Obitelj Tabak konačno je na okupu, čekaju da se Gorana u potpunosti oporavi od koronavirusa
 Privatni album
Intimna ispovijest

Supruga košarkaša Žana Tabaka nakon buđenja iz kome: 'Danima sam se bojala zatvoriti oči, a pogotovo zaspati'

Samo za magazin Gloria, Gorana Tabak otkriva što je sve prošla nakon što se zarazila koronavirusom zbog kojega joj je život visio o niti.

Mjesec i pol nakon što je obitelj košarkaškog trenera i bivšeg NBA igrača Žana Tabaka prošla kroz pravi pakao, u njihovu domu u Madridu ponovno vlada dobro raspoloženje. Naime, Žanova supruga Gorana Tabak, koja je još u travnju ležala u komi zbog korone, uspješno se oporavlja te s nestrpljenjem iščekuje ljeto i povratak starom životu. "Liječnici su me upozorili da će proći puno vremena dok se sasvim ne oporavim. Mjesecima neću moći potrčati, još mi je problem i govoriti, a otkako sam se vratila iz bolnice, bojim se sama izići iz kuće. No, to nije neobično jer sam do prije samo mjesec dana mislila da neću preživjeti i da više nikada neću zagrliti svoju obitelj", kaže Gorana.

Bitka za život ove Splićanke, kćeri legendarnog košarkaša Rate Tvrdića koja se u mladosti također bavila košarkom, počela je 11. ožujka.

Kao i većina oboljelih, i Gorana je prvo dobila laganu temperaturu te je u početku mislila da ima virozu.

Čak i kad joj je nakon nekoliko dana temperatura skočila, nije bila previše zabrinuta. Kroz glavu joj je prošlo da ima koronu, no bila je sigurna da će je brzo preboljeti.

01 05 2020
gorana tabak
Privatni album
Gorana Tabak u bolnici je provela više od mjesec dana, a najveći dio tog vremena bila je u induciranoj komi

Suprugu i prijateljima je napisala poruku prije negoli su je stavili u induciranu komu

Da njezino stanje ipak nije tako bezazleno, shvatila je pet dana kasnije. U međuvremenu se osjećala sve gore, temperatura joj je i dalje divljala, više gotovo nije mogla stajati na nogama, a na dan kad je primljena u bolnicu počela je imati ozbiljnih problema s disanjem. "Već sutradan sam bila toliko loše da su me intubirali i stavili u induciranu komu", prisjeća se Gorana, koja je u tom stanju bila šesnaest dana. Sve što se za to vrijeme događalo zna iz priča bolničkog osoblja, jer je Žan i djeca nisu smjeli posjećivati. "Prije nego što su me stavili u komu, suprugu i nekim prijateljima poslala sam poruku u kojoj sam napisala kako ne vjerujem da ću preživjeti. Već tada sam bila u polusvjesnom stanju. Žan mi je kasnije rekao da ga je ta poruka dotukla", kaže Tabakova supruga.

Više o najvećoj životnoj borbi hrabre Splićanke, za koju je sama smatrala da je neće preživjeti, čitajte u novom broju magazina Gloria!

U novom broju pročitajte i ove zanimljive i inspirativne priče:

Ekskluzivno! Ivana i Mile Kekin o odluci koja je promijenila sve: 'Sad je pravi trenutak!'

SLAVKO SOBIN Dobar život na selu

GLORIA OSOBNO Jasna Zlokić, Tončica Čeljuska i Almira Osmanović: žene, bake, kraljice

GORANA I ŽAN TABAK Novi početak nakon korone

DOMINIC CUMMINGS Borisov čovjek iz sjene

STIL ŽIVOTA Boutique hotel za pse

ENA KATARINA HALER Roman spašen od zaborava

PUTOVANJE: ANITA RAKIĆ Zelena prostranstva i plava jezera Škotske

FELJTON: CLINT EASTWOOD Neuništivi holivudski junak

Linker
19. travanj 2024 19:29