Specijal: Vaš novac, vaš život

Ecija Ojdanić na početku karijere trošila je više no što je zarađivala, sada sa suprugom dijeli važnu životnu filozofiju

Je li zajednička blagajna preduvjet za povjerenje među supružnicima ili baš odvojene financije donose mir u kući - o toj temi za magazin Gloria govore poznate osobe, među njima i glumica Ecija Ojdanić.

Ljubav, povjerenje i isti pogled na život rezultirali su time da glumica Ecija Ojdanić (47) i njezin suprug, redatelj Robert Orhel (46), od prvog dana braka imaju - zajedničku “blagajnu”.

- Nije tu bilo posebnog kalkuliranja, jednostavno nam je takva odluka došla prirodno. To je stvar povjerenja i dogovora. Naravno da zajedno ulažemo u našu budućnost, u dom, djecu i obitelj. Ne važemo tko je dao više ili manje, to je jednostavno sve naše. Oboje zarađujemo, zajedno trošimo i ne prigovaramo si ako koja kuna ode i na neke osobne gušte. Oboje imamo punomoć na bankovne kartice onog drugog - govori glumica koja je cijeli život u statusu slobodnog umjetnika, dok joj je suprug zaposlen kao izvanredni profesor na Akademiji dramske umjetnosti.

image
Ecija Ojdanic i suprug Robert Orhel.
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Kao “slobodnjakinja” pliva u naizgled nesigurnim vodama, no već godinama uspješno vodi svoje kazalište Moruzgva gdje je, osim glumačkog i organizatorskog posla, dokazala da zna i s financijama.

Sve je to rezultat zrelosti, ali i “škole” koju je prošla u mladosti. Nakon glumačke diplome na ADU-u, krenuli su prvi poslovi pa tako i prvi honorari s kojima se kao svaka djevojka željna lijepih stvari i provoda prilično zaigrala. Trošila je više nego što je zarađivala i jedva izvlačila kraj s krajem, ali baš zato joj je danas filozofija - protegni se onoliko koliko imaš.

- Trošim koliko imam i tu sam suglasna sa suprugom. Nema rata, nema kredita, a za neke veće investicije radije štedimo nego da ulazimo u financijske dubioze. Ako imamo novca, volimo potrošiti, oboje smo galantni jer ne podnosim škrte ljude, pogotovo muškarce, pa svog sina od malih nogu učim da uvijek mora biti kavalir - govori Ecija Ojdanić, dodajući da u životu treba, naravno, biti racionalan, jer novac lako isklizne iz ruke, a teško ga je zaraditi.

Linker
21. travanj 2024 19:44