Agonija za agonijom

Drame u životu Nikoline Ristović nižu se kao u krimiću: Od uništenog ljetovanja, preko trovanja, do krađe automobila

Misterij, drama, zločin i strah - sve je to obilježilo proteklih godinu i pol dana života bivše voditeljice i njezine obitelji koja se nakon prošlotjednog nemilog događaja ipak nada da je agonijama došao kraj i da će im novi životni period u novom domu napokon donijeti toliko željeni mir.

Nema mira u životu Nikoline Ristović (45) i njezine obitelji. Kao da stres oko uređenja nove kuće u podsljemenskoj zoni koja ima 400 četvornih metara, a čak 1600 s ukupnim zemljištem - nije bio dovoljan, netko je njoj i njezinom suprugu, srbijanskom poduzetniku Vidoju Ristoviću odlučio dodatno "zapapriti".

Tako su "muke po majstorima" nakratko izgledale sasvim benigne proteklog tjedna kada je voditeljica u ranim jutarnjim satima shvatila kako ispred njihovog doma nema luksuznog terenca koji je u njezinom vlasništvu.

Automobil je otuđen oko četiri sata ujutro ispred njezine kuće, a kasnije kroz jutro viđen je dva puta kod Markuševca, da bi oko osam sati pobjegao policijskoj patroli u Gračanima.

"Kako je to moguće? Ako ga vidite, javite meni ili zovite policiju. Hvala", napisala je to jutro Nikolina na Instagramu. No već u popodnevnim satima došlo je do velikog obrata - nazvali su je iz policije i potvrdili da je automobil pronađen.

Drama za dramom

To je tek jedan u nizu dramatičnih događaja koji se u posljednje vrijeme dogodio njezinoj obitelji. Sve je počelo u kolovozu 2020. kada se ljetovanje iz snova pretvorilo u ljeto iz pakla. S obitelji je izbačena iz vile u Kaštelima u kojoj je boravak platila 20 tisuća eura - koje je kasnije od agencije tražila natrag.

Kod pritvorskog nadzornika splitske policije zbog prijetnji na kraju je završio njezin Vidoje kojega je prijavio suprug vlasnice vile, od prije poznat policiji. Optužbe su frcale na sve strane - Ristovići su izjavili da im je iz vile ukraden nakit i novac u vrijednosti od oko dva milijuna kuna, a vlasnici vile su pak izjavili da su ih izbacili jer su sve uništili.

image
Nikolina sa suprugom Vidojem
FOTOGRAFIJE: DAMJAN TADIC/CROPIX

Uslijedio je potres koji su Nikolina i njezina kći Una u zagrebačkom stanu u samom srcu grada dočekale same pa su sve strahove morale dijeliti sa susjedima i prijateljima. Petrinjski potres prouzročio je agoniju koja je uslijedila.

Kako je zgrada bila prilično oštećena krenula je sanacija tijekom koje je došlo do curenja plina. U veljači ove godine Nikolina i Una pronađene su bez svijesti nakon trovanja ugljičnim monoksidom. Te kobne noći život im je ovisio o koncu.

Čitajte i: U domu Nikoline Ristović: ‘Ja sam kućni domaćinski tip, a Vidoje je taj koji unosi nered‘

Naime, u noći sa subote na nedjelju majka i kći bile su kod kuće i Nikolina se odjednom počela osjećati loše, boljela ju je glava i srce joj je ubrzano lupalo. Nazvala je supruga koji je tada bio u Beogradu, rekavši mu kako se osjeća, misleći da su nešto krivo pojele jer je Una u nekom trenutku počela povraćati. Vidoju je pak bila čudna mirnoća u glasu i ton kojim govori jer je bila izrazito smirena.

Nakon tog poziva više mu se nije javljala pa je on panično zvao prijatelje koji su u to doba noći bili budni kako bi mogli otići do njihova stana. Prijatelj ih je pronašao u nesvijesti, ubrzo je stigla hitna pomoć i policija, a Nikolinu i Unu sekunde su dijelile od smrti. Voditeljici je dijagnosticirano teško trovanje pluća, a njezina kći morat će ići na dodatna neurološka testiranja zbog trovanja.

image
Nikolina s kćerkicom Unom
FOTOGRAFIJE: NEJA MARKIčEVIć

"Da nije bilo Vidoja, ne bismo bile danas tu. Spasio nam je život", rekla je potresena Nikolina dodavši da ju je malo dijelilo od hiperbarične komore.

Iako se nekoliko mjeseci kasnije činilo kako su brige iza njih jer su pronašli novi dom koji Nikolina uređuje s puno ljubavi, a zahvaljujući Studiju dizajna čiju diplomu ima, odavno ima viziju savršenog obiteljskog doma, uslijedio je novi šok. U rujnu joj je preminuo voljeni otac Ivica u 76. godini života za kojeg je Nikolina bila iznimno vezana.

Krađa automobila uslijedila je kao kakva nova dramatična scena u njihovom životu koji izgleda poput scenarija za kriminalistički film koji će, kako se čini, ipak završiti sa sretnim krajem - kada se cijela obitelj okupi za Božić u njihovom novom domu u kojem Nikolina očekuje i posebnu gošću stariju kćer Hanu Cigoj koja je nedavno diplomirala na Medicinskom fakultetu u Edinburghu.

Čitajte i: Ovo nitko nije očekivao! Nikolina Ristović povodom godišnjice braka: ‘Ja bih razvod‘

Linker
24. travanj 2024 22:44