MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK
Robbie Williams

Tek mu je 50: Od zločestog dečka britanskog popa do brižnog supruga i oca četvero djece

Kad spomenete njegovo ime, za jedne je on i dalje buntovnik koji je u mladosti eksperimentirao s alkoholom i drogama te ljubio neke od najljepših žena današnjice, za druge je pak smiren oženjen čovjek koji uživa sa svoje četvero djece, a za treće pravi showman. Prava istina je da je Robbie, sve to.

Kad spomenete njegovo ime, za jedne je on i dalje buntovnik koji je u mladosti eksperimentirao s alkoholom i drogama te ljubio neke od najljepših žena današnjice, za druge je pak smiren oženjen čovjek koji uživa sa svoje četvero djece, a za treće pravi showman. Prava istina je da je Robbie, sve to.

"Obožavam što sam Vodenjak po horoskopu. Ne volim veljaču, ali moram priznati da postoji neka kozmička sila i posebnost kada si rođen u tom znaku, pa se osjećam pomalo magično. U pravom mističnom smislu. I doista, sve druge svoje aspekte zapravo i ne volim i ne zamjećujem sve one lijepe stvari koje drugi govore o meni. I tako, imam 50. Ovo nije veliki esej o tome što je bilo, ali ni o mojim nadama i snovima. Za to pogledajte Netflixov dokumentarni serijal. Ono što ću reći je da sam jako zadovoljan i zahvalan. Teško mi je biti uzbuđen zbog "mog posebnog dana" jer zapravo je život bio toliko nježan i drag prema meni da je meni svaki dan, na svoj način, jednostavno je*** poseban", napisao je između ostalog Robbie Williams na svom Instagram profilu čestitajući sam sebi rođendan i unaprijed zahvalio svima na čestitkama i lijepim željama.

I ta čestitka nešto je što bi neki rekli da je tipično za Robbieja. Glazbenog genijalca koji i danas puni dvorane i stadione diljem svijeta, enfanta terriblea koji je javno progovorio o eksperimentiranju s alkoholom i drogama, pa do sretnog obiteljskog čovjeka koji je u braku s Amerikankom Aydom Field i oca četvero djece. Iza njegovih pola stoljeća života tako je više od 70 milijuna prodanih al­­buma, stotine koncerata, veliki hitovi po­­put "Angel" i "She‘s The One" koji i danas žive. No, njegov život su obilježili i javni skandali, veze sa slavnim ženama, razularene zabave, ali i nesigurnosti i depresija o kojoj je progovorio javno i u dokumentarnom filmu lani na Netflixu.

Rođen je 13. ve­­ljače 1974. u nekada industrijskom središtu Stoke-on-Trent u Velikoj Britaniji. U doba kad je Robbie Williams bio dijete, bio je to samo provincijski gradić u kojem se nije mnogo toga događalo. Njegov otac Peter Williams vodio je lokalni pub, ali i bio veliki zabavljač. A njegova majka Janet Farrell brinula se za kuću i za djecu - Robbieja i kćer Sally iz prethodnog braka. Brak je, zapravo, od početka bio osuđen na propast, što se i dogodilo kad su Robbieju bile tri godine. Otac je otišao, majka je preuzela vođenje pu­­ba, a što se tiče ostaloga, sve se nastavilo kao i prije. Robbie je u školi bio povučen, nesiguran i zatvoren. Imao je osjećaj da nikome nije zanimljiv, da ga vršnjaci ne primjećuju, ali se to promijenilo kad je shvatio ih može nasmijavati grimasama i vicevima, pa je brzo postao razredni zabavljač, ali i školski problem jer je uz sve to bio sklon raznim nepodopštinama, zbog kojih je stalno bio u problemu. Učenje ga nije ni zanimalo, pa je jedva prolazio razrede. Spas je stigao kada je dobio mjesto u boy bendu. Nigel Martin-Smith, glazbeni producent iz Manchestera, vi­­dio je tada kako u Americi oduševljavaju boy bendovi poput New Kids on the Block i pomislio da bi mogao i u Engleskoj to pokušati. Okupio je Garyja Barlowa, Howarda Donalda, Jasona Orange, Marka Owena te na kraju najmlađeg Robbieja.

image

Robbie Williams Gary Barlow davne 1991.

GEOFFREY SWAINE/SHUTTERSTOCK

"Tog dana saznao sam da sam pao na završnom ispitu u školi, pa sam se bojao priznati to majci. Očekivao sam da će biti bijesna, da ću si navući gomilu problema, pa sam se iz očaja napio s jednim prijateljem, no kad sam došao kući, ona je plesala od sreće jer su je obavijestili da su me primili u Take That. Za školu me uopće nije pitala", ispričao je Robbie Williams, a poslije je priznao da je tada istrčao na prozor i iz svega glasa vikao: "Bit ću slavan!"

I doista, nije dugo trebalo da Take That postane pravi hit. Najmlađi Robbie mnogima je bio omiljeni član benda, a on sam je s jedne strane uživao u nevjerojatnoj popularnosti, no počelo mu je smetati što nikad ne pjeva glavni vokal. Robbieja su obožavale i djevojke i to je počeo i sam primjećivati. Iako mi je Nigel najstrože zabranio da piju, tulumare i vode djevojke nakon koncerata, Robbie se oglušio na sve to.

