Screenshot
Privatni intervju

Ministar Marić kakvog niste znali: 'Cijeli život živim sa ženama, ali ih još uvijek ne razumijem'

Gostujući u BizCasting pocastu domaći ministar s jednom od najzahtjevnijih resora u zemlji otkrio je svoju, mnogima nepoznatu - privatnu stranu. Govorio je o djetinjstvu, putovanjima, zanimljivom nadimku, braku i velikom dobitku na jednoj nagradnoj igri kada je imao samo 12 godina.

Ministar financija Zdravko Marić (43) gostovao je u BizCasting podcastu i otkrio brojne detalje iz svog privatnog života te pokazao zašto je najomiljeniji političar u Hrvatskoj.

Rođen je u Slavonskom Brodu gdje je proveo, kako sam kaže, jako sretno djetinjstvo pa se i danas rado vraća u posjete svom rodnom gradu. U Zagreb se doselio u drugom srednje, živio je sa starijom sestrom koja ga je mazila i pazila, a on je pazio na njihove financije.

"Praktički cijeli život živim sa ženama, ali ih još uvijek ne razumijem u potpunosti. Sa sestrama sam jako blizak i imale su puno utjecaj na mene kao osobu", pojasnio je.

Našalio se pritom istaknuvši: "Nisam kao Chuck Norris".

Premijer Plenković napravio presedan! Rijetki prizori iz obiteljskog doma raznježili sve

Kako provodi vrijeme s djecom u izolaciji

Suprugu Natašu je upoznao još u srednjoj školi, počeli su kao prijatelji, a završili u sretnom braku s dvoje djece.

"Prije tri godine smo klince naučili kartati belu i to se pokazao kao sjajan potez sada u vrijeme korone. Igramo obiteljski i to bude mrak, kćerka najbolje prati karte i najbolje podnosi poraz. Ja nikad nisam znao gubiti, ali ponesem se sportski“, ispričao je Marić o obiteljskoj situaciji.

Uvijek je bio dobar s novcem, a išla ga je i sreća pa je tako s 12 godina na lutriji osvojio automobil koji je dao roditeljima.

On je za svoj prvi auto, crvenu Hondu Civic, zaradio radeći kao turistički vodič.

"To je divna epizoda u mojem životu, bilo je mnogo putovanja po cijeloj Europi s neeuropskim gostima, bilo je tu Amerikanaca, Indijaca i Filipinaca. Kako smo išli autobusima, gotovo 90 posto vozača tih autobusa bili su Talijani, a s obzirom na to da mi ime počinje s tri suglasnika, dali su mi nadimak Luka", prisjeća se Marić te otkriva da mu još jedan nadimak iz djetinjstva, Pata, dao tadašnji kapetan bijele ekipe njegova kvartovskoga nogometnog tima.

Neka nova pravila! Prinova 'odala' Bauka, a čovjeka svog života od javnosti čuva i Milanka Opačić

Obožava nogomet, a trenirao je košarku

Veliki je zaljubljenik u sport. To mu je i ispušni ventil od stresa na poslu, a navijačkim duhom je zarazio i cijelu svoju obitelj pa i pokojnu baku s kojom je znao slušati prijenose utakmica na radiju. Od uvijek mu je, dodao je, omiljeni klub bio Hajduk.

Ozbiljno je trenirao košarku i bio na pragu profesionalne karijere zbog ozljede prekinuo aktivno igranje, ali i danas voli odigrati partiju tenisa i navijati. Prati sve sportove, a najdraži mu je onaj školski i utakmice u kojem nastupaju njegova djeca.

"Kad to gledam budem znojniji ja na tribinama nego oni koji igraju, bude tu jako srčanog navijanja, ali mi roditelji smo takvi, nekad malo i pretjeramo", zaključio je Marić.

O svom iskustvu Domovinskog rata i uspomeni na pjesmu Opće opasnosti kojom je naprasno prekinuto djetinjstvo kakvo je znao te dolasku u Zagrebu 1995. godine - samo su još neke od teme o kojima je govorio.

Cijelu emisiju možete pogledati u nastavku.

ČITAJTE I:

Ljubavna priča novog predsjednika, iza Zorana i Sanje Milanović gotovo su tri desetljeća: 'Između nas postoji zdrava doza ljubomore'

Ljubavne priče predsjedničkih rivala: Kolinda je Jakova upoznala na Novu godinu, baš kao i Milanović svoju Sanju

Ministrica Divjak pokazala je svoju dosad nepoznatu stranu, a naš poznati redatelj svoj razrušeni dom

Linker
26. rujan 2022 14:40