Veljko Lepšanović

 INSTAGRAM
TUŽNE VIJESTI

Poznati chef iznenada preminuo u 45. godini, u njegovim je jelima uživao i Pierce Brosnan

Vlasnik splitske konobe Goli kuhar Veljko Lepšanović bio je hrvatski boksački reprezentativac, no ring je zamijenio kuhinjom.

Vlasnik splitske konobe Goli kuhar Veljko Lepšanović bio je hrvatski boksački reprezentativac, no ring je zamijenio kuhinjom.

Chef Veljko Lepšanović preminuo je u ponedjeljak iznenadnom smrću u Splitu u 45. godini, izvijestio je Dalmatinski portal. Vlasnik splitske konobe Goli kuhar iza sebe je ostavio zaručnicu Vlastu, sina Duju i kći Miju.

"Bio je dobar kuhar, još bolji otac. Splitska kulinarska scena je sinoć puno izgubila", izjavili su Veljkovi prijatelji u utorak.

Prije kulinarske karijere Lepšanović se bavio boksom te je vrlo brzo postao juniorski, a kasnije i seniorski prvak Hrvatske. Iako je bio u reprezentaciji te osvajao medalje i odličja, boksački ring je zamijenio kulinarskim natjecanjima i počeo se profesionalno baviti dalmatinskom kuhinjom.

U njegovim jelima je na Visu uživao i legendarni holivudski glumac Pierce Brosnan u pauzama od snimanja drugog nastavka filma Mamma Mia, piše Slobodna Dalmacija.

Pogreb Veljka Lepšanovića bit će u srijedu u 12.30 sati na groblju Lovrinac, objavljeno je na Instagram stranici organizacije gastro natjecanja i manifestacija, edukacije kuhara, građanstva i djece ŠKMER.

"Dragi prijatelji, užas...iznenada preminuo je naš dragi Veljko. Bio je vanserijski kuhar, boksački prvak, a prije svega otac i puno toga što ovdje ne možemo zamijeniti riječima", poručili su iz organizacije.

Linker
15. svibanj 2024 05:20