novi početak

Natali Dizdar preselila: ‘Trenutno nije najbolje mjesto za život, ali napravila sam ono što sam htjela‘

Domaća glazbenica otkrila je za Gloria.hr kako dok marljivo stvara novu glazbu za domaću publiku, paralelno u britanskoj metropoli priprema teren za svoju drugu karijeru. Otkako se preselila u London radi kao psihoterapeut i nada se pokretanju vlastite prakse.

Pjevačica Natali Dizdar silom pandemijskih prilika povučena je iz javnosti, iako to ne znači da miruje, naprotiv, ova glazbenica radi na nekoliko 'frontova'. Jedna od najvećih novosti je da živi u inozemstvu, gdje se pokušava stvoriti novi dom sa svojim dugogodišnjim dečkom Williamom Pergeom.

No cijelo to vrijeme, kako nam je otkrila u razgovoru za Gloria.hr, surađuje s kolegama glazbenicima u Hrvatskoj, priprema se za prvo predstavljanje uživo novog projekta BETI, kao i svoju novu glazbu. Publika će Natali i glazbenike nekadašnjih Mayalesa imati prilike čuti u subotu 27. ožujka na online koncetu Magic Box 5.

"Trenutno se pripremamo ‘remotely’ jer sam ja još uvijek u Londonu, ali ubrzo ćemo se naći na probama što me jako raduje. Svima nam fali sviranja i druženja u tom formatu, sretna sam da ćemo imati priliku raditi ono što najviše volimo i po prvi put odsvirati pjesme s našeg novog nadolazećeg EP-a. Po prvi put odsvirati nas prošlogodišnji hit ‘Slobodnu’ i trenutni singl ‘Vili’", kazala nam je Natali.

Čitajte i: Koncert koji se ne propušta: Natali Dizdar predstavlja svoj novi projekt, uz još mnoštvo probranih umjetnika

Osim ovog premijernog nastupa s novim projektom, glazbenica se nada da bi 24. travnja u zagrebačkoj Laubi trebala održati i prvi samostalni koncert u posljednjih godinu dana. Ti planovi su je, kaže, sinhronizirali s proljetnom energijom buđenja i novih početaka.

Pogledajte video

A nov životni početak, barem njegove jedne važne faze, definitvno bi bilo i preseljenje u London. "Zadnjih par mjeseci živim u Londonu i to je neki plan koji s dečkom imam već duže vrijeme. Nisam baš zamišljala otići u uvjetima nemogućnosti rada i trajnog lockdownaa ali što je tu je. Svakako ću narednih par mjeseci provesti u Hrvatskoj s nadom da će nam se dopustiti da radimo, a na jesen bih se onda ponovno vratila u London jer sam si otvorila neke druge mogućnosti rada tu. Vidjet ćemo", iskrena je Dizdar.

Sve o svom životu na novoj adresi, koracima koje poduzima da otvori vlastitu praksu kao Gestalt terapeut, ali i planovima u glazbi Natali je ispričala za Gloria.hr.

Kakav je život u Londonu, uz pandemiju i sve što se događa?

Pa iskreno, nikakav. Sve je zatvoreno još od jedanaestog mjeseca i definitivno nije najbolje mjesto za živjeti. Ali ja sam napravila ono zbog čega sam tu došla, povezala se s mrežom ljudi i postavila temelje za psihoterapijski rad, tako da se radujem povratku kad lockdown završi. Vremena su nepredvidljiva, važno je zadržati fleksibilnost.

Kako ste proveli zimu?

Ne znam što bih vam rekla. Zima mi inače nije najdraže doba godine, osim kad mogu otputovati u neke toplije krajeve što je ove godine bilo nemoguće, tako da sam sretna što je skoro gotova.

Čitajte i: Puna novosti i planova: Natali Dizdar nakon godina školovanja razmišlja o preseljenju u inozemstvo

Kakvi su vam planovi po pitanju diplome iz Gestalta? Planirate li tamo pokrenuti svoju praksu?

Imam puno planova, ali do realizacije me dijeli još neko kratko vrijeme tako da bih o tome kad dođe pravi trenutak. Inače radim kao psihoterapeut, volontiram u raznim udrugama tu u Londonu i optimistična sam za budućnost.

Kako usklađujete putovanja između nekoliko adresa, bend, druge planove?

Pandemija definitivno ne olakšava stvar sa svim tim silnim testovima, izolacijama, otkazivanjima letova, online komunikacijom itd. Ali evo nadam se da kad to završi da će biti lakše. Mislim, trebalo bi. Zagreb - London je nešto više od dva sata leta tako da ne bi trebao biti neki problem živjeti na toj relaciji.

Pogledajte video

Je li vam dosta Zagreba, nakon svih potresa i događaja koji su ga zatekli?

Nije. Volim Zagreb.

Kao Dalmatinka sa zagrebačkom adresom i sada u Londonu - gdje se vidite? Što na sve kaže dečko William?

Za sad bi mi idealno bilo provoditi zime u Londonu i ljeta u Dalmaciji s povremenim odlascima u Zagreb, ovisno o poslu. Ali tko zna što će na kraju biti. Ne bi bilo loše ni malo biti na jednom mjestu, za promjenu. William voli Hrvatsku i ja Francusku, ali nam je s obzirom na nacionalnosti jednostavnije živjeti na engleskom govornom području. Mislim da je London za sad opcija broj jedan s ljetima u Dalmaciji i na jugu Francuske.

Čitajte i: Od Atlantika do Azurne obale: Natali Dizdar provela nas je Francuskom gdje je bila s dečkom

Kada možemo čuti Natali na pozornici? Koji su vam drugi planovi za solo karijeru?

Koncert je zakazan za 24. travnja, u dvorištu Laube, u živo i s online ulaznicama, za sad sve nade polažemo u to. Nakon toga voljela bih odraditi sve ono što prošle godine nisam smjela, od Istre do Dubrovnika.

Osim spomenutog koncerta u Laubi, na kojem ću premijerno odsvirati i svoj novi singl "Kad mislim na to" koji je upravo izašao, u pripremi je i samostalni EP za kojeg se nadam da će izaći na jesen. Jako sam sretna što se pjesme rade i snimaju ovim tempom jer sam inače dosta spora sa svime. Za novi singl smo već snimili i spot u maniri ‘bliskih susreta treće vrste’ tako da je godina u odnosu na sve počela dosta aktivno i zabavno.

image
Natali će s projektom BETI premijerno nastupiti na online koncertu Magic Box 5.
PROMO

Kada ste osnovali projekt BETI kako je došlo do spoja s Mayalesima?

Projekt je zapravo počeo bez mene u priči jer su dečki iz Mayalesa, Vlado, Luka i Pavle odlučili raditi nešto malo drugačije od onog što rade u svom matičnom bendu i tako su zapravo nastale prve pjesme koje će se naći na našem EP-u. Negdje spontano sam se onda priključila i ja, snimili smo vokale i sad je to već gotovo album koji će svakako biti vani do ljeta.

Osim ovog online koncerta 27. ožujka, napravit ćemo i službenu promociju kad album bude vani, a onda tko zna.

I za kraj, kakvi su vaši daljnji planovi?

Uživati u ljetu, putovanjima, muzici, završetku ovog općeg ludila.

Linker
18. travanj 2024 19:01