71. HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Njegovo vrijeme tek dolazi: Hrvatski rekorder u bacanju diska nada se ulasku u finale

Zagrepčanin Martin Marković, student treće godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu tek ulazi u zlatne bacačke godine i siguran je da njegovo vrijeme tek dolazi.

Ako itko od sudionika 71. Hanžekovićeva memorijala zna kako izgledaju stvari iza kulisa najvećeg mitinga u ovom dijelu Europe te koliko je posla, truda i vremena potrebno da bi sve funkcioniralo savršeno na terenu i izvan njega, onda je to Zagrepčanin Martin Marković, 25-godišnji hrvatski rekorder i reprezentativac u bacanju diska.

Na atletski miting stiže u dobroj formi i nada se ulasku u finale u konkurenciji najboljih bacača na svijetu, što mu je dodatni poticaj da pred domaćom publikom pokaže sve što zna i može.

Čitajte i: Ona će uvijek ostati naša kraljica! Sandra Perković smogla snage nakon finala i poslala poruku koja je oličenje sportskog duha

"Deset godina sam volontirao na memorijalu, pomagao oko uređivanja bacališta, košnje trave, nošenja cvijeća... Ukratko, odrađivao sav onaj nevidljivi posao", priča Marković, koji će ove godine imati glasnu podršku iz publike. Na stadionu na Savi bit će njegova sestra Marijana, učenica osmog razreda, te roditelji Mario i Marina, građevinar i trgovkinja, uz čiju je svesrdnu podršku stigao do naslova svjetskog juniorskog prvaka i državnog rekorda u seniorskoj konkurenciji.

image
Svečani klupski doček za Karla Videka, Maju Pačarić i Martina Markovića, osvajače medalja na Prvenstvu Balkana u Smederevu u lipnju.
MARKO TODOROV/CROPIX

Čitajte i: Bacačica diska Marija Tolj spremna je za Hanžek! Roditeljima posvetila tetovaže, čekaju je u rodnom Orebiću

No, presudnu ulogu u njegovu sportskom razvoju ima trener Ante Pavković iz Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac, koji mu je poput drugog oca. Martin, student treće godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, tek ulazi u zlatne bacačke godine i siguran je da njegovo vrijeme i najbolji seniorski rezultati tek dolaze.

Linker
16. travanj 2024 06:54