JIM SMEAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ULAZAK U TRIDESETE

Teen zvijezda je odrasla: Zarađuje četiri puta manje nego na vrhuncu slave i spreman je za brak

Američki glumac Taylor Lautner proslavio se ulogom Jacoba Blacka u filmskom serijalu ‘Sumrak saga‘, a 11. veljače slavi 30 rođendan.

Američki glumac Taylor Lautner proslavio se ulogom Jacoba Blacka u filmskom serijalu ‘Sumrak saga‘, a 11. veljače slavi 30 rođendan.

Zaprosio ju je nakon tri godine veze na postelji od ružinih latica pred kaminom do kojeg je put obilježio upaljenim svijeća i to prstenom od ovalnih dijamanata izrađenim po narudžbi u tzv. whisper thin stilu po narudžbi u njujorškoj draguljarnici Ring Concierge.

image

Taylor Lautner 11. veljače slavi 30. rođendan

THEO KINGMA/SHUTTERSTOCK

No, američki glumac Taylor Lautner, koji 11. veljače slavi 30. rođendan i njegova pet godina mlađa zaručnica Taylor Dome još uvijek nisu rodbini, prijateljima i kolegama poslali pozvnice za vjenčanje, koje se očekuje s popuštanjem epidemioloških mjera i suzbijanjem pandemije koronavirusa.

Par se preklani skućio na luksuznom imanju u Agoura Hillsu u blizini Santa Monice u Kaliforniji, a glumac je uz novi dom zadržao i imanje od četiri hektara u Castaicu, gradiću koji je dio losanđeleškog megalopolisa.

image

Zaručnici Taylor Lautner i Taylor Dome u šetnji psa u Malibuu

NGRE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zrele godine Tayloru Lautneru donijele su tako mir i privatnu sreću za kojima je žudio od svojih tinejdžerskih dana kad kao zvijezda filmskog serijala "Sumrak saga" i najbolje plaćeni glumac tinejdžer na svijetu, nije mogao izaći iz kuće, a da za njim na svakom koraku ne trče i vrište obožavateljice koje mu doslovce nisu dale - disati.

Razmjere te popularnosti tzv. obični ljudi teško mogu pojmiti, pa je kompanija Mallows proizvodila jastuke s rukama i licem Taylora Lautnera s kojima su se obožavateljice mogle grliti u anonimnosti svoje spavaće sobe.

image

Jastuci grlilice s likovima Roberta Pattisona i Taylora Lautnera

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Ni njemu nije lako: Princ Harry o burnoutu, mentalnom fitnessu i radu na sebi

Nevjerojatan uspjeh "Sumrak sage" na holivudsku je scenu instalirao i njegove kolege Kirsten Stewart i Roberta Pattisona​ - Kirsten je od njega starija nepune dvije godine, a za gotovo šest godina starijeg Pattisona je Lautner bio balavi klinac kad su se prvi puta 2007. sreli na filmskom setu.

Očekivanja producenata su, doduše, bila velika, pa su glavnim glumcima za potpisivanje ugovora ponudili milijunske ugovore: Lautneru točno milijun, a Stewart i Pattisonu dvostruko više. No, nitko nije mogao predvidjeti svjetsku zaluđenost filmskom ljubavnom teen sapunicom koju su gledali i dečki - ali kao priču o nadmetanju vampira i vukodlaka.

Kako god, honorari su se već za drugi nastavak višestruko povećali. Lautner je dobio fiksna četiri milijuna, a za treći dio još i više - 7,5 milijuna, te dodatnih 2,5 posto tantijema od ukupne zarade na kinoblagajnama. Za četvrti i peti nastavak serijala nazvan "Praskozorje" utržio je ukupno 25 milijuna dolara, a istovremeno je osim pažnjom obožavateljica bio obasipan i raznim drugim priznanjima.

image

Zvijezde 'Sumark sage': Taylor Lautner, Robert Pattinson i Kristen Stewart u Japanu 2010.

MASATOSHI OKAUCHI/SHUTTERSTOCK

U izboru časopisa People završio je na četvrtom mjestu najljepše građenih muškaraca na svijetu, a Glamourovoj listi 50 najseksi muškaraca 2010. završio je drugi.

Fenomenalan uspjeh za 18-godišnjaka kojeg su u školi u Hudsonvilleu u Michiganu sprdali zbog njegove prema kazalištu i glumi.

image

Obožavala ga je i dječja zvijezda, glumica Joey King

AMANDA SCHWAB/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Dokrajčili su ga slava i ovisnost, a DJ Avicii sad ima muzej posvećen vlastitom liku i djelu

Lautner je odrastao u obitelji civilnog pilota i kompjuterašice zadužene za razvoj softwerskih rješenja, a majčinim genima zahvaljuje svoj atraktivni izgled. Njezini su preci uz ostale i američki starosjedioci iz plemena Odawa i Potawatomi koji su nastanjivali područje Velikih jezera na granici Sjedinjenih Države i Kanade, a nevjerojatnu fizičku spremu duguje, pak, treninzima karatea i ekstremnih borilačkih vještina kojima ga je podučavao čuveni Michael Chaturantabut, glavom i bradom.

image

Na svjetskoj premijeri filma 'The Sisterhood of the Traveling Pants' 2005.

BEI/SHUTTERSTOCK

Glumom se ozbiljnije počeo baviti kao 11-godišnjak, nakon preseljenja svoje obitelji u Los Angeles, a na setu akcijskog spektakla "Avanture Sherkboyja i Lavagirl" postao je miljenik redatelja Roberta Rodrigueza jer mu je na licu mjesta iskoreografirao scene - borbe i tučnjave.

Ipak, ništa prije i ništa poslije toga ne se može usporediti sa "Sumrak sagom", a usprkos slavi, novcu i obožavanju Lautner je ostao čvrsto na zemlji - prije svega zbog svog sportskog načina života te izbjegavanja poroka. Nije odolio jedino kolegicama Taylor Swift, Lily Collins, Marie Avgeropoulos i Billie Lourd, s kojima se zbližio na snimanju prije nego što je u njegov život ušla fatalna medicinska sestra i imenjakinja Taylor Dome, s kojom ga je upoznala njegova 21-godišnja sestra Makena Moore.

Linker
26. travanj 2024 12:09