Sir Andrew Lloyd Webber s djecom Nicholasom i Imogen, te suprugom Charlotte 2010.

 ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK
teška bolest

Najteži dani kralja mjuzikla: ‘Moj sin je hospitaliziran u kritičnom stanju‘

Proslavljenji engleski skladatelj Sir Andrew Lloyd Webber objavio je da stanje njegovog 43-godišnjeg sina Nicholasa koji se bori sa zloćudnom bolesti - kritično.

"Dragi prijatelji, duboko potresen i u velikoj neizvjesnosti želim vas obavijestiti da je moj sin Nicholas, koji se posljednjih osamnaest mjeseci hrabro nosi sa zloćudnom bolesti želuca u kritičnom stanju hospitaliziran na intenzivnom odjelu. Zbog toga neću moći prisustvovati završnim probama za mjuzikl Bad Cinderella, te na njegovoj premijeri idućeg četvrtka nazdraviti divnim izvođačima, članovima ekipe i orkestra. U mojim mislima i molitva sada je samo Nick koji će vjerujemo pronaći snagu da nam se vrati i ponovno nas oduševi svojim nevjerojatnim optimizmom, srčanošću i smislom za humor", napisao je u svojoj objavi Sir Andrew Lloyd Webber, proslavljeni engleski kompozitor kojeg su zbog nevjerojatnog uspjeha "Fantoma u Operi", "Mački", "Evite", "Isusa Krista Superstara"... prozvali - svjetskim kraljem mjuzikla.

image

Princ Edward, Sir Andrew Lloyd Webber, Gareth Malone i Gary Barlow u Royal Albert Hallu lanjskog prosinca

MATT CROSSICK/ITV/SHUTTERSTOCK

Rođen je 22. ožujka 1948. godine u Londonu, a njegov otac William Lloyd Webber bio je kompozitor i profesor glazbe na Kraljevskom fakultetu, a njegova majka Jean Johnstone Lloyd bila je učiteljica klavira. Zbog toga se od najranijeg djetinjstva u njegovom životu sve vrtjelo oko glazbe, pa je Andrew kao trogodišnjak već svirao violinu, a kao šestogodišnjak je komponirao svoju prvu autorsku skladbu. Na satovima klavira uživao je svirati svoje kompozicije, dok je druge autore nerado izvodio, a studij glazbe na Oxfordskom sveučilištu napustio je nakon prvog semestra, a ostalo je - legenda.

image

Andrew Lloyd Webber sa sinom Nicholasom

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Ni privatni život nije mu manje zanimljiv: iz tri braka dobio je petero djece, a njegova medijski najeksponiranija supruga bila je sopranistica Sarah Brightman, koja je odigrala glavnu ulogu u Fantomu u Operi. Zbog nje se razveo od prve supruge Sarah Hugill s kojom je dobio kćer Imogen i sina Nicholasa, također skladatelja, dok iz trećeg braka s barunicom Madeleine Gurdon ima sinove Alastaira i Williama, te kćer Isabellu.

image

Andrew Lloyd Webber s tadašnjom suprugom, sopranisticom Sarah Brightman, bivšom suprugom Sarah Hugill, kćerkom Imogen i sinom Nicholasom

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Upravo u vrijeme kad je objavljeno da se njegov mjuzikl Fantom u Operi nakon 35 godina izvođenja skida s repertoara na njujorškom Broadwayu, Andrew Lloydu Webberu stigla je narudžba iz Buckinghamske palače da sklada himnu za krunidbu kralja Charlesa III. početkom svibnja, a prema pisanju britanskih medija bit će sinergija velikog zbora, orkestra i orgulja.

image

Kralja Charlesa III.i Sira Andrewa Lloyda Webbera veže dugogodišnje prijateljstvo

FRANK SORGE/RACING FOTOS/SHUTTERSTOCK
Linker
17. travanj 2024 13:27