Žuži Jelinek
 Davor Žunić / Hanza Media
Ljubav na prvom mjestu

Nitko kao Žuži! Riječi njezine posljednje kolumne najbolje opisuju njezin nevjerojatan život

U sjećanje na Žuži Jelinek donosimo vam neke od najpopularnijih citata ove velike dame u kojima progresivno progovara o ljubavnim i društvenim temama. Bila je influencerica daleko prije društvenih mreža, hrabra i uvijek svoja, a njezini savjeti još uvijek su itekako aktualni...

Uvijek duhovita, britka na jeziku i u mnogočemu žena ispred svog vremena, Žuži je imala zaista legendarnih citata o ljubavi, seksu i životu. Od Žuži smo se oprostili 23. siječnja. 2016., a povodom njezina rođendana, kojeg obilježavamo ovog tjedna, prisjećamo se njenog duha i mudosti na koje ravnodušni nisu ostajali ni žene, ali ni muškarci.

Zagreb, 070513.
Spisateljica Zuzi Jelinek fotografirana u svojem stanu na Trgu bana Jelacica povodom nedavnog publiciranja knjige 'Zivjeli muskarci'.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Žuži Jelinek

Kad s muškarcem u krevet

"Kad upoznate čovjeka koji vam se svidio, tražite da vam priča o sebi, osobne stvari. Pitajte ga kako je proveo djetinjstvo. Bit će presretan. Gledajte ga u oči i pažljivo slušajte. I nikada ne idite s njim u krevet dok niste barem mjesec dana u vezi."


Seks u vezi

"U ljubavi mislite nekad i gornjom glavom, ne samo ‘donjom’. I nemojte mu odmah dati. Neka čeka barem mjesec dana."


Bogatstvo i udaja iz interesa

"Nikada ne bih savjetovala bogatu udaju. Bogatim je dečkima novac udario u glavu i misle da imaju sve. Rođeni u siromaštvu znaju se izboriti za bogatstvo i više ga cijene. Meni je važno, mojoj djeci nije. Rođeni u bogatstvu nesposobni su za život."


Preljub - da ili ne?

"Imala sam puno muškaraca dok sam bila slobodna, ali nikad nisam varala muževe. Ima tu posla jer tada treba organizirati život i sa suprugom i s ljubavnikom.

Sad mi je žao zbog svakog muškarca kojeg sam odbila. Stoga savjetujem ženama da si priušte svakog frajera kojeg požele.

Poslije biste se mogle kajati zbog propuštenih prilika."


Samopouzdanje svakog dana!

"Čim se ujutro probudite, pogledajte se u ogledalo i recite si na glas: ‘Da, lijepa sam, mlada sam i nitko mi ništa ne može’. Uredite se i krenite u nove pobjede."

Zagreb, 041214. 
Promocija nove knjige autorice Zuzi Jelinek, pod nazivom Zuzi - Zivot Zuzi Jelinek, u Zidovskoj opcini Zagreb.
Na fotografiji: Zuzi Jelinek.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Žuži Jelinek

U svojoj posljednjoj kolumni za magazin Gloria legendarna stilistica i kolumnistica od svojih se čitatelja oprostila nakon gotovo 22 godine pisanja i 1088 kolumni.

"I citirali su me mnogi, a najviše oni koji su mi se čak i podsmjehivali, ali se nisu usudili sami izreći ono u čemu su se sa mnom slagali. Dabome da su to najčešće bile dotad tabu teme. Sjećam se kakve su sve reakcije bile kad sam napisala kolumnu "Nema života bez seksa", ili koliku je larmu izazvala kolumna "Život je jedan, a muškaraca je mnogo". Obrušili su se mnogi na mene kad su čitali kolumnu - "Ne budite sami u krevetu".

Ne bih voljela da zvuči neskromno, ali kad sad listam sve te kolumne koje sam ispisivala više od dvadeset godina u Gloriji, više od tisuću stranica, i sama se pitam kako sam sve to uspjela. Dabome da nije sve bilo “za oglede”, ali bilo je životno.

I što na kraju reći? Ništa drugo do zahvaliti vam na praćenju onoga što sam pisala, želeći da vam negdje u dubini duše ostane biblijska poruka koju sam najviše ponavljala - volite, ljudi."

Slavna zagrebačka stilistica proslavila se kao “modistica”, prva modna dizajnerica s ovih prostora koja je još 50-ih imala revije u inozemstvima. Napisala je i objavila jedanaest knjiga, a prvu kolumnu za najveći ženski magazin - Gloria napisala je 1994. godine.

Zagreb, 101111.
Zidovska opcina, Palmoticeva.
Predstavljanje knjige spisateljice Zuzi Jelinek 'Mijenjaju li se muskarci'.
Na slici: Zuzi Jelinek.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / Hanza Media
Žuži Jelinek

10 zapovijedi iz seksualne biblije Žuži Jelinek:

1. Bez seksa nema života, ali ima seksa bez ljubavi. I Biblija kaže - volite se, ljudi!

2. Udaj se dok te prose! Ali i rastani se ako ne ide. Sretnicama to uspije i nekoliko puta.

3. Vodi ljubav s kim stigneš, kad stigneš i gdje stigneš!

4. Varaj, ali ne priznaj! Ljudi brkaju promjenu s nevjerom.

5. Ljubav svakome, pin nikome!

6. Muškarci ne vole prepametne žene. Budi pametna i pravi se - bedastom.

7. Griješi bludno! Tko se usudi reći da je voljeti grijeh?

8. Muškarci, ne budite papci! žene vole muškarčine.

9. Zašto ne poželjeti tuđega ženidbenog druga kad time razbijate bračnu monotoniju? Ja sam to tako rado činila. Probajte i vi!

10. Klin se klinom izbija.


Čitajte i: 7

Žuži Jelinek - šnajderica koja je pokorila svijet

Žuži Jelinek - oproštaj od čitatelja nakon 22 godine

Četiri braka Žuži Jelinek - dva iz ljubavi i dva iz interesa

Linker
06. ožujak 2024 01:42