AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
pravna strategija

Zvijezda Marvela na sudu stigao s Biblijom, poslužio se "taktikom" prethodnih slavnih optuženika

Nastavljeno je suđenje zvijezdi Marvelovog filma Loki, Jonathanu Majorsu. Na suđenje je stigao u sivom odijelu, bijeloj košulji, sa sunčanim naočalama i Biblijom u ruci. S Meagan je započeo vezu u svibnju 2023. godine, a njezina podrška za vrijeme suđenja, slažu se brojni pravni stručnjaci, „samo je dio pravne strategije”.

Nastavljeno je suđenje zvijezdi Marvelovog filma Loki, Jonathanu Majorsu. Na suđenje je stigao u sivom odijelu, bijeloj košulji, sa sunčanim naočalama i Biblijom u ruci. S Meagan je započeo vezu u svibnju 2023. godine, a njezina podrška za vrijeme suđenja, slažu se brojni pravni stručnjaci, „samo je dio pravne strategije”.

U New Yorku je nastavljeno suđenje američkom glumcu i zvijezdi Marvelovog filma "Loki" Jonathanu Majorsu, kojega se tereti za napad i uznemiravanje bivše djevojke Grace Jabbari zbog čega mu prijeti i do godinu dana zatvora. Glumca su priveli krajem ožujka 2023. godine nakon što je Jabarri policiji prijavila obiteljsku svađa tijekom koje je zadobila lakše ozljede glave i vrata. Glumac se od tada suočava s optužbama za napad i uznemiravanje, a žrtva se kasnije ipak predomislila te je kazala da je glumca isprovocirala jer je bila nasilna prema njemu. Nakon toga javile su se i brojne druge žene koje su glumca teretile za nasilje.

No, unatoč optužbama žena koje pljušte sa svih strana 34-godišnji glumac pojavio se na suđenju u pratnji sadašnje djevojke, američke glumice i modela Meagan Good, s kojom je viđen na ulici u zagrljaju dan prije suđenja. Jonathan je na suđenje došao u sivom odijelu, bijeloj košulji, sa sunčanim naočalama i Biblijom u ruci. S Meagan je započeo vezu u svibnju 2023. godine, a njezina podrška za vrijeme suđenja, slažu se brojni pravni stručnjaci, „samo je dio pravne strategije”.

image

Glumac se pojavio na suđenju u pratnji sadašnje djevojke Meagan Good

TMZ/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Judie A. Saunders, bivša tužiteljica koja sada vodi odjel za prevenciju seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima u odvjetničkoj tvrtki ASK LLP, naglasila je važnost samoprezentacije tijekom suđenja. „Pravo je scenski nastup u punom smislu te riječi. O svemu se vodi računa unaprijed, sve je u detaljima”, rekla je Saunders i dodala da se uvijek se prije suđenja razgovara o tome što će optuženi odjenuti, a naglašava se i važnost potpore obitelji i bliskih članova koji sjede u sudnici iza njih. Tako je i Meagan Good zauzela mjesto u prvom redu iza Jonathana.

Bivša tužiteljica dalje objašnjava da njihov zajednički dolazak šalje određenu poruku. Riječ je o stvaranju slike osobe koja je u stabilnoj vezi pa, prema tome, nije „netko koga bi se žene i drugi trebali bojati jer je normalna osoba". „Znači, postoji priča koja stoji iza cijelog nastupa”, ističe Saunders.

image

Jonathana su priveli krajem ožujka 2023. godine nakon što ga je tadašnja djevojka prijavila za nasilje

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Iako se trenutno ne može prejudicirati presuda niti se zna kada će ova pravna bitka biti okončana neosporno je da je glumcu već sada narušen ugled. Suradnju s Jonathanom u travnju su prekinule već dvije kompanije, menadžerska tvrtka Entertainment 360 i tvrtka za odnose s javnošću The Lede Company, dok je nekoliko Marvelovih projekata odgođeno ili otkazano nakon optužbi.

Majors nije prva hollywoodska zvijezda koja se našla na optuženičkoj klupi i time izazvala golemi interes javnosti. Ranije je na svojoj koži to doživjela i oskarovka Gwyneth Paltrow koju je tužio 76-godišnji umirovljenik Terry Sanderson zbog nesreće na skijaškoj stazi. Glumica je bila je optužena za nesmotreno skijanje nakon što su se ona i Sanderson sudarili na stazi nakon čega su njemu slomljena četiri rebra te je zadobio i oštećenje mozga. Oštećeni je tražio 300.000 dolara odštete, a ona samo jedan. Naposljetku je proglašena nevinom, a cijelo suđenje izgledalo je upravo kao scenski nastup u kojem glumica igra jednu od svojih boljih uloga.

Valja spomenuti i jedno od medijski najpopraćenijih suđenja - ono između bivših supružnika Johnnyja Deppa i Amber Heard tijekom kojeg je razotkriveno prljavo rublje iz njihovog privatnog života. Bio je to pravi medijski spektakl koji se uživo prenosio i komentirao na YouTubeu i društvenim mrežama, a osim međusobnih šokantnih optužbi koje su suprotstavljene strane iznijele u sudnici pažnju su i Amber i Johnny privlačili svojim izgledom koji je očito važan faktor, a ponekad možda i onaj presuđujući tijekom sudskih trakavica.

Linker
28. travanj 2024 14:15