usponi i teški padovi

Život ga nije mazio! Larry King kao dječak je živio od socijalne pomoći, no uspio je ostvariti svoj san

Postigao je uspjeh o kojem je kao mladić sanjao, no legenda američke televizije imala je i jako teške životne periode. U svega pet tjedana izgubio je tijekom 2020. sina i kćer, a ta bol potpuno ga je dotukla.

"Umjesto zbogom, doviđenja!", poručio je gledateljima veliki Larry King dok se opraštao od televizijskog ekrana. Njegov će neprocjenjivi obol televizijskom svijetu ostat će zapamćen. Legenda malih ekrana nije uspjela pobijediti koronavirus, američki voditelj preminuo je u 88. godini života. Iako se u službenoj izjavi njegovog produkcijskog studija ne navodi uzrok njegove smrti, poznato je da je 3. siječnja hospitaliziran zbog koronavirusa.

Ni prije toga život ga nije mazio, a zdravstveni problemi su se nizali - no sve dosad, Larry im je uspješno odolijevao.

image
Karijeru je počeo graditi 1957., tada 24-godišnji mladić zaposlio se na radiju kao DJ.
RON ELKMAN/DDP USA/PROFIMEDIA

Borac odmalena, King je ostvario pravi američki san - unatoč teškim počecima, vinuo se u zvijezde i ušao u apsolutnu legendu suvremene televizije.

Larry King rođen je, naime, kao Lawrence Harvey Zeiger 19. studenog 1933. u Brooklynu, u obitelji migranata. Otac Aaron i majka Jennie bili su ortodoksni židovi koji su živjeli teško i skromno. Otac mu je bio vlasnik restorana, a majka krojačica. Budući da je njegov otac rano preminuo od srčanog udara, Larry je s bratom i majkom dulje vrijeme živio od socijalne pomoći.

image
Iza Larryja Kinga ostala je titula neprikosnovenog kralja televizijskih ekrana.
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Odlazak najvećeg: U 88. godini preminuo Larry King

Čim se završio školu, Larry se zaposlio kako bi pomogao majci, no želju za rad u medijima nije mogao pustiti.

Ostvarila mu se želja 1957. godine, kada je počeo raditi kao DJ na malom radiju na Floridi. Show koji ga je globalno proslavio, "Larry King Live", počeo je snimati 1985., a do 2010. godine odradio je 6120 epizoda, ugostio najveća imena svjetske politike, umjetnosti i poduzetništva. Karijeru je završio kao CNN-ov najgledaniji i najpostojaniji voditelj. Jedinstvenog stila i načina, osvajao je i gledatelje i goste koji su mu s lakoćom odgovarali na jednostavno sročena i dovitljiva pitanja.

image
Voditelj Larry King od supruge Shawn razveo se 2019.
MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Larry King hospitaliziran zbog Covida-19: Supruga od koje se razvodi ne smije u posjet

Privatno - King nije išao jednostavnijim putem.

Ženio se čak osam puta (dvaput za istu ženu, op.a.), a u ljubavi često išao glavom kroz zid. Njegov posljednji brak okončan je razvodom 2019. godine, koja je označilo i početak najtežem perioda u Kingovom životu. Nakon što je 1987. preživio težak infarkt te se liječio od raka pluća 2017., tijekom 2019. doživio je novi srčani udar. Ubrzo su stigli najteži udarci. Tijekom 2020. godine izgubio je dvoje od petero svoje djece. Njegov sin Andy preminuo je od srčanog udara, a kći Chaia je preminula nakon teške borbe s rakom pluća. Izgubio ih je oboje u razmaku od svega par tjedana - tijekom ljeta 2020. Velika tuga, ona koju je opisao kao nešto što nijedan roditelj ne bi trebao proći, označila je za njega nenadoknadivu prazninu.

Linker
17. travanj 2024 17:48