Sve su sami zaradili

Milijunaši sa sličnim pričama sa svojih početaka: ‘Negdje morate početi‘

Počeli smo s dna, poručio je Bezos slavnom reperu koji je objavio svoju i fotografiju vlasnika Amazona s početka karijere.

Reper Drake i Jeff Bezos imaju nekoliko zajedničkih stvari jer dijele sličnu životnu priču. Glazbenik i osnivač Amazona prisjetili su se svojih uspomena i početaka kada je Drake objavio više fotografija na Instagramu. Na jednoj fotografiji je podijelio sebe i a na drugoj Bezosa za stolom u Amazonovu ured prije nego što je postao moćno trgovačko središte kakvo je danas.

Na prvoj slici, Drake pozira pred kamerom dok stoji ispred vrata s oznakom 1503. Po svemu sudeći ta vrata pripadaju starom stanu na adresi 15 Fort York u Torontu, gdje su on i njegov prijatelj Noah snimili većinu stvari za svoj mixtape So Far Gone. Njegovi obožaavtelji znaju kako reper 15 Fort York spominje i u svojoj pjesmi "Know Yourself".

"Negdje se mora početi", napisao je Drake ispod fotografije.

Čitajte i: La Vida Loca je završila! Hoće li nezasitni seksualni apetit kralja latino glazbe koštati braka, karijere i bogatstva?

Bezos je odgovorio na objavu s referencom na još jednu od Drakeovih hit pjesama.

"Počeli smo od dna, sada smo ovdje", odgovorio je.

Prošli tjedan, Drake, koji je objavio svoj album Honestly, Nevermind u lipnju, pridružio se Backstreet Boysima na pozornici u svom rodnom gradu Torontu za izvedbu njihova kultnog hita "I Want it That Way". Kako znamo, reper je ostvario zavidan uspjeh u glazbenoj karijeri, a njegove ploče su prodane u nekoliko milijuna primjeraka.

image

Drakove ploče prodaju se u milijunskim nakladama

GONZALES PHOTO/LASSE LAGONI/AVALON/PROFIMEDIA GONZALES PHOTO/LASSE LAGONI/AVALON/PROFIMEDIA

S druge strane, bogatstvo Jeffa Bezosa je procijenjeno na 196 milijardi dolara, te je prema Forbesovoj listi bogataša treći najbogatiji čovjek na svijetu. Prošlo ljeto letio je u svemir sa svojim bratom Markom. Iako danas uživa u bogatstvu njegovi počeci nisu bili jednostavni. Roditelji su mu se rastavili još dok je bio dječak, a nakon toga se njegova majka udala za kubanskog imigranta Miguela "Mike" Bezosa. Tada je Jeffovo prezime promijenjeno iz Jorgensen u Bezos.

image

Jeff Bezos, osnivač Amazona

BLOOMBERG BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Kako bi Miguel radio kao inženjer, obitelj se iz Albuquerquea seli u Houston, Teksas. Bezos tamo pohađa River Oaks osnovnu školu do šestog razreda, a ljeta je provodio na ranču svoga djeda, Lawrence Gisea, u Cottuli. Obitelj se zatim seli u Miami, gdje Bezos pohađa srednju školu Miami Palmetto, u ovom razdoblju radi u McDonald‘su. Godine 1982. završava srednju školu kao učenik generacije, a 1986. summa cum laude završava studij inženjerstva na sveučilištu Princeton. Karijeru počinje u tvrtki Fitel, a 1988. prelazi u Bankers Trust. Nakon toga se zapošljava u tvrtki D. E. Shaw & Co, gdje je radi do 1994. kada dolazi do položaja potpredsjednika.

Linker
24. travanj 2024 10:04