VICTORIA JONES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Veliki dan

Nakon 6 mjeseci Kate Middleton snimljena u javnosti: S obitelji je stigla na proslavu rođendana kralja Charlesa

Princeza od Walesa prisustvovala je tradicionalnoj paradi Trooping the Colour koja se održava povodom obilježavanja službene proslave rođendana kralja Charlesa, gdje je došla u pratnji princa Williama i njihove djece - prinčeva Georgea i Louisa i princeze Charlotte.

Princeza od Walesa prisustvovala je tradicionalnoj paradi Trooping the Colour koja se održava povodom obilježavanja službene proslave rođendana kralja Charlesa, gdje je došla u pratnji princa Williama i njihove djece - prinčeva Georgea i Louisa i princeze Charlotte.

Obožavatelje kraljevske obitelji ni obilna kiša koja se nadvila nad Londonom nije zaustavila da na ulicama satima strpljivo čekaju Kate Middleton koja se pojavila prvi put u javnosti nakon gotovo šest mjeseci tijekom kojih se posvetila oporavku od karcinoma.

Princeza od Walesa prisustvovala je tradicionalnoj paradi Trooping the Colour, koja se održava povodom obilježavanja službene proslave rođendana kralja Charlesa, na koju je došla u pratnji princa Williama i njihove djece - princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa.

image
HENRY NICHOLLS AFP

Kasnije se susrela s kraljem Charlesom i kraljicom Camillom na balkonu Buckinghamske palače odakle su pozdravili okupljene, a potom uživali u pogledu na flotu kraljevskog ratnog zrakoplovstva.

image
HENRY NICHOLLS AFP

Kate je za svoje prvo javno pojavljivanje nakon višemjesečnog izbivanja odlučila odjenuti bijelu kreaciju britanske dizajnerice Jenny Packham. Decentna, jednostavna, a opet vrlo luksuzna haljina midi dužine uklapala se u njezin uobičajen modni izričaj. Kreacija je pratila liniju tijela, a oko struka je bila ukrašena s dvije crne trake te je sličan detalj imala i oko vrata. Cijelu kombinaciju dodatno je podigla i crno-bijela mašna.

image
JUSTIN TALLIS AFP

Tradicionalna parada Trooping the Colour ceremonijalna je proslava rođendana sadašnjeg britanskog monarha, poznata i kao kraljeva rođendanska parada. Održava se u središtu Londona, a ova proslava obilježava vrhunac u ceremonijalnom kalendaru britanske vojske i najvažniji je događaj još od 1760. godine. Prije dva tjedna iz palače je potvrđeno kako će ove godine, zbog kraljevog zdravstvenog stanja, proslava izgledati malo drugačije nego prošlih godina. Tradicija je da u povorci sudjeluju članovi kraljevske obitelji - na konjima ili vozeći se u kočiji, a nakon toga se svi okupe na balkonu Buckinghamske palače kako bi promatrali let zrakoplova kraljevskog ratnog zrakoplovstva.

image
JUSTIN TALLIS AFP
image
JUSTIN TALLIS AFP

No, zbog narušenog zdravlja kralja Charlesa, kojemu je dijagnosticiran rak u veljači ove godine, zadnjih se tjedana postavljalo pitanje hoće li on uopće moći sudjelovati na ovogodišnjoj paradi, a onda je iz Palače i službeno potvrđeno kako će biti prisutan, ali u povorci se neće pojaviti na konju, kao prošle godine, već će biti u kočiji sa suprugom Camillom. Mnogo se pisalo i o tome kako ove godine na proslavi neće sudjelovati niti princeza od Walesa, no ona se dan prije parade obratila javnosti i otkrila da stiže na proslavu, ali i kako napreduje njezin oporavak.

“Dobro se oporavljam, ali baš kao što znaju svi koji prolaze kemoterapiju, postoje dobri i loši dani”, napisala je Kate u svojoj poruci te dodala kako se za vrijeme loših dana osjeća iscrpljeno, krhko i umorno. "Ali kada se osjećam snažnije, želim iskoