ODALI POČAST

Elegantno izdanje francuskog i američkog predsjedničkog para

Francuski predsjednik i njegova supruga posjetili su Westminster Hall kako bi odali počast pokojnoj britanskoj kraljici, jednako kao i američki predsjednik Joe Biden u društvu supruge Jill.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte u Westminsteru su odali počast kraljici Elizabeti prije službenog posljednjeg ispraćaja. Fotografi su ih snimili prije nego što su se presvukli u formalnu odjeću i posjetili Westminster Hall.

Macron, kojeg često viđamo u prepoznatljivoj tamno plavoj boji, ovog puta kombinirao je tamnoplavi sako s ugljeno-sivim hlačama i crnim tenisicama, dok je njegova supruga bila odjevena u crno.

Oboje su sakrili lice naočalama dok su šetali središtem Londona. Bili su okruženi suradnicima i zaštitarima i promatrali su Britance koji su satima čekali u redu da odaju počast svojoj kraljici prije pogreba.

image

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron sa suprugom Brigitte

ENRICO MATTIA DEL PUNTA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon odavanja počasti preminuloj kraljici, francuski predsjednik i prva dama pridružit će se kralju Charlesu i drugim svjetskim vođama i članovima kraljevske obitelji na prijemu u Buckinghamskoj palači.

"Od njezine krunidbe poznavala je i razgovarala sa svim našim predsjednicima. Nijedna druga zemlja nije imala privilegiju ugostiti je toliko puta kao mi", rekao je Macron prošli tjedan o kraljici nakon što je svijet doznao da nas je napustila., čiji je posljednji službeni posjet Francuskoj bio 2014. godine.

image

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron sa suprugom Brigitte

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Naime, Macronovi nisu jedini koji su odali počast britanskoj vladarici budući da se prije sprovoda pojavio i američki predsjednik Joe Biden u društvu supruge Jill.

image

Američki predsjednik Joe Biden maše dok stiže na Westminster

EYEPRESS NEWS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA EYEPRESS NEWS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U nedjelju su Bidenovi posjetili lijes kraljice Elizabete unutar Westminster Halla u Londonu. Američki predsjednik pojavio se u elegantnom crnom odijelu i bijeloj košulji te je cijeli outfit upotpunio kockastom kravatom u tamoplavim tonovima. Njegova supruga, Joill odjenula je crnu elegantnu haljinu do koljena uskog kroja te upotpunila outfit decentnim nakitom.

image

Joe Biden i prva dama Jill Biden odaju počast pokojnoj kraljici Elizabeti II.

EYEPRESS NEWS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA K EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon kraljičine smrti, par je u priopćenju poručio: "Šaljemo našu najdublju sućut kraljevskoj obitelji, koja ne žali samo za svojom kraljicom, već i za svojom dragom majkom, bakom i prabakom. Njezino će nasljeđe biti veliko na stranicama britanske povijesti i u priči našeg svijeta."

image

Joe Biden i Jill Biden u Buckinghamskoj palači u Londonu

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Bideni su se također upisali u službenu knjigu žalosti za Njezino Veličanstvo u povijesnoj kući Lancaster u blizini Buckinghamske palače.

Osim toga, Bidenovi su također posjetili britansko veleposlanstvo u Washingtonu, D.C., kako bi odali počast kraljici i upisali se u njezinu knjigu žalosti. "Žalujemo za svima vama", rekao je Biden u veleposlanstvu. "Kraljica je bila neponovljiva dama, počašćen sam što sam je upoznao."

Linker
15. travanj 2024 20:09