RICH FURY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
proslavljena odvjetnica

Kraljica razvoda u svijetu bogatih i slavnih je zakon: ‘Ne znam biti u braku, ali savršeno znam kako se razvesti‘

Najpoznatija američka odvjetnica za razvode, koja sada zastupa Kim Kardashian u pravnoj bitki s Kanyeom Westom, priznaje da sama nikad nije bila za brak jer ne može dugo izdržati s jednim muškarcem.

Najpoznatija američka odvjetnica za razvode, koja sada zastupa Kim Kardashian u pravnoj bitki s Kanyeom Westom, priznaje da sama nikad nije bila za brak jer ne može dugo izdržati s jednim muškarcem.

Holivudske zvijezde ističu da su ključne osobe za njihov uspjeh - agent, stručnjak za odnose s javnošću i plastični kirurg, ali tom “svetom trojstvu” nesumnjivo bi se mogao pridružiti i odvjetnik specijaliziran za brakorazvodne parnice.

Rastave su u svijetu slavnih česte, medijima i javnosti sočne i zanimljive jer u igri je mnogo novca, a mnoge zvijezde tada u pomoć zovu Lauru Wasser (52), jednu od najboljih, najiskusnijih i najpoznatijih američkih stručnjakinja za obiteljsko pravo.

Jednosatne konzultacije naplaćuje 1000 dolara, slučaj prihvaća samo ako je klijent “težak” najmanje deset milijuna dolara, a kako je bogatstvo američke reality zvijezde Kim Kardashian mnogo veće, ni sekunde nije razmišljala hoće li je zastupati u nedavno pokrenutoj brakorazvodnoj parnici s reperom Kanyeom Westom.

image
Kim Kardashian i Kanye West.
IAN WEST/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kanye West napokon se oglasio o razvodu: Evo što traži od svoje uskoro bivše supruge

Vrhunska stručnjakinja i vrlo diskretna

Vjenčali su se prije sedam godina, imaju četvero djece i njihova se bračna stečevina procjenjuje na 2,2 milijarde dolara pa će Laura Wasser nesumnjivo imati mnogo posla i dobro zaraditi. Poznati ne žale novca jer osim što je vrhunska odvjetnica, Laura je i vrlo diskretna: s klijentima radije razgovara telefonski nego uživo, a nitko ih neće vidjeti kad dođu u njezin ured na 12. katu poslovne zgrade Century Plaza Towers u Los Angelesu jer se mogu parkirati u podzemnoj garaži.

- Javne osobe su navikle na medijsku pozornost, ali kad dolaze k meni, savjetujem im da učine sve kako bi izbjegli paparazze. Govorim im i da se suzdrže od iznošenja prljavog rublja, pogotovo ako imaju djecu čija im dobrobit uvijek treba biti na prvom mjestu. Svjesna sam da to nije lako, jer ljudi su povrijeđeni, prestrašeni i ranjivi, no međusobnim blaćenjem i diskreditiranjem samo će pogoršati situaciju. Oni koje zastupam mogu se zaštititi od pritiska javnosti tako što će angažirati privatnog suca, koji će za 1000 dolara po satu doći u moju konferencijsku sobu. Obično su to umirovljeni suci s mnogo iskustva te će znati riješiti probleme zavađenih supružnika - objašnjava Laura Wasser, smatrajući da je izvansudska nagodba uvijek najbolje rješenje.

S klijentima se ne druži

To potvrđuje i Ben Affleck, jer je Laura 2018. posredovala u brakorazvodnoj parnici između njega i Jennifer Garner. Rekao je da ih je umjesto da se financijski i emocionalno iscrpljuju kroz sudske postupke usmjeravala prema nagodbi, a umjesto neprijateljstva zagovarala empatiju.

- Upozorila nas je da ćemo oboje izgubiti budemo li se sukobljavali - rekao je Affleck i dodao kako Laura strogo razdvaja privatno i poslovno te se rijetko druži s klijentima nakon završetka brakorazvodne parnice.

image
Angelina Jolie i Brad Pitt.
CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

- Podsjećam ih na teško razdoblje u životu i zato među nama nema prijateljstva. Zastupam ih šest mjeseci ili godinu dana, a nakon toga si kažemo: “pa-pa” - otkriva odvjetnica Wasser, kojoj se mnogi zbog povjerenja vraćaju. Tako je i Kim Kardashian već koristila njene usluge - prije deset godina, kad je 72 dana nakon vjenčanja predala zahtjev za razvod od Krisa Humphriesa.

