Zvijezda twittera

Dok je nutricionistima ‘slabo‘ od tanjura Jadranke Kosor, njezini pratitelji su oduševljeni, evo zašto

Bivša premijerka je, nakon odlaska iz politike, postala jedna od najrelevantnijih sudionica hrvatske twitter scene. Jadranka Kosor na toj se društvenoj mreži ističe britkim i duhovitim komentarima, ali i dijeljenjem fotografija svojih jela - na koje su ovih dana reagirali nutricionisti.

"Jadrankine kulinarske čarolije", mogli bismo parafrazirati naziv nekadašnjeg serijala na Novoj TV u svrhu opisivanja kulinarskih majstorica Jadranke Kosor. Nekadašnja premijerka jedna je od najvećih domaćih zvijezda na Twitteru. Na toj društvenoj mreži često zna "zakuhati" britkim, kratkim i jasnim komentarima o političkim događanjima, no - hvali se i crticama iz svakodnevnog života.

Svi mi na dnevnoj razini kuhamo - tako čini i Jadranka Kosor, pobornica domaće, nepretenciozne hrane. Stroganoff, juha, srdele, krumpir na salatu, sarma, domaća pizza, pastrva, kobasice - nekadašnja premijerka ljubiteljica je narodske kuhinje koju rado sprema i potom se njome hvali na spomenutoj društvenoj mreži.

Pravo je osvježenje vidjeti jednostavnost na tanjuru, pogotovo kada je servira žena koja je svojedobno bila među najmoćnijim ljudima u zemlji.

Njezina jednostavnost, pak, stručnjacima je zapela za oko - kombinacija u kojoj riža i njoki "caruju" zajedno na tanjuru, nutricionistima je noćna mora, pa su iz Jutarnjeg lista Jadranku Kosor odlučili pitati o njezinim kulinarskim avanturama.

"Nisam i nemam namjeru pisati recepte. To su samo fotografije ponečega što sam skuhala. Kad sam ih počela objavljivati, veselile su moje pratitelje. Dok smo bili zaključani, činila mi se dobra ideja pokazati da se baš od svega što se nađe u frižideru, i kad nam se čini da je prazan, može skuhati fini obrok. Jer nisi mogao tek tako skoknuti do trgovine", otkrila je Kosor. Dodala je da se ne brine jesu li joj obroci nutritivno izbalansirani.

"Nemojte se ljutiti, ali meni je to baš bedasto", dodala je bivša premijerka, rekavši da se težinom ne zamara te da je vitkija nego prije. Odlazak iz politike označio je za nju svojevrsni preporod.

I dok nutricionisti možda negoduju, moramo priznati da je bivša premijerka osvježenje na društvenim mrežama.

Linker
17. travanj 2024 06:11