Goran Mehkek, Jure Mišković / Hanza Media
Spašavanje u Miramarskoj

Poznata glumica pomagala u akciji: 'Mahala sam mu, no zbog mraka i slabe vidljivosti - nije me vidio!'

Zorana Rajić, zvijezda nekad hit serije s HRT-a, sudjelovala je u spašavanju Josipa Šimića kada se zamalo utopio nakon poplave u Miramarskoj ulici u Zagrebu.

'Sve će biti dobro' naziv je HRT-ove serije koja je proslavila prije nekoliko godina mladu glumicu Zoranu Rajić, a baš tako - dobro - završila je i situacija kojoj je sama glumica svjedočila kada je uz odvjetničku vježbenicu Mirnu Mrčelu pomogla spasiti gospodina Josipa Šimića iz automobila koji je zapeo u Miramarskoj cesti u Zagrebu tijekom poplave koja je zahvatila grad. Ispričala je Zorana za Gloriju što se sve dogodilo tog dana, kada je svjedočila herojskom činu Mirne Mrčele i sama pomogla u akciji spašavanja.

Superheroina iz Miramarske! Buduća odvjetnica dugo i u tišini brine za ugrožene: 'Osjetila sam strah, ali...'

"Našla sam se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Stajala sam na zidiću kraj Miramarske ceste i čula sam u daljini zvuk automobila koji ne usporava. Okrenula sam se i počela mahati rukama i vikati: 'Ne, stani!'. Međutim, zbog slabe vidljivosti i mraka, čovjek jednostavno nije primijetio oznaku na cesti niti mene koja sam mahala i vikala. Oznaka za zaustavljanje je, doduše, bila slabo označena. Josip se tako punim gasom zaletio u 'jezero' ispod Miramarske ceste", prisjeća se Zorana kobnog petka - 24. srpnja, kada je s Mirnom Mrčelom brzo reagirala i spasila život Josipu Šimiću.

Zagreb, 240720.
Podvoznjak Miramarska.
Vozaca invalida koji je zapeo u autmobilu od utapanja je spasila prolaznica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Mirna Mrčela skinula je tenisice, ostavila Zorani pse i otišla u mutnu vodu. Za to vrijeme, glumica je zabrinuto gledala što se događa u vodi.

Rekla sam joj neka pazi, a ona je ostvarila svoje stvari i krenula u tu mutnu vodu.

Počela je, kaže, trčati prema Šimiću i vikati mu neka izađe iz automobiča. Imao je još koji trenutak vremena izaći iz automobila prije nego što je on počeo tonuti. Nažalost, Josip je bio u potpunom šoku. Sve se dogodilo velikom brzinom. Dok sam ja tako glasno vikala i tražila pomoć, ljudi koji su se tamo zatekli zvali su policiju i vatrogasce. Mirna, koja je šetala pse u susjednoj ulici, me čula. Došla je do podvožnjaka, zavezala pse i zajedno smo se spustile do vode. U trenutku se okrenula prema meni i rekla: 'Čuvaj mi pse, ja idem u vodu'. Rekla sam joj neka pazi, a ona je ostvarila svoje stvari i krenula u tu mutnu vodu. Promatrala sam je cijelo vrijeme jer nikad ne znate što se može dogoditi. Bila sam spremna potrčati u slučaju da bi nešto moglo loše završiti. Nisam skidala pogled s nje dok je plivala prema autmobilu i otvarala vrata od auta te pomogla Josipu da izađe. Očito je pritisak vode bio veliki i Josip nije mogao sam otvoriti vrata", priča Mrčela.

Privatni album
Zorana Rajić danas se bavi montažom filmova i radi kao script supervisor na reklamama i serijama.

Važna je prisebnost i hrabrost koju je Mirna imala

Nakon što je sve završila, Zorana je pohitala u svoj automobil po dekicu kojom je ogrnula heroinu Mirnu. "Dok je izlazila van iz vode, potrčala sam prema svom automobilu koji je stajao u blizini, otišla sam po dekicu koju uvijek imam sa sobom. Tražila sam i vodu, no nažalost, nisam imala. Zagrnula sam je dekicom i pokušala utopliti. Ubrzo su stigli vatrogasci, koji su s Mirnom pravi heroji ovog spašavanja. Njezina hrabrost ući u nepoznato i plivati blizu automobila koji tone, neizmjerna je. Timski rad je najbitniji jer smo tada najučinkovitiji. Važna je prisebnost i hrabrost koju je Mirna imala", zaključila je glumica.

Zagreb, 240720.
Podvoznjak Miramarska.
Vozaca invalida koji je zapeo u autmobilu od utapanja je spasila prolaznica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Josip Šimić imao je sreće što su na nesreću naletjele baš ove dvije djevojke koje su odmah krenule pomagati.

Spojio je ovaj nesretni događaj tako ove dvije mlade žene, a podsjetio i na glumicu koju danas rjeđe viđamo na malim ekranima. Zorana Rajić ovih se dana, kaže nam, bavi montažom filmova i radi kao script supervisor na reklamama i serijama.

Čitajte i:

Kakva djevojka! Kristina je odrasla u SOS Dječjem selu, preboljela je tešku bolest i ponosi se nizom postignuća

Velika pobjeda malenog Šimuna, samo je ljubio mamu i govorio: 'Nemoj plakati, volim te'

Nini i Mateu korona je uništila vjenčanje: 'Jako nam je žao, ali u ovome ima i nešto pozitivno'

Bolesti unatoč, prehodala je Camino: 'Bila sam oličenje zdravlja, a onda su počele čudne vrtoglavice'

Hrabra majka iz Splita otvara školu: Dugo se borila za napredak teško bolesne kćeri - i uspjela!

Linker
24. travanj 2024 03:31