I Angelinu Jolie je zastupala dvaput: kad se 2003. razvodila od Billyja Boba Thorntona, a 2016. od Brada Pitta. Njeni klijenti s A-liste bili su i Britney Spears, Johnny Depp, Ashton Kutcher, Ryan Reynolds, Gwen Stefani..., a s vremenom je i sama stekla status “celebrityja”.

Čitajte i: Bitka se nastavlja! Maddox Jolie-Pitt svjedočio na sudu protiv Brada Pitta

Ne vjeruje u brak

Sa sinovima Lukeom (15) i Jackom (11) - iz dvije izvanbračne veze - živi u vili građenoj u mediteranskom stilu između Sunset Boulevarda i Hollywood Hillsa, a ormari su joj puni skupocjene odjeće i obuće modnih marki kao što su Alaïa, Christian Louboutin i Prada.

Ima dva podcasta - “All’s Fair With Laura Wasser” i “Divorce Sucks! With Laura Wasser” - a 2013. je napisala knjigu “It Doesn’t Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself”.

U knjizi i na digitalnim platformama je katalogizirala nedostatke, tjeskobe i zablude svojih klijenata, ali uvijek je naglašavala da je odvjetnica, a ne psihoterapeutkinja.

Samo se jednom udala, s 25 godina, brak je trajao 14 mjeseci, a bivši suprug bio je Španjolac.

image
Laura Wasser ne zna kako biti u braku, ali savršeno zna kako se razvesti.
IMEH AKPANUDOSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

- Razveli smo se jer smo bili nezreli za brak. Imam prekrasne fotografije s vjenčanja i znam da više nikad ne bih bila tako lijepa mladenka pa o novoj svadbi ne razmišljam. A možda sam i previše škrta. Ma ja sam, zapravo, stara hipijevka koja ne može biti cijeli život s jednim muškarcem - šali se Laura Wasser, koja se u brakorazvodnoj parnici sama zastupala, što joj je bilo prvo odvjetničko iskustvo.

Predodređena je za taj posao jer je Laurin otac Dennis Wasser također razvodio holivudske zvijezde (njegovi klijenti su, uz ostale, bili Mia Farrow i Steven Spielberg), a odvjetnica je bila i njezina majka Bunny, koja je preminula 2019.

Čitajte i: Iselio iz zajedničkog doma! Iker Casillas rastaje se od supruge nakon 11 godina braka i dvoje djece

Brak je i poslovna transakcija

Roditelji su joj dali ime Laura Alison Wasser baš zbog inicijala LAW, što na engleskom znači “zakon”. Srednju školu je završila na Beverly Hillsu, pravo je diplomirala na Sveučilištu Loyola u Los Angelesu, a isprva je radila kao odvjetnica za osobe s posebnim potrebama.

image
Laura Dern i Scarlett Johansson u filmu 'Marriage Story'.
MOVIESTORE COLLECTION LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Sredinom 90-ih je počela surađivati s ocem u odvjetničkoj tvrtki Wasser, Cooperman & Mandles, što joj je pomoglo da uđe u svijet razvoda bogatih i slavnih. Laura Wasser zvijezdama savjetuje da prije vjenčanja potpišu predbračne ugovore, smatrajući da je brak i poslovna transakcija, a kad podnose zahtjev za razvod preporučuje im da to učine ljeti, za blagdane i po mogućnosti u petak - kako bi pritisak medija bio manji.

- Nisam romantična osoba i ne znam biti u braku - kaže Laura Wasser - ali zato savršeno znam kako se treba razvesti. Toliko dobro to zna da je inspirirala Nou Baumbacha, autora filma “Marriage Story”, za lik sposobne odvjetnice koju glumi Laura Dern.

Linker
29. travanj 2024 18:07