DVIJE SRETNE VIJESTI

Davor Rostuhar otkrio: "Anđela i ja postali smo roditelji - posvojili smo bebu i čekamo još jednu"

Poznati putopisac otkrio je da su tri i pol godine pokušavali postati roditelji da bi u nekoliko mjeseci dobili čak dvije prekrasne vijesti.

Putopisac Davor Rostuhar i njegova supruga Anđela Rostuhar otkrili su sretne vijesti - nakon nekoliko godina postali su roditelji - posvojili su jednu malu djevojčicu, a čekaju i još jednu bebu tako da će uskoro biti četveročlana obitelj.

"Dragi ljudi, vrijeme je da podijelim s vama ljepu vijest - točnije dvije! Anđela i ja postali smo roditelji! Posvojili smo jednu malu super bebu! I čekamo još jednu!", započeo je Davor i otkrio kako su tri i pol godine pokušavali postati roditelji i prolazili sve što treba kako bi ostali kandidati za posvajanje. Osim toga, prošli su pet pokušaja potpomognute oplodnje.

"Koliko te to izmori i izmoždi, teško je opisati. Ženama to i fizički ostavi danak na tijelu, a na sve utječe psihički. Već smo se mirili s opcijom da nećemo imati biološku djecu. Ali nismo odustajali, i eto, napokon je upalilo. A kad te krene, sreća se lijepi na sreću! Vrlo brzo nakon što je test za trudnoću bio prvi put pozitivan – dobili smo i prvi poziv od jednog ureda socijalne skrbi u kojem su nam ponudili mogućnost da posvojimo jednu malu bebu!", otkrio je popularni putopisac i priznao kako, unatoč tome što su znali da je druga beba na putu i da će biti teško postati full-time roditelj, nisu željeli propustiti takvu priliku.

"Oduvijek smo htjeli jedno biološko i jedno posvojeno dijete. I eto nam sad šanse da oboje riješimo odjednom! I tako je nakon samo 12 dana svakodnevnog druženja s bebom i prilagodbe, ona došla kod nas - zauvijek! Rea Rostuhar! Već smo tri mjeseca roditelji, i sad kad smo se malo ufurali u to, mogu vam reć‘ da je super! Anđela je u šestom mjesecu trudnoće. Nije nimalo lako, ali je predivno. Uživamo u svakom trenu", zaključio je Davor.

Anđela i Davor vjenčali su se 2018. nakon četiri godine veze, a cijeli njihov put bio je prožet onime što oboje najviše vole - putovanjima. Naime, zagrebački putopisac zaprosio je svoju Anđelu u ledenoj pustoši Antarktika, oženili su se u planinarskom domu, a na bračnom putovanju - koje je trajalo godinu dana - s njom je istraživao ljubav oko svijeta, a priče o tome kako se različiti narodi odnose prema romantičnoj ljubavi kasnije su pretovrene u knjigu i film "Ljubav oko svijeta".

Vjenčali su se na Medvednici prvog rujanskog dana 2018. gdje su plesali sa svojih 120 uzvanika u prostorijama Planinarskog doma Runolist.

"Kao ljubitelji prirode, Anđela i ja odabrali smo mjesto koje je dovoljno daleko od grada, a opet dovoljno blizu da uzvanici mogu doći autom, javnim prijevozom ili pješice - kako tko voli", otkrio nam je tada Davor koji se s Anđelom vjenčao još 1. lipnja te godine u Gornjogradskoj vijećnici u Zagrebu, ali kao godišnjicu obilježavaju privatnu ceremoniju u rujnu kada su se jedno drugome ponovno zavjetovali na vječnu ljubav.

Upoznali su se četiri godine ranije, kad se Anđe la javila na oglas za posao Davorovog asistenta. Nakon posla počeli su zajedno izlaziti i tada je među njima planula ljubav. ­

"Čim smo prohodali znao sam da ćemo se vjenčati. No, nisam htio brzati, nego sam strpljivo čekao pravi trenutak da je zaprosim. A to se dogodilo 2017., na obali Antarktika, kamo me Anđela dopratila uoči polaska na moju polarnu ekspediciju. I tako smo imali zaruke u ledenoj pustoši na “kraju svijeta”", otkrio je tada Rostuhar.

Linker
05. ožujak 2024 12:47