LAVLJE SRCE

Ena Šarac ponovno je loše, ali ima srce veće od svijeta: Evo što je napravila za dječaka iz Petrinje

Usprkos svim bolestima koje je godinama prate, a zbog kojih je posljednjih mjeseci prikovana uz invalidska kolica, mlada Osječanka ima lavlje srce. Svojom gestom dječaku iz Petrinje oduševila je cijelu Hrvatsku.

Malo je reći da je 23-godišnja djevojka Ena Šarac čudo. Iako je još početkom osnovne škole oboljela od tumora na mozgu, prije tri godine otkriven joj je neoperabilni tumor na kralježnici, a onda je došla i dijagnoza akutne mijeloične leukemije.

Preživjela je tri sepse, pet kirurških otvaranja glave, operaciju noge, dobila je dijabetes, a sada joj otkazuju i bubrezi.

I medicinsko osoblje bilo je iznenađeno koliko pozitive i snage ima ova djevojčica tijekom svoje borbe nakon koje bi uvijek podigla glavu gore i nastavila hrabro dalje.

Danas, u razgovoru s njezinom majkom Biserkom doznajemo kako unatoč svemu lošemu što ju je snašlo, od jutra peče čupavce i pjevuši. Naime, posljednjih mjeseci čak tri puta otkazali su joj bubrezi, strahuju da se uz postojeći tumor na mozgu, proširio i tumor na kralježnici. „Za nju bi sada i najmanji virus bio izrazito opasan, Covid da ne spominjem, zato je na Hitnu vodimo samo kada je situacija izrazito loša, ali ni doktori više ne znaju kako bi nam pomogli. Žele joj ponovno vaditi koštanu srž, mi čekamo da se stanje s koronavirusom stabilizira. Nismo izašli iz kuće od 1.ožujka, osim na Hitnu. Noćas smo je morali buditi jer joj je pao šećer, ruke i noge joj se trzaju, u invalidskim kolicima je jer, kako kaže doktor, zbog dugotrajnih terapija njezine kosti su kao od stakla. Temperatura joj je 32,2”, priča nam majka Biserka kojoj je i fizički teško jer Ena ju je odavno prerasla, visoka je 180 centimetara, a iako je u posljednjih nekoliko godina skinula gotovo 30 kilograma, i sedamdesetak koliko sada ima, teško je za majku Biserku.

image
Ena i majka Biserka osim što su majka i kći, najbolje su prijateljice
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM PRIVATNI ALBUM

Ali u majčinom glasu nema tuge. Sretna je što njezinu mezimicu ništa ne boli, a posebno je ponosna na nju jer ima srce puno ljubavi. A da je Ena Šarac čudo dokazala je i ovih dana kada je putem Facebooka potražila dječaka Leona stradalog u potresu kojemu je željela pokloniti svoj novi Play Station 4 kojega je od roditelja dobila za Božić.

Naime, ne samo Hrvatsku već i svijet obišle su fotografije šokantnih scena izvlačenja Josipa Hodaka i njegova četverogodišnjeg sina Leona iz smrskanog automobila u središtu grada, iz kojega su čudom spašeni. Upravo njemu Ena je odlučila pokušati vratiti osmijeh na lice.

"Molim vas, ako itko zna ime ovog dječaka da mi javi. Taj strah u njegovim okicama ne mogu zaboraviti. Poklanjam mu od srca novi Play Station 4, sve igrice, joysticke, punjač za njih. Sve je novo i roditelji su mi ga kupili za Božić na 24 rate da skratim vrijeme u krevetu, ali ne mogu kada mi je to dijete stalno u glavi. Pomozite mi samo da dođem do njega MOLIM VAS. Ljubavi malena, javi se, kada bude sve dobro da se igraš u svom domu. Žao mi je svih i pomogla bi svima ali ispunite mi moju želju", napisala je Ena Šarac na Facebook.

Njezina objava u samo nekoliko sati dobila je gotovo 6000 lajkova, a čak 800 ljudi ostavilo je svoj komentar u kojem Enu nazivaju anđelom.

"Nakon samo par sati javila se majka dječaka Leona, a zatim su se počele javljati brojne žene koje su pak željele za Novu godinu Eni pokloniti novi Play Station. Leonova majka rekla je da je on još premalen za takvu igračku, ali da joj beskrajno zahvaljuje i da mu može poslati neku malenu igračku ako želi. Ali ne zna ona s kim ima posla. Ena je toliko tvrdoglava i kad nešto zacrta, tako će i biti. Mogla se žena s njom boriti do sutra. Tako da čekamo sada Leonovu adresu", priča mama Biserka koja nam je u jednoj anegdoti opisala cijeli Enin optimizam. "Veseli se kad joj kažem da idemo na Hitnu, pa sam joj rekla da baš fino lupeta, a ona mi je odgovorila: Biserka, sretna sam jer ću napokon obući svoje nove patike‘. Eto, takva je naša Eny. Sretni smo s njom i mora nas još dugo ovako uveseljavati", zaključila je gospođa Biserka koju smo na kraju pitali treba li im bilo kakva pomoć, a dobili samo dvije riječi: "Baš ništa..."

image
Ena Šarac i mama Biserka ranije na putu na rukometnu utakmicu.
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Linker
18. travanj 2024 18:41