BRITANSKI GLUMAC

Tko je zapravo Theo James koji je "zaludio" žene diljem svijeta ulogom u hitu "The Gentlemen"?

Tridesetdevetogodišnjka mnogi su zapazili u drugoj sezoni hvaljene serije "The White Lotus" zbog koje je dobio i prvu nominaciju za nagradu Emmy. Trenutačno ga gledamo u Netflixovoj seriji koju je režirao Guy Ritchie, a malo je reći da su obožavatelji oduševljeni.

Britanski glumac Theo James glavna je zvijezda nove Netflixove serije "The Gentlemen". Serija je nastala pod redateljskom palicom Guya Ritchieja, a nazvana je po njegovom istoimenom filmu iz 2019. godine. James igra Eddieja Horinmana - otuđenog mlađeg sina engleskog aristokrata koji nakon očeve smrti naslijedi obiteljsko imanje. Dodatno se šokira kada sazna da je imanje zapravo carstvo kanabisa. Iako se Eddie nije htio baviti kriminalnim poslovima, svidi mu se uloga gangstera te postane poznato ime u svijetu mafije. Ipak, u poslu naiđe na brojne neprijatelje koji mu žele oduzeti poslovno carstvo.

S obzirom na to da serija oduševila čim je stigla na streaming platformu, ne iznenađuje što su gledatelji oduševljeni ulogom ovog 39-godišnjaka kojeg mnogi komentiraju na društvenim mrežama.

No, tko je zapravo Theo James koji oduševljava svojim talentom, ali i izgledom. Puno ime mu je Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. Otac Philip Taptiklis mu je poslovni savjetnik grčkog podrijetla, a majka Jane ima škotske korijene. Dolazi iz velike obitelji, a Theo je najmlađe dijete. Naime, ima dva starija brata i dvije starije sestre. Rođen je 16. prosinca 1984. u mjestu High Wycombe, a rođen je na isti datum kao i poznata britanska spisateljica Jane Austen.

image

Rođen je na isti datum kao i Jane Austen, a slavu je stekao u trilogiji "Divergent"

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Odrastao je u Askettu - gradiću u Engleskoj, a glumačko znanje stekao je u dramskoj školi Bristol Old Vic Theatre School. Dok je studirao shvatio je da ako se želi baviti glumom, mora imati jednostavnije ime. "Prezime Taptikilis je nekima jako teško izgovoriti. James je moje srednje ime, a izabrao sam ga za prezime zbog iznimne povezanosti s jednim članom obitelji", rekao je glumac za strane medije.

image

S kolegama iz druge sezone serije "The White Lotus" na dodjeli nagrada SAG

TODD WILLIAMSON/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS

No, jedno vrijeme se James umjesto glume prvotno htio baviti glazbom. "Glazba je bila moj san. Mogu pjevati, ali sam jednostavno loš s instrumentima. Ipak, volio bih u životu odigrati neku ulogu glazbenika", istaknuo je jednom prilikom. Ubrzo nakon što je diplomirao dobio je ulogu u hvaljenoj britanskoj seriji "Downton Abbey". Pojavio se u prvoj sezoni, a igrao je turskog diplomata Kemala Pamuka. Nakon toga okušao se i na filmskom platnu, a no pravu slavu stekao je u filmskoj trilogiji "Divergent" gdje je utjelovio Tobiasa "Four" Eatona. Ubrzo su ga obožavateljice diljem svijeta zavoljele, a također je i postao zaštitno lice parfema Hugo Boss The Scent.

Ubrzo je dobio ulogu u romantičnoj seriji "The Time Traveler‘s Wife" koja je nastala po istoimenom romanu Audrey Niffenegger. Serija nije oduševila kritiku, no Theo je zapeo za oko autorima uspješnice HBO-a, "The White Lotus".

Theo je u drugoj sezoni igrao drskog investicijskog menadžera koji voli raditi spletke prijatelju s fakulteta Ethanu dok su sa suprugama na odmoru u Siciliji. Uloga Camerona mu je lani donijela i prvu nominaciju za prestižnu televizijsku nagradu Emmy za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji.

Iako je izgledom osvojio srca brojnih žena diljem svijeta, na razočaranje mnogih Theo je u sretnom braku. Njegovo srce osvojila je irska glumica Ruth Kearney. Par se upoznao dok su zajedno pohađali Bristol Old Vic Theatre School i zaljubili se.

Ruth nije toliko poznata kao njezin suprug, a u intervjuima je često isticala da glumi zato što voli taj posao, a ne da bi bila slavna. Kearney je utjelovila Claire u Netflixovoj seriji "Flaked", a igrala je i u serijama "Sanditon" i "Get Shorty". Upravo su u "Sanditonu" Theo i ona zajedno glumili na malom ekranu. Serija je ispirana prema istoimenom nedovršenom romanu Jane Austen. James je utjelovio jednog od glavnih likova - Sidneyja Pakera, dok je Ruth igrala bogatu nasljednicu Elizu Campion s kojom se Sidney na kraju i vjenča u seriji.

A u stvarnom životu, James i Kearney u braku su od 2018. godine. Iako ne voli puno komentirati privatan život, ipak je priznao da je ponekad bilo teško. "Mi smo jako dugo zajedno jer smo započeli vezu kada smo bili na početku naših karijera. To može biti teško ponekad, ali nekada to i osnaži odnos", istaknuo je za Evening Standard.

Ponosni su roditelji dvoje djece. Njihova starija kći rođena je u kolovozu 2021., ali u intervjuima nije otkrio njezino ime. "U početku je jako uznemirujuće, posebno kada se radi o prvom djetetu jer ti se jednostavno cijeli život promijeni, ali na kraju te očinstvo učini puno boljom osobom", komentirao je James. Drugo dijete, sina, dobili su tajnosti u rujnu 2023. godine, a sretnu vijest glumac je rekao u siječnju 2024. na dodjeli nagrade Emmy. "Imamo sina od četiri mjeseca", kazao je tada.

Linker
22. travanj 2024 20:40