Početak nastave

Belgijska kraljica Matilda u štiklama zaigrala stolni tenis u osnovnoj školi u Zottegemu

Posjet u povodu početka nove školske godine u probnoj ‘školi budućnosti‘ kraljici je bio posebno drag jer je godinama angažirana oko psihičkog zdravlja djece te prevencije kibernetičkog zlostavljanja.

Ni visoke potpetice nisu spriječile belgijsku kraljicu Matildu (48) da prihvati izazov i zaigra stolni tenis tijekom posjeta osnovnoj školi KAZ u Zottegem.

Posjet u povodu početka nove školske godine u probnoj ‘školi budućnosti’ diplomiranoj psihologinji i majci četvero djece bio je posebno drag jer je godinama angažirana oko psihičkog zdravlja djece te prevencije kibernetičkog zlostavljanja.

A kao kuma UN-a za održive obrazovne ciljeve uključila se u globalni pokret tako da je uživala u druženju sa školarcima.

image
Kraljica je uživala u druženju sa školarcima.
Shutterstock Editorial/Profimedia

Kraljica Matilda bavi se nizom socijalnih pitanja, uključujući obrazovanje, siromaštvo djece, međugeneracijsko siromaštvo, položaj žena u društvu i pismenost.

Od 2009. počasna je predsjednica Unicef Belgija, a 2001. osnovala je fond Princeze Matilda (danas Fond kraljice Matilde) koja promiče skrb o ranjivim ljudima i dodjeljuje godišnju nagradu za dobra djela u određenom sektoru koji se mijenja svake godine, a uključuje obrazovanje u ranoj dobi, zdravlje žena i zaštitu mladih od nasilja.

Linker
15. travanj 2024 15:22