GLORIA OSOBNO

VIDEO | Sanja Doležal o danima tuge i sjete koje je proživjela zbog menopauze: ‘Imala sam i žestoke valunge‘

Panel Gloria Osobno otvorio je važnu temu, onu o menopauzi. Pjevačica, radijska i televizijska voditeljica progovorila je o svome iskustvu i kroz što je sve psihički prolazila u tome razdoblju.

"Menopauza je za mene bila veliko iskustvo. Definitivno poznato jer te život vodi k tome. Dosta sam čitala o tome, o promjenama i mislim da sam bila apsolutno spremna i ne mogu reći da je bilo traumatično. Imala sam i žestoke valunge, ali nekako kad se posložiš u glavi, onda sve to prođe lakše. Puno veći problem mi je tada bio osjećaj sjete, tuge, bespomoćnosti, ali znala sam da to hormoni upravljaju mojim životom. Uspjela sam se s time izboriti", rekla je voditeljica, radijska i televizijska voditeljica Sanja Doležal.

Iako je prolazila kroz teške trenutke u tome razdoblju, Sanja kaže kako u menopauzi nije uzimala nikakve tablete i hormonske terapije, već je pila čaj od kadulje. Trenuci znojenja i vrućine, kaže, ništa su naspram osjećala koje je proživljavala psihički. Nekoliko godina prije menopauze preminuo joj je voljeni suprug, a kako bi posložila život nakon tragedije, preselila se na selo u prirodu i to joj je, kaže, punilo baterije.

image
S liječnikom ginekologom Ivanom Fistonićem na panelu Gloria osobno Sanja Doležal je učila izvoditi vježbe za zdjelicu.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Izuzetno joj smeta teror mladosti koji se promiče u zapadnjačkim društvima - direktiva da svi moramo biti bez bora, celulita, viška kilograma, savršeni u svakom smislu te riječi. S time se na svoj način bori, s porukom: "Žene u godinama su vrijedne i one su boginje. Ako to kažemo sebi, onda će nas i drugi tako trenirati".

Čitajte i: VIDEO | Barbara Kolar o ranom ulasku u menopauzu: ‘U našoj obitelji to nije rijetkost, ali recimo da ja držim rekord‘

Čitajte i: Tončica Čeljuska iskreno progovorila o menopauzi: ‘Pijem hormonsku terapiju i otkrivam nove stvari‘

Čitajte i: Vrijeme je da skinemo stigmu s klimakterija! Panel "Oči u oči s menopauzom" otvorio važnu žensku temu

"Ne bih rekla da me menopauza promijenila. Promijenio me tok života i srednje godine, ali na bolje", rekla je. Njezina kći Lea trenutačno je u 20-ima, a pitali smo je razgovaraju li već sada o temama kao što je menopauza.

"Moja kći je sa mnom prolazila menopauzu i o tome smo puno razgovarali kao mama i kći. Kod nas nema tabu tema, ako treba i sa sinom mogu o tome svemu porazgovarati", rekla je. Osim Sanje Doležal, na Glorijinom panelu 'Oči u oči s menopauzom' zabavile su se i Barbara Kolar, Tončica Čeljuska te brojne uzvanice i uzvanici koji su uživali u raspravi na terasi na terasi Matis Absolut Loungea.

image
Stručni tim tvrtke Remedia: Luka Starešinić, ginekolog Ivan Marčeta, Ana-Marija Besednik, Anja Todorović i ginekolog Danijel Šeba.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Zagrebački tim tvrtke Elbi Medikal: Sara Inić, Tanja Kovač, direktor Robert Kukolja, Sanja Posavec, Martina Knezović i Silvana Smiljanić.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Željko Grmuša, direktor BTL Hrvatska, i supruga Tatjana Kadoić Grmuša.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Doktor Fistonić pokazao je kako se izvode Kegelove vježbe, koje pomažu kod inkontinencije jer jačaju mišiće dna zdjelice.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Žena je seksualno biće do kraja života, a u menopauzi gubi strah od neželjene trudnoće te se može opušteno prepustiti užicima koje donosi zrelost. Odličan afrodizijak je - novo muško tijelo.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Zagrebački tim tvrtke Elbi Medikal: Sara Inić, Tanja Kovač, direktor Robert Kukolja, Sanja Posavec, Martina Knezović i Silvana Smiljanić.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Ana-Mari Šerfezi iz tvrtke Gedeon Richter, koja distribuira nadomjesnu hormonsku terapiju.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Brend Vagisan nudi prvu kremu/vagitorije protiv suhoće rodnice koji ne sadrže hormone.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Attends ulošci za inkontinenciju, koji mnogim ženama u menopauzi omogućuju za bolju kvalitetu života.
VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Za žene u najboljim godinama, kad koža lica prestaje biti jedra i svježa - Caudalie Resveratrol-Lift kozmetička linija s veganskim kolagenom.
VEDRAN PETEH/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 04:35