gloria osobno

Mladi su najugroženija skupina tijekom pandemije, razvijaju ovisnosti i depresivne poremećaje

Panel Gloria osobno, održan na temu "Znamo li s novim životom izaći na kraj", okupio je stručnjake za mentalno zdravlje - Almu Mihaljević Peleš i Miroslava Hercega, ali i Ivanu Kindl, pjevačicu koja je otvoreno progovorila o borbi s depresijom.

Svaki veliki stres ostavlja trag na ljude, no ne znači da će sve naše promjene otići u lošem smjeru. Teško životno iskustvo poput ovog kojeg živimo posljednjih godinu dana može nas i oplemeniti, a mnogi će kroz taj proces i sazreti. Jedni će srljati u poroke i ovisnosti, ali mnogi će na drugačiji način pristupati životnim vrijednostima – složili su se sudionici panela Gloria osobno ‘Koliko smo se promijenili‘, organiziranog u Laubi.

Znamo li s novim životom izaći na kraj? Stručnjaci nam otkrili koliko smo se promijenili proteklih godinu dana

Ivana Kindl sasvim iskreno: ‘Svaki mjesec imam psihičke padove zbog ugrožene egzistencije‘

Barbara Kolar otkrila: ‘Prošle godine imala sam težak životni period, ali danas se osjećam odlično‘

Panelisti Alma Mihaljević Peleš, psihijatrica iz KBC Zagreb, Ivana Kindl, pjevačica koja je otvoreno progovorila o borbi s depresijom te Miroslav Herceg, psihijatar iz Klinike Vrapče uz voditeljicu Barbaru Kolar koja je moderirala panel, otvorili su temu ‘Znamo li s novim životom izaći na kraj‘.


Docent Miroslav Herceg otkrio je na panelu koga su nove životne okolnosti više pogodile - mlađu ili, pak, stariju generaciju. "Postoje razlike po dobnim kategorijama. Najosjetljiviji na stres su jako mladi ljudi i jako stari ljudi. Mladi nemaju još razvijene mehanizme obrane i nemaju sazrelu ličnost, a ovi stariji imaju mehanizme obrane, ali već su postali rigidni, neelastični i teško se prilagođavaju na neke promjene. Njima je samo da ih se pusti, da ne moraju ništa novo. Pogođeni su starija i jako mlada populacija. Vidimo da su to najranjivije populacije i da se kod mladih, osim depresivno-anksioznih poremećaja, javlja povećana konzumacija sredstava ovisnosti i njihova zloporaba", rekao je docent Herceg. Što su sve stručnjaci otkrili o mentalnom zdravlju u novim okolnostima, pogledajte u cijelom panelu:


image
Psihijatri Alma Mihaljević Peleš i Miroslav Herceg s menadžericama iz Plive (slijeva): Hanom Alborghetti, Melitom Vraneković, Beatricom Završki i Tamarom Sušanj Šulentić
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Panelisti Alma Mihaljević Peleš, Ivana Kindl i Miroslav Herceg uz voditeljicu Barbaru Kolar
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Tamara Sušanj Šulentić i Hana Alborghetti iz Plive.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Menadžerice iz Medexa - Ines Grobler i Tamara Turnšek uživale su u panelu.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Medexove menadžerice predstavile su i nove kapsule hijalurona i ceramida, koje koži donose zdravlje i ljepotu, podižući samopouzdanje.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Želja za slatkim ne bira trenutak. Zato su tu Dolcela Cake2go Browniesi s komadićima belgijske čokolade, spremni za konzumaciju - odmah!
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Podravkina Dolcela predstavila je novi premium desert Lemoncella.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Majda Zujo i Nikolina Zečić iz Zagrebačke banke.
VEDRAN PETEH/CROPIX
Linker
21. ožujak 2023 01:29