SUOSJEĆA S NJOM

I sama zna kroz što prolazi: Sarah Ferguson poslala je dirljivu poruku princezi Catherine

"Puna sam divljenja jer je javno progovorila o svojoj dijagnozi i sigurna sam kako će njezino priznanje podići svijest o borbi s rakom", između ostalog napisala je u svojoj objavi vojvotkinja od Yorka.

Vojvotkinja od Yorka i sama je početkom godine otkrila kako boluje od raka kože te vrlo vjerojatno najbolje od svih zna kroz što prolazi princeza od Walesa. Stoga mnoge nije začudilo što je Sarah Ferguson uputila dirljivu javnu poruku princezi Catherine.

"Moje misli i molitve su uz princezu od Walesa dok započinje svoje liječenje. Znam da će biti okružena ljubavlju svoje obitelji i kako se svi mole za pozitivan i najbolji ishod. Kao netko tko se posljednjih mjeseci suočava s vlastitom bitkom s rakom, puna sam divljenja jer je javno progovorila o svojoj dijagnozi i sigurna sam kako će njezino priznanje podići svijest o borbi s rakom. Nadam se kako će dobiti vrijeme, prostor i privatnost za ozdravljenje", napisala je Sarah. Njezina dirljva objava stigla je samo nekoliko dana nakon što je princeza od Walesa javno objavila kako se bori s karcinomom te da uskoro započinje proces liječenja. I vojvotkinja od Yorka, jedna je od onih koja o svojoj bolesti progovara pred svima.

Naime, ova 64-godišnjakinja i bivša supruga princa Andrewa bori se s mealnomom. No, to joj nažalost nije prva dijagnoza s kojom se morala suočiti. Još lani joj je bio dijagnosticiran rak dojke s kojim se uspješno izborila, a nije krila kako prolazi kroz teške terapije i rekonstrukciju dojke. Najveća potpora tada bile su joj kćeri, princeza Eugenie i princeza Beatrice.

Hoće li možda Sarah, koja je i nakon razvoda od princa Alberta, ostala u korektnim odnosima s kraljevskom obitelji, i privatno podijeliti pokoji savjet s Kate, ostaje nam tek vidjeti. No, jedno je sigurno, i Sarah i Kate čeka iscrpna borba, borba za ono najvažnije-život.

Linker
26. ožujak 2024 11:26