pod istragom

‘Bilo nas je troje u braku‘: Proslavljeni novinar izmanipulirao lady Di da izgovori tu rečenicu?

I 25 godina nakon intervjua u kojem je lady Di otvorila srce i dušu, brat tragično preminule miljenice srdaca, želi dokazati da je Dianu na brojne izjave i reakcije novinar Martin Bashir ‘nahuškao‘ lažnim dokazima i pričama. Stvar se zakomplicirala jer je optuženi novinar trenutno pogođen koronavirusom.

Mnogi će zauvijek pamtiti šokantni intervju Martina Bashira s princezom Dianom koji je 1995. prikazao BBC, koji je javnost, sa zgranutim izrazom lica, prikovao za male ekrane.

Omiljena, i tragično nesretna princeza Diana u tom je razgovoru potpuno otvorila srce te otkrila: "Bilo nas je troje u tom braku", aludirajući na Charlesovu dugogodišnju vezu s Camillom Parker Bowles. Nekoliko tjedana nakon emitiranja intervjua, pokrenut je postupak razvoda između princa Charlesa i Diane, majke njihova dva sina, Williama i Harrya.

image
Intervju Martina Bashira s princezom koju je obožavala nacija
CAPITAL PICTURES/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Premda su danas javnosti poznate činjenice da je Charles sa Camillom ljubovao za vrijeme braka s Dianom, ta je izjava tada zgranula javnost, a nakon otkrića najnovijih dokaza Martin Bashir našao se pod opasnim optužbama, 25 godina nakon razgovora s princezom koja je 1996. godine poginula u nesreću u tunelu.

Lažirao bankovne račune kako bi dobio povjerenje i šok efekt

Novi dokazi otkrivaju da je Martin lažirao dokaze i bankovne račune, samo kako bi naljutio princezu Dianu te ju 'nahuškao' da pristane na intervju i u javnost iznese prljavo rublje iz svog braka s princom Charlesom.

image
Diana i Charles u braku su bili od 1981. godine do 1995. godine
GP/MPI/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Dokaze o lažiranim papirima koji su potaknuli Dianu da se pojavi pred kamerama, dostavio je njezin brat Charles Spencer, a BBC se nekoliko puta ispričao zbog 'lažiranja intervjua'.

Istraga se, zbog pandemije odužila, a i zakomplicirala jer je 57-godišnji Martin Bashir trenutno zaražen virusom COVID-19 i u kritičnom stanju.

Linker
25. travanj 2024 03:39