Najteža borba!

Poznata voditeljica vodi tešku bitku s rakom dojke: ‘Riječ je o najgorem obliku, ali se ne dam!‘

Zvijezdi Netflixove emisije ‘Get Organized With The Home Edit’, Amerikanki Clei Shearer, zloćudni tumor dojke dijagnosticiran je prije samo mjesec dana. Mlada žena već je podvrgnuta dvjema operacijama, a sada je čekaju višemjesečne kemoterapije.

Voditeljica i sukreatorica popularne Netflixove emisije ‘Get Organized With The Home Edit’ koja je pomogla mnogim ženama da uvedu red u svoj dom, zadnjih tjedana svim se silama trudi organizirati vlastiti život. Četrdesetogodišnja Clea Shearer vodi bitku s rakom dojke, a u njezinom slučaju riječ je o agresivnom obliku.

Američka tv zvijezda, koja je majka dvoje malodobne djece, za strašnu dijagnozu doznala je početkom proljeća, a da prolazi najteže razdoblje u životu njezine je pratitelje na Instagramu izvijestila 7. travnja. Mladoj ženi u međuvremenu su obje dojke odstranjene, a prošli je vikend opet završila na operacijskom stolu.

Hrabra tv voditeljica i dizajnerica interijera na Uskrs se javila iz bolnice, dok je nakon dvostruke mastektomije, čekala novu operaciju.

"Ne mogu vjerovati da je prošlo samo tjedan dana od moje dvostruke mastektomije. Sutra me čeka nova operacije jer je iskrsnuo novi problem. Počinjem se navikavati na ove neplanirane prepreke! Što je teško shvatiti kada ste planer svjetske klase tipa A kao što sam ja.

Evo što sada znam što nisam znala prije tjedan dana: imam rak dojke u 2. stadiju, a ne u stadiju 1., moja dva tumora imaju dva cm i tri cm, imam pozitivan limfni čvor i visok rizik od ponovnog pojavljivanja raka . Što naravno znači kemoterapiju i zračenje.

Mislim da me riječ 'kemoterapija' plaši jednako kao i riječ 'rak', da budem iskrena. Pomisao da sam vječno bolesna, da ću izgubiti kosu, imunološki sustav, kvalitetu života... Dala sam sebi priliku da se dobro isplačem kad sam doznala ovu strašnu vijest: pet do šest mjeseci kemoterapije, a zatim još šest tjedana zračenja...", napisala je Clea u svom dirljivom postu, koji je završila riječima da se nakon operacije osjećala isto kao i kad je prvi put doznala za njezinu tešku dijagnozu.

Čitajte i: NOVA OPERACIJA HOLIVUDSKE GLUMICE: 'PREUZELA SAM KONTROLU NAD SVOJIM ZDRAVLJEM, ODSTRANILA SAM JAJNIKE'

Kako se da zaključiti iz Cleaninog posta s početka travnja, kad je otkrila da ima rak, na bolest je sama posumnjala, i to je jedan od razloga zbog kojeg je odlučila svoje potresno iskustvo podijeliti s javnošću.

image

Druga sezona emisije o uređenju kuće koju Clea vodi s Joannom Teplin krenula je 1. travnja na Netflixu.

NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

"Moj je osobni izbor da ovo objavim, a to sam napravila jer moja privatna borba onda neće biti uzalud. Imam rak dojke. Teško je to reći, ali lakše je i reći nego to zadržati za sebe. Sama sam našla kvržicu posljednjeg tjedna veljače. Sama sam i zatražila mamografiju od svog liječnika, što je dovelo do ultrazvuka, a zatim hitne trostruke biopsije. Da nisam sve to poduzela, možda ne bih imala nikakve nade za izlječenje.

Ako mogu uvjeriti bilo koga od vas da se redovito samo ispituje i da daje prednost svom zdravlju nad svojim užurbanim rasporedom - onda će ova moja borba nešto značiti. Također je važno napomenuti da sam imala manje od 40 godina kada su se ti tumori formirali i da u svojoj obitelji nemam povijest raka dojke", poručila je početkom travnja Clea, koja je tada otkrila i da joj je bilo jako teško kad su liječnici potvrdili njezine sumnje.

No, kako je do sada više puta istaknula, neće se predati, a jako joj znači što ima podršku svoje obitelji i brojnih prijatelja. Među njima je i Joanna Teplin s kojom je 2020. pokrenula emisiju "Get Organized with The Home Edit", čija se druga sezona na Netflixu prikazuje od 1. travnja.

Linker
18. travanj 2024 11:39