SLATKO I SKUPO

Misterij najskuplje torte: Obožavaju je Kardashianke, generacijama se proizvodi na istom mjestu

Rođendanska tortra u obliku košare s ružama tradicionalna je slastica na stolu Kris Jenner i Kim Karsdashian, a postala je viralna zbog navodne cijene od sedam tisuća dolara.

Već sedam generacija proizvode se na istom mjestu, a originalni recepti za njihove ukusne slastice, slatke zalogajčiće, kolače i torte dolaze iz Danske, gdje je famozna slastičarska manufaktura Hansen‘s Cakes osnovana prije više od 170 godina. Potkraj devetnaestog stoljeća seli se u Sjedinjene Države, a njezini klijenti danas su najslavnije žene svijeta poput Paris i Nicky Hilton, Tori Spelling, te članica obitelji Kardashian.

image

Izbor oblika i vrsta slastca je nevjerojatan

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Glava obitelji Kris Jenner vjerna im je već više od tri desetljeća, a Hansen‘s Cake isporučuje joj kolače, torte i slastice za sve svečane prilike i obiteljska okupljanja. Za svoju su slavnu klijenticu osmislili tortu u obliku košare prepune ruža, kakvu Kris Jenner naručuje za svoj svaki rođendan. A svojih pet minuta slave na društvenoj mreži TikTok spomenuta je torta zaradila kad je jedna od korisnica prikazala kako reže svoju rođendansku tortu uz poruku: "Neprocjenjivo: Rarezati sedam tisuća dolara vrijednu tortu kakvu obožavaju Kardashianke".

image

Kris Jenner i Kim Kardashian

STARTRAKS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

To je bilo dovoljno da video preko noći postane viralan i skupi više od 2,7 milijuna pregleda, a da se nitko nije sjetio provjeriti je li ključna informacija o cijeni torte barem približno istinita.

Kad je obitelj Kardashian u pitanju, naime, sve je moguće, pa i da svaki zalogaj torte kojom se časte košta više od cijene prosječnog ručka u boljem restoranu. "Stvarno je prelijepa i izgleda preukusno, ali ta cijena???", "Ljudi moji, je li to moguće da kolač košta kao polovni auto", "Je li punjena zlatom i ukrašena biserima...", glase najčešći komentari, a na kraju se na svom službenom kanalu oglasila i spomenuta slastičarnica koja je priložila snimke rođendanske torte kakvu su početkom veljače isporučili za peti rođendan Stormi Webster, kćeri Kylie Jenner i Travisa Scotta.

image

Showroom slastičarske manufakture u Los Angelesu oduzima dah

RAMON/AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Obećavamo vam da je cijena mnogo niža. Spomenuta cijena je samo glasina", napisali su u svojoj objavi, čime su zapravo potaknuli dodatnu raspravu. Na kraju se pokazalo da je Kim Kardashian za vjenčanje s Kanyeom Westom 2014. naručila vjenčanu tortu visoku 213 centimetara, čija je cijena bila sedam tisuća dolara, dok je standardnu rođendansku tortu moguće nabaviti već od 95 dolara naviše.

Linker
20. travanj 2024 08:13