ŽIVOT PUN IZAZOVA

Daria Lorenci Flatz: ‘Bilo je maligno, moje dijete mi je spasilo život‘

Dramska prvakinja zagrebačkog HNK svojim je plesim umijećem zadivila žiri, a Franka Ćorluka joj je čestitala na hrabrosti s kojom se nosi s izazovima.

Glumica Daria Lorenci Flatz i njen mentor Ivan Jarnec bili su uvjerljivo prvi plesni par u sinoćnjoj emisiji Plesa sa zvijezdama, a prvakinja Drame zagrebačkog HNK u emisiji se prisjetila teških situacija iz vlastite prošlosti te bijega iz opkoljenog Sarajeva.

"U mom životu je bilo stvarno par teških izazova. Prvi mi je bio kad sam tu došla sama sa 16 godina bez roditelja, u Zagreb iz ratnog Sarajeva. Prvo prolaziš taj jedan užasno težak proces, nosiš se s tim da se tvoj život više nikad neće vratiti. Druga situacija je rođenje mojih dečkiju koji su rođeni dva mjeseca ranije. Nema nikakvih prognoza u tim prvim danima i zapravo se ne zna kakve će biti posljedice, hoće li se oni normalno razvijati, govoriti, pričati... Kad sam rodila svoje treće dijete, imala sam jednu zdravstvenu situaciju koja je bila maligna. Ustvari mi je moje dijete spasilo život jer je ta cijela priča otkrivena na vrijeme, ali je bilo šokantno to saznati odmah po rođenju djeteta", otkrila je glumica koja sa suprugom odgaja 14-godišnje blizance Frana i Maka te sedmogodišnjeg Tina, a članovi žirija su nakon nastupa pohvalili njezinu - opuštenost.

"U pokret si pretvorila jednu važnu životnu lekciju - kad je najteže, moramo u sebi naći svjetlost i boriti se", tim joj je riječima na nastupu čestitala Franka Batelić.

image

Ivan Jarnec i Daria Lorenci Flatz

RANKO SUVAR CROPIX

U ekskluzivnom intervjuu za Gloriju Daria se prisjetila kako je izgledalo njezino preseljenje u Zagreb iz ratnog Sarajeva.

"Kao 16-godišnjakinja sam iz opkoljenog grada izašla skupa s bakom, djedom i bratićem. Roditelji su inzistirali da iziđem odmah na početku rata pa sam u Zagrebu završila treći i četvrti razred srednje škole, a oni su ostali u Sarajevu, gdje su imali radnu obavezu na televiziji, tata kao redatelj, a mama je radila u dokumentaciji i arhivi. Tako je moja mama s ujacima izišla tek u zadnjem valu, nakon što je potpisan Daytonski sporazum, a azil i priliku za novi početak dobila je u Belgiji, gdje i danas živi. Da nisam primljena na glumu u Zagrebu, vjerojatno bih i ja otišla tamo. Jedino mi je tata ostao u Sarajevu, gdje je u zrelim godinama zasnovao novu obitelj i u 58. ponovno postao otac. Tako da je moja sestra Lamija samo tri godine starija od svojih nećaka Maka i Frana", izjavila je Daria Lorenci Flatz te opisala i svoj život s četiri muškarca u kući.

image

Daria Lorenci Flatz sa sinovima Franom, Makom i Tinom

VEX

"Možete zamisliti, perilice suđa i rublja ne prestaju raditi. Meni su red i čistoća prioritet, a njima baš i ne. Moj suprug je iznimno angažiran otac, kojem mogu prepustiti brigu o sva tri sina, a blizance već učim da pospremaju za sobom, odu u dućan, da počiste kad zaprljaju... Ni ja se više ne ubijam kućanskim poslovima nakon što sam se na vlastitoj koži uvjerila da se moram više paziti i odmarati jer se konstantna iscrpljenost i stres plaćaju zdravljem. Došlo je do poremećaja funkcije štitnjače, žlijezde čiji hormoni imaju važnu ulogu u regulaciji funkcioniranja organizma. Srećom, nisam je morala odstraniti, ali sam do kraja života na nadomjesnoj terapiji", izjavila je Daria.

image

Daria Lorenci

VEDRAN PETEH CROPIX
Linker
05. ožujak 2024 13:21