Zvijezde listaju Gloriju

Petar Grašo priznao: "Umro bih od smijeha da mi je netko prije 8 godina rekao da će Hana biti moja supruga"

Omiljeni pjevač prisjetio se lijepih trenutaka u životu kojima je i Glorija kroz godine svjedočila, a jedan tekst ga je posebno razveselio.

Petar Grašo iako je u svojoj 48 godini života, povremeno se radi tempa posla osjeća kao da je u radnim dvadesetim – predano nastupa, raspored mu je krcat i zaista ga nije lako uhvatiti na pet minuta, a kamoli na ovih sat vremena u kojemu smo ga zamolili da napravimo zajedničku reminiscenciju njegovih nekoliko pojavljivanja u Gloriji u zadnjih 30 godina. Sjećanja su srećom lijepa, i živa, a ljubaznost osoblja Mime´s pizzerije u centru Zagreba je upotpunila opuštenu atmosferu stvorenu na ovom snimanju. Prisjetili smo se niza događaja koje smo popratili: završetka trećeg albuma u Londonu, broda i vikendice, prvog koncerta u zagrebačkoj Areni, recentne naslovnice s Ninom Badrić, ali i tog lijepog dana, fotografiranja sa sadašnjom suprugom Hanom Huljić kada još ništa nije izgledalo kao što izgleda danas kada su u braku i imaju dvogodišnju Albu.

Krenuli smo s "temeljnim pitanjima". Na pitanje – kako je, dao je jednostavan, ali poetičan odgovor.

"Imam dojam da se nalazim u nekom brzom vlaku i hvatam kadrove tog putovanja. Ne znam kada će stati i nemam zadnju stanicu. Nadam se da će taj moj vlak što duže putovati jer kroz njega se vide neki divni pejzaži", iskren je pjevač.

"S jedne strane se osjećam kao da imam 25 godina, i ljudi koji me poznaju znaju da sam ludi radnik. Ne mogu zamisliti da samo sjedim doma i zamišljam što bih jednom mogao. Kod mene vrijedi princip – kada se kaže, onda se i radi. To je tih 25 godina u glavi, a s druge strane mislim da ovih 29 – 30 godina karijere bi trebalo stati u 60 godina. Prije dva dana sam bio u Veneciji, prije četiri u Skopju, prije sedam u Beogradu, sutra putujem u Maribor. Eto, tako izgledaju moji zadnji dani", zaneseno prepričava Grašo.

image
DARKO TOMAŠ/ CROPIX

Spontano, kako je i najbolje, najavio za njegove fanove zaista najljepšu moguću vijest.

"Kroz prvu polovicu godine izlazi novi singl, a do kraja godine planiramo završiti i album. Zadnji nosač zvuka je izašao 2003.godine, što znači da nisam objavio 21 godinu. Više album nije toliko važan, koliko je važno da kontinuirano objavljuješ dobre pjesme. Uvijek možeš objaviti album s 22 pjesme, ali ako od toga samo dvije valjaju, onda ovih 20 htjele – ne htjele, otpadaju. Ovaj princip je dio moje ´filozofije´ u koju vjerujem, a to je da je uvijek - manje zapravo više. Čini mi se da u ovom mom slučaju, nisam u krivu", priznaje pjevač.

Između mnogih intervjua koje smo izabrali za snimanje, najdraža mu je kratka foto-vijest koju dijeli sa sadašnjom suprugom Hanom.

image

Petar Grašo i Hana Huljić u Gloriji prije osam godina kada su snimli spot "Srce za vodiča"

"U ovom genijalnom danu, vjerovali ili ne, susreli smo se u ovom trenutku kada je ova fotografija koju gledate, nastala. Ona je svoje kadrove snimala ujutro, a ja ostatak dana, tako da se praktički nismo viđali. Da nam je netko rekao kako ću za osam godina ponovo vidjeti ovu fotografiju ispred sebe, i da će mi netko reći - ovo je tvoja supruga i majka tvog djeteta, vjerujem da bismo Hana i ja ‘umrli‘ od smijeha i dali jednom drugom ‘five‘, i rekli ‘što ovi pričaju‘? Život je interesantan režiser i hvala mu na tome", zaključuje pjevač.

Linker
25. travanj 2024 11:03