Ljetne radosti

‘Ljeto u Samoboru‘ i ove sezone nudi sjajan program i pregršt sadržaja

Od 30. lipnja do 9. srpnja možete posjetiti jedinstveni i kreativni festival "Ljeto u Samoboru", a posjetitelji će uživati u mnogobrojnim koncertima domaćih izvađača.

Ljeto nam je pokucalo na vrata, a s njim i šarmantni obiteljski festival u srcu Samobora. Ovaj bajkoviti grad u neposrednoj blizini hrvatske metropole i ove godine svojim posjetiteljima nudi jedinstveno "Ljeto u Samoboru". Prekrasni zeleni park iza Samoborskog muzeja ponovno će biti domaćin ovog magičnog glazbenog i kreativnog festivala koji će se ove godine održati od 30. lipnja do 9. srpnja. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u večernjim koncertima koje će za njih prirediti imena kao što su Zoran Predin, Natali Dizdar, Detour, Zdenka Kovačiček i mnogi drugi

image
FILIP BUSIC

Kao i dosadašnjih godina, "Ljeto u Samoboru" bit će omiljena festivalska destinacija svim uzrastima, kroz bogati dnevni i večernji program. Posjetitelje očekuje niz kreativnih i edukativnih radionica, od izrade lutaka Iliraca, tradicionalnog bilikuma, paint&wine slikarske radionice do ukrašavanja minijaturnih košara od špage i konca. One najmlađe posebno će razveseliti “Dan pripovijedanja: Osvoji me pričom”, kao i izvedba predstave za djecu “Ivica i Marica” zagrebačke Scene IBM, i kreativne ljetne DIY radionice, igranje društvene igre Cmoljac XXL te prikazivanje animiranog filma “Neustrašiva njuška”. I samoborski Centar za mlade Bunker pridružit će se „Ljetu u Samoboru”, sa svojom ChillOut zonom, u sklopu koje donose druženje uz stolni nogomet, badminton i društvene igre, kao i priliku za izradu gigantskih balona, što će zasigurno razveseliti i male i velike.

image
FILIP BUSIC

Ove je godine otvorenje festivala, 30. lipnja, pripalo cijenjenoj domaćoj pop glazbenici Natali Dizdar, koja ovo ljeto osvaja aktualnim singlom “Ocean”. Bit će to savršena prilika da pred samoborskom publikom izvede hitove, poput pjesme “Zadnji dan ljeta" ili odličnih singlova koje je izdala u sklopu projekta BETI. U ljetnom ritmu nastavit će i Porinom nagrađeni bend Detour, čiji singlovi poput “Zaljubila sam se”, “Plešem sama” i “Vikend” već godinama osvajaju publiku i radijski eter, a njihov nastup planiran je za subotu, 1. srpnja. Koncertni program prvog vikenda Ljeta u Samoboru kraju će privesti jedinstvena ‘žena za sva vremena’, naša cijenjena jazz i rock pjevačica Zdenka Kovačiček, koja će nastupiti u nedjelju, 2. srpnja.

image

"Ljeto u Samoboru"

"Ljeto u Samoboru"

I dok će tijekom tjedna večernji sati biti rezervirani za DJ program, koncerti će uslijediti i drugog vikenda u petak, 7. srpnja na pozornicu festivala stiže cijenjeni slovenski kantautor, pjesnik i pisac te miljenik domaće publike - Zoran Predin. Večer kasnije, u subotu 8. srpnja, svoj rock zvuk pred samoborsku publiku donose riječke snage Jonathan, a festival kraju privodi energični Žiga & Žiga Žaga Band, koji će nastupiti u nedjelju, 9. srpnja. Ulaz na festival je slobodan, a svi navedeni koncerti započet će u 21 sat. Detaljan program s rasporedom dnevnih i večernjih aktivnosti dostupan je na stranici festivala.

Linker
28. veljača 2024 06:16