"Nakon svakog koncerta su nas čekale gomile djevojaka. Naravno da ih nismo odbijali, zaboga, bili smo klinci i hormoni su nam divljali", rekao je jednom Robbie Williams. To je dovelo do sve većih sukoba i svađa, i unutar grupe, i s producentom, pa su ga u svibnju 1995. izbacili iz benda. Robbie je tada bio povrijeđen i odlučio tulumariti od jutra do sutra. Kako je otkrio u dokumentarnoj seriji, eksperimentirao je sa svim i svačim. Potpuno se zapustio. Ostavila ga je tadašnja djevojka Jacqueline Hamilton-Smith jer ga je pokušavala nagovoriti da prestane s opijatima i alkoholom, no on nije htio ni želio. Sve dok mu se u život nije upleo legendarni glazbenik Sir Elton John koji ga je na kraju uspio nagovoriti da ode na liječenje. Nakon odvikavanja Robbie se posvetio glazbi u punom smislu te riječi. Snimio je album "Life Thru a Lens", objavio singlicu "Angels" koja se u rekordnom roku prodala u tri milijuna primjeraka i do danas je ostala jedna od njegovih najveći hitova.

image

Na premijeri svoje dokumentarne serije 2023. godine

DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK

I lani na koncertu u Puli istaknuo je Robbie da više od 20 godina nije popio kap alkohola. No, osim njegove karijere, naslovnice britanskih tabloida punile su njegove ljubavne veze. Kako je i u dokumentarcu otkrio jedna od njegovih najvećih ljubavi bila je pjevačica Nicole Appleton. Ipak, njihova veza nije opstala, a Robbieja su povezivali s mnogim slavnim dama. Od Kylie Minogue s kojom je snimio pjesmu, pa do Nicole Kidman i Madonne. Šuškalo se i da je bio s čak četiri članice benda Spice Girl. Mel B, Geri Halliwell, ali i s Emmom Bunton. Sporty Spice, odnosno Mel C javno je istaknula kako ona nije nikada bila s Robbiejem. I kad se činilo da se nikada neće smiriti u njegov život je došla Ayda Field. Američka glumica uspjela je ono što ni jednoj prije nije pošlo za rukom- smiriti Robbieja.

"Nisam nikad mislio da ću se oženiti ni biti otac. Danas sam sretno oženjen muškarac", rekao je na lanjskom koncertu Robbie.

image

Sa suprugom Aydom Field namjerava 2025. obnoviti zavjete

SHUTTERSTOCK

I doista, Aydu je upoznao 2006.Vjenčali su se četiri godine kasnije,a danas imaju četvero djece. Par je 2012. dobio kćer Theodoru Rose, dvije godine kasnije sina Charltona, 2018. kćer Colette koju je rodila surogat-majka, kao i 2020. sina Beaua. Upravo su mu oni najveća podrška u svemu što radi. Jer kako je otkrio u dokumentarnom serijalu godinama je imao iskrivljenu sliku o sebi. Dok su ga drugi obožavali, on sebe baš i ne voli i često je padao u depresiju o čemu je i javno progovorio. Borio se i kilogramima te vrlo često imao oscilacije.

"Na vrhuncu karijere živio sam od jedne banane dnevno, odnosno samo 90 kalorija. Mislim da mene poremećaj prehrane prati cijeli život, to je zapravo neka mješavina svih poremećaja. Imao sam "bigoreksiju" što znači da misliš da nemaš mišiće i masu, a ujedno imaš anoreksiju. Ipak postoji riječ koja nedostaje, a to je ono što sam ja. Kod mene je to uvijek bila ili restriktivna ili prekomjerna prehrana. Uglavnom, nikad mi nije bilo dobro", rekao je lani za Daily Mail.

image

Robbie i dalje puni stadione i dvorane, a lani je nastupio u pulskoj Areni

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK

No, bez obzira na sve nedaće, Robbie je i dalje jedan od omiljenih glazbenika. Showman koji nasmijava ljude kako na svojim koncertima, tako i na društvenim mrežama gdje se nerijetko šali na vlastiti račun. Ipak, kako je otkrio i u filmu, najsretniji je sa svojom obitelji. Hoće li se uskoro zatvoriti u studio i snimiti novu glazbu, ostaje nam tek vidjeti. Prije nekoliko dana su se mediji raspisali kako 2025. planira obnoviti zavjete sa svojom suprugom. Željeli su to napraviti 2020. kad im je bila deseta godišnjica, no bila je pandemija, pa su odgodili. A Ayda mu je napravila i posebno iznenađenje za rođendan. Čini se kako su otišli proslaviti rođendan skijanjem s cijelom obitelji. Cijeli restoran pjeva mu "Happy Birthday to you". U opisu je Ayda napisala: "Njemu je jako neugodno što cijeli restoran pjeva, a nama je smiješno. Dekadu stariji, ali puno više cool. Volim te moj 50-godišnjaku".

Linker
27. travanj 2024 11:10