novi izazov. “Velika je to produkcija, mnogo detalja koji čine onu sliku koja na kraju ode prema našim gledateljima i jednostavno je izazov biti dio toga i dati dio sebe i svoga posla u čitavu priču", kaže Duško. Na pitanje ima li tremu bez obzira na dugogodišnji voditeljski televizijski staž Duško otkriva: “Uvijek imam tremu jer onoga trena kad je ne budem imao možda bolje raditi nešto drugo. Trema je za mene odgovornost, prema gledateljima, ekipi i na koncu sebi samom. Trema je dobra stvar koji ti daje onaj motiv više. Saznali smo i na koji način se voditelji pripremaju za ovako veliki događaj. “Uskoro kreću prve “grublje” verzije scenarija, a nakon toga ide ono brušenje koje će u onom zadnjem tjednu pred Doru ići na ono fini rez kojim ćemo izaći kao voditelji pred gledatelje”,ispričao je Duško te dodao da ga veseli suradnja s kolegicama Majom i Anjom. “Znaju da sam štreberski tip koji se voli dobro pripremiti, a radi se o dvije zaista talentirane osobe s kojima će vjerujem biti gušt izaći na scenu i voditi ovogodišnju Doru”.

image

Anja Cerar, Duško Ćurlić i Maja Ciglenečki

Maja Ciglenečki ističe da joj je iznimno drago što je pozvana da bude dio voditeljskog tima ovogodišnje Dore. “Godinama sam sudjelovala u projektu kao prezenter ocjena zagrebačkog žirija i s Prisavlja pratila cijeli tijek prošlogodišnjih natjecanja. Jako se veselim novoj perspektivi - onoj s pozornice, kao i suradnji s Anjom i Duškom”, ispričala je Maja.

Anju Cerar gledatelji najviše poznaju kroz teme iz kulture koje kao urednica i voditeljica obrađuje u emisiji Art à la carte , samim time Dora je za nju sasvim novo i izazovno iskustvo. “Dora je živopisna manifestacija, popkulturni fenomen koji pratim oduvijek i sudjelovati u njoj na ovaj način nadrealan je osjećaj! Sam format je prilično drugačiji od emisije Art à la carte kojom se svakodnevno bavim, ali biti dio eurovizijske eksplozije žanrova jedinstvena je i zabavna prilika. Već su pripreme odlično iskustvo, pogotovo uz sjajnu Maju i zaštitno lice i glas Dore, Duška”, rekla je Anja.

Urednik i voditelj projekta Dore Tomislav Štengl ističe da će predstojeća Dora, što se voditelja tiče, biti spoj mladosti i iskustva. “Duško i ja smo već uigrani tim, prvi puta smo surađivali još dok smo bili "mladi", bio je to Porin u Opatiji 1995. godine, a potom u emisiji Pravo vrijeme u kojoj smo pekli zanat za sve projekte koji smo radili tijekom zadnjih par desetljeća. Veseli me što ove godine imamo i dvije voditeljice koje će svojom mladošću i šarmom unijeti veselje na pozornicu Dore 2024.”, dodao je na kraju Štengl.

image

Urednik i voditelj projekta Dore Tomislav Štengl

KRASNODAR PERŠUN

Linker
24. travanj 2024 04:47