CROPIX
Tuga koja lomi srce

Posljednji dani Rajka Dujmića: 'Naš zadnji razgovor... Bio je tako dobre volje... I na Rebru je želio klavir'

Glazbeni svijet oprašta se od Rajka Dujmića. Tragična smrt ovog velikog autora rastužila je sve koji su ga poznavali, s njim radili...

Rajko Dujmić preminuo je tri dana uoči svog 66. rođendana. Posljedice teške prometne nesreće nije uspio preboljeti, podlegao je ozljedama u riječkoj bolnici na Sušaku. Skladatelj i kantautor napravio je glazbenu revoluciju na ovim prostorima, a njegovo ime zlatnim će slovima biti upisano u povijest hrvatske glazbe. Takvog je mišljenja Tonči Huljić, par riječi rekao nam je u kratkom razgovoru. Ova vijest iznimno ga je rastužila.

Knjiga se zatvorila...

"Iskreno i duboko žalim zbog njega. Kada ode talentirani autor, knjiga se zatvori i na to mjesto više ne dolaze slova... Napravio je lijepe pjesme i ostavio trag u vremenu. Jedan je od par hrvatskih autora koji je učinio da hrvatska glazba onda bude bolja nego što je ova danas", rekao je potreseni Tonči Huljić o odlasku Rajka Dujmića u razgovoru za Gloria.hr naglašavajući kolika je bila autorska veličina ovog glazbenika.

Zagreb, 181109.
Rajko Dujmic, skladatelj i glazbenik.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Simunovic / CROPIX

I u bolnici je želio - klavir

Posljednji razgovor s Rajkom pamti estradni menadžer Zoran Škugor, koji je pričao s Dujmićem tijekom njegovih dana u bolnici. I tamo je, kaže Škugor, Rajko želio glazbu - klavir. "Sljedeća posjeta je bila s Vladom Kalemberom, uz piće smo razgovarali o oproštajnoj turneji 4 Asa. Bio je dobre volje i padale su ideje o turneji i nekim pjesmama... Na rastanku mi je rekao da će raditi na pjesmama o kojima smo pričali. Dogovarali smo da ćemo se vidjeti, bio je to naš zadnji razgovor...", prisjeća se Škugor, govoreći još jednom - "Bio je tako dobre volje posljednjih dana... Strašno".

Zagreb, 210411.
Clanovi benda Novi Fosili ponovo su se okupili i 12.05. odrzat ce veliki povratnicki koncert u KC Drazen Petrovic.
Danas su odrzali probu u Studiju
Neja Markičević / Hanza Media

'Bio je na liječenju, tražio me da sviram nešto svoje za njega i ostale'

"Pamtit ću ga po susretu kad sam morao dokazati da sam ja napisao "Ti si moja prva ljubav" i kad sam ju odsvirao pred njim na HRT-u mi je rekao da će Hrvatska pobijediti u Danskoj sa mnom i s tom pjesmom. I onda smo zajedno sviruckali 'Queen' po klaviru. 2003. godine je to bilo. 2014. sam radio na muzikoterapiji i on je bio na liječenju, tražio me da sviram nešto svoje za njega i ostale i onda sjeo kraj mene i pokazivao mi neke pjesme koje nikad nije dovršio jer je smatrao da nisu pasale za Nove Fosile. Vidjeli smo se i na par intervjua i stalno na kvartu jer je živio tri zgrade od mene", rekao je za Gloria.hr glazbenik Dino Jelušić o odlasku velikana.

zagreb, 080705
rajko dujmic u studiju truli
snimio goran mehkek
-studio-
Goran Mehkek / CROPIX

Emilija Kokić do riječi nije mogla doći, u suzama se posljednji put oprostila od Rajka putem svog Facebooka.

Tony Cetinski nije štedio riječi, dirljivim obraćanjem putem svoje službene stranice rekao je da nikada nije upoznao nikoga toliko emotivnog koliko je to bio Rajko Dujmić. "Uvijek sam ti znao kazati: Rajko moj, tebe će ubiti emocija. Ja nisam nikada upoznao nekoga toliko emotivnog. Kad je otišao Đorđe Novković posebno te pogodilo, ali nakon odlaska Dina Dvornika srce ti se raspadalo. Znaš zašto? Jer si bio nevjerojatno senzibilan i pravi odani prijatelj koji je iznimno teško prihvaćao rastanke. O glazbi si sve sam rekao pa je suvišno išta govoriti ili pisati u ovom trenutku osim da si bio jedan od naših velikana autora kakav se jednom u sto godina rodi. Unatoč svemu i svima znam da si bio pun ljubavi i da si od sve te silne ljubavi, nažalost, prolazio pakao kakav nikome ne bi poželio. Volimo te i voljet ćemo te naš Rajko", napisao je tužni Cetinski o svojim sjećanjima na Dujmića.

Čitajte i:

Otišao velikan hrvatske glazbe: Rajko Dujmić podlegao teškim ozljedama

Rajko Dujmić u komi nakon teške prometne nesreće: 'Liječnici poduzimaju sve, noćas je operiran'

Linker
11. travanj 2024 21:52