JONATHAN BRADY-PA/POOL SUPPLIED BY SPLASH NEWS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA JONATHAN BRADY-PA/POOL SUPPLIED BY SPLASH NEWS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/P
KRALJIČIN SPROVOD

Maleni George i Charlotte ipak će hodati iza lijesa prabake Elizabete

Princ i princeza od Walesa dugo su se premišljali hoće li im se devetogodišnji sin i sedmogodišnja kćerkica pridružiti.

Princ George i princeza Charlotte danas će se pojaviti na sprovodu svoje prabake te će ipak hodati iza njenog lijesa u povoci.

Daily Mail doznaje da su princ i princeza od Walesa zaista dugo razmišljali hoće li im se dvoje najstarije djece, stare devet i sedam godina, pridružiti. No nakon što su George i Charlotte u ožujku prisustvovali komemoraciji svom pradjedu princu Phillipu, William i Kate odlučili su da se mogu nositi s posljednjim ispraćajem prabake.

"Kao roditelji, naravno, dugo su razmišljali trebaju li njihova djeca ići s njima", naveo je izvor te dodao: "Naravno da je mali Louis premlad, ali misle da su George i Charlotte dorasli tome."

Podrazumijeva se da će djeca također biti na obredu u kapelici St. George u Windsoru danas poslijepodne, međutim još se ne zna hoće li i tamo sudjelovati u procesiji.

George i Charlotte će putovati automobilom s Kate i Camillom, prije nego što se pridruže pješačkoj povorci.

image

Policijski službenici pripremaju se za Horse Guards u Londonu 19. rujna 2022., uoči Državne pogrebne službe britanske kraljice Elizabete II.

LOIC VENANCE AFP

Prije današnje mise u 11 sati, zvono će zazvoniti 96 puta, odražavajući godine kraljice Elizabete. Buckinghamska palača će odati počast kraljičinoj vladavini i službi šefice države, nacije i Commonwealtha.

Misu će voditi velečasni David Hoyle, a među pjesmama koje će se moći čuti su "The Lord’s My Shepherd" i "Love Divine". Velečasni će čitati poslanice Korinćanima, koje je kraljica osobno odabrala.

image

Čelnici iz cijelog svijeta prisustvovat će državnom sprovodu kraljice Elizabete II.

HANNAH MCKAY AFP

Zbor će otpjevati posebno naručenu zborsku skladbu "Like As The Hart", koju je skladala majstorica kraljevske glazbe, Judith Weir. Zbor će također otpjevati kratku himnu "O Taste And See" koju je skladao Ralph Vaughan Williams za Kraljičinu krunidbu 1953. godine.

Linker
22. travanj 2024 23:56