Roger Federer i Kate snimili su promotivni spot za ovogodišnji turnir u Wimbledonu

 ADRIAN DENNIS AFP
TENISAČ I PRINCEZA

Roger Federer prekršio kraljevski protokol zbog prijateljstva s princezom Catherine

U kraljevskoj loži londonskog All England Cluba u Wimbledonu princeza Catherine sjedila je odmah do slavnog tenisača kojem se pridružila i njegova obitelj.

U kraljevskoj loži londonskog All England Cluba u Wimbledonu princeza Catherine sjedila je odmah do slavnog tenisača kojem se pridružila i njegova obitelj.

U svojoj nevjerojatnoj karijeri legendarni švicarski tenisač, 41-godišnji Roger Federer, 310 tjedana je proveo na prvom mjestu ATP-jeve ljestvice najboljih svjetskih igrača, a uz ostalo osam puta je slavio i Wimbledonu, najuglednijem i najpoznatijem turniru koji se igra na travnatoj podlozi. Nekoliko puta osvojene trofeje u All England Clubu dodijelila mu je i na pobjedama osobno čestitala princeza Catherine, kojoj je Roger Federer jedan od sportskih idola, a princeza i tenisač su već godinama i dobri prijatelji.

image

Mirka Federer i princeza Catherine

ADRIAN DENNIS AFP

Otkad se lani nakon briljantne sportske karijere povukao u zasluženu igračku mirovinu legendarni tenisač ima mnogo više vremena nego prije za privatne i društvene obaveze, ali i dalje mu je jedna od glavnih zadaća promocija bijelog sporta. Uoči ovogodišnjeg Wimbledona, primjerice, tako je na terenu broj tri odmjerio snage u ekshibicijskom meču s princezom od Walesa, a tom prilikom je snimljen i promotivni spot sa zahvalom malim skupljačicama i skupljačima lopti, koji dodaju lopte igračicama i igračima na svim terenima All England Cluba. Premda se njihov posao čini jednostavnim, moraju usvojiti mnoge vještine, te na terenu biti što nevidljiviji.

image

Rogerov otac Robert Federer

ADRIAN DENNIS AFP

Legendarni švicarski tenisač, koji po majci ima i južnoafričko državljanstvo, i sam ima iskustvo skupljača i dodavača lopti, a u Wimbledonu je bio princezin specijalni gost u kraljevskoj loži. Roger je pritom prekršio kraljevski protokol jer je kod pozdravljanja s princezom u jednom trenutku djelovao kao da će je poljubiti u obraz - svoju ruku stavio joj je na leđa te joj se približio, ali se Catherine suptilno odmaknula i podsjetila ga da u javnosti ipak treba pratiti protokol iako su privatno dobri prijatelji. Doduše, i bilo kakvo dodirivanje članova kraljevske obitelji, ako nisu oni inicirali, odnosno pružili ruku, je zapravo kršenje protokola.

Kate Middleton i Rogeru u kraljevskoj loži pridružili su se i njegov otac Robert Federer te supruga Mirka Federer, također bivša tenisačica, s kojom tenisač podiže četvero djece.

image

Princeza Catherine, Roger i Mirka Federer

ADRIAN DENNIS AFP

Mirka i Roger upoznali su se na Olimpijskim igrama u Sydneyju u Australiji 2000., gdje su oboje nastupali za švicarsku reprezentaciju, a na svom lanjskom oproštaju Roger Federer se emotivnim riječima obratio ženi svog života: ‘‘Posebno bih zahvalio svojoj prekrasnoj supruzi Mirki koja je proživjela svaku minutu sa mnom i mojim timom. Više od dva desetljeća bila mi je najveća podrška, gledala je bezbroj mojih mečeva, čak i u visokoj trudnoći, a na tome sam joj neizmjerno zahvalan", izjavio je Federer.

image
ADRIAN DENNIS AFP
Linker
27. travanj 2024 02:34