I dalje zaljubljeni

Ljubavna priča domaće glumice i glazbenika čiji je lajtmotiv - Sanremo

Glumica Mada Peršić i glazbenik Emil Kirbiš otkrili su nam kako su se upoznali i zašto i dalje talijanska glazba ima jako veliku ulogu u njihovim životima.

Glazbeno glumački par koji je spojila ljubav prema talijanskim pjesmama i Sanremu - legendarnom festivalu koji se upravo ovih dana održao - otkrio nam je svoje rituale i planove za njima to posebno doba godine. Glumica Mada Peršić i glazbenik Emil Kirbiš imaju posebnu vezu sa Sanremom jer, osim što se tako zove njegov bend, spojila ih je upravo zaluđenost talijanskom glazbom.

Vezu su započeli točno prije 10 mjeseci, a u nju ih je doveo niz slučajnosti za koje oni vjeruju da nisu bile nimalo slučajne. Naime, Mada je na premijeri predstave prijatelja Hrvoja Korbara uživala u njegovom izboru talijanske glazbe - koju ona zove "Sanremo muzika". Kaže da je nakon toga postala opsjednuta. "Stalno sam je puštala na repeat, slala svima da vide koliko je to genijalno i koliko ti uzvisi cijelo stanje, bila sam presretna kad sam sto slušala", započela je priču Mada koja se nastavila i nakon tjedan dana uživanja u talijanskoj glazbi. Kako je bila oduševljena novim otkrićem, stalno je pričala o tome pa je tako i s prijateljicom nastavila diskutirati o toj temi u jednom zagrebačkom klubu.

image

Emil i Mada kažu da ih je spojila talijanska muzika

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Objavile smo Instagram story s pjesmom ‘Sara perche ti amo‘ grupe Ricchi e Poveri i nakon par čaša vina sišle dolje, bliže sviračima s kojima se zezam kako želim pjevati Sanremo muziku. Nepoznati čovjek otkrije mi kako je u klubu muškarac koji ima bend Sanremo i upozna me s Emilom, čiji bend ima pjesmu naziva ‘Muzika‘. Pa neka netko kaže da to nije sudbina", opisuje Mada njihov prvi susret, a Emil se nadovezao kako mu se čini da ih je Svemir spojio, dok je Sanremo bio manifestacija i lajtmotiv.

Par se upoznao u Kulturnom centru Mesnička, omiljenom okupljalištu glazbenika i umjetnika u središtu Zagreba, nakon jedne od svirki Emilovog prijatelja i kolege iz benda. "Bilo je zanimljivo i zabavno. Mada je pjevušila cijelo vrijeme, odmah je krenula zafrkancija", kazao je o njihovom prvom susretu Emil, dok se ona prisjetila kako nije mogla sakriti uzbuđenje zbog sinkroniciteta. Tu je večer pjevala pjesmu Raffaella Carra "A far l‘amore comincia tu", s koreografijom. "Sjećam se da sam pomislila kako je život čaroban", prisjetila se.

image

Glumica i glazbenik u vezi su 10 mjeseci

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Budući da su Sanremo i talijanska glazba odigrali tako veliku ulogu u njihovoj ljubavi, ni ne čudi što je za njih dvoje taj talijanski festival čak i važniji od Valentinova. Ove godine su prvi put zajedno gledali taj petodnevni festival. "Sanremo doživljavamo kao taj neki mediteranski životni koncept i stil, koji u sebi osim muzike podrazumijeva i značajnu dozu romantike", kazao je Emil. On već dvije godine vodi bend Sanremo koji je nastao, kako kaže, za vrijeme prvog lockdowna, kao šala s prijateljima jer su htjeli napisati pjesmu za legendarni festival. Talijanski kaže ipak ne zna toliko dobro da pjesma ne zvuči banalno, pa su muziku iskoristili za novi bend, kojeg su počasno nazvali - Sanremo.

Nakon vikenda u kojem se gledaju i Sanremo i Dora, došao je i romantični utorak - Dan zaljubljenih, odnosno Valentinovo. "Čekala sam da me Emil pita hoću li biti njegova Valentine i da me iznenadi", kazala nam je Mada, no on je odmah uskočio i objasnio kako nema plana. "Nadam se i veselim spontanoj razmjeni nježnosti i romantike u raznim oblicima od glazbe, hrane, do razgovora. Ali zato nedugo nakon toga, krajem veljače, idemo na romantično putovanje u Napulj. Nismo još bili, a puno znamo o tom gradu i kulturi, tako da se jako, jako veselimo. Već dugo mi u glavi svira "Buona sera Signorina" od Luisa Prime i Pino Daniele", detaljnije je opisao Emil.

image

Sanremo za njih ima posebno značenje

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Oboje ističu kako ih umjetnost spaja baš zato što čini veliki dio njihovih života. Pa čak i onda kada se ne preklapaju u svemu sto posto, Mada će rado poslušati neki koncert jer se sviđa Emilu, a on se veseli svakoj njenoj predstavi i nastupu jer misli da je sjajna glumica. Savjete drugih ne traže i ne uzimaju previše u obzir, jer kako kaže Mada svatko daje savjet iz svoje perspektive. "Kod nas se stvarno sve događa prirodno i lagano, što proizlazi iz razumijevanja za drugu stranu", kazao nam je Emil. Mada dodaje da joj je najdraže ono što joj kaže mama - želi samo da ona bude sretna.

Opisuje kako je u vezi bitna podrška, ali još je važnije da ti partner da krila i da navija za tebe. "Važno je podržavati partnera u onom što partner želi, a ne nametati mu ono što ti želiš za njega. Tako bar ja mislim. Iako ja stalno dajem savjete, a ne volim kad se meni daju savjeti", našalila se Mada.

image

Pripremaju i zajedničke projekte

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

A nije trebalo ni sumnjati da će njih dvoje već početi s planovima za zajedničke projekte. "Imamo nekoliko spremnih raspisanih projekata u obliku inovativnih predstava. Samo ih trebamo početi raditi. Ja bih i pjesmu, ali ne znam još pisati muziku pa moram čekati da nam Emil napiše", otkrila je Mada. Osim toga jako bi htjela da se obnovi njeno matično kazalište Gavella kako bi ona i kolege mogli predstave opet izvoditi u Frankopanskoj. Emil je dodao da im stalno nove ideje padaju na pamet te da će sigurno biti i zajedničkih pjesama. Sa svojim bendom Sanremo priprema album, koji planira dovršiti ove godine. "Veselim se raznim projektima s Madom, koja je jako talentirana i pametna. Jako smo kreativni kao tim i dosta komplementarni, tako da zanimljive stvari izlaze kao rezultat, nadam se da ćete uskoro moći i tome pisati", zaključio je Emil.

Linker
25. travanj 2024 18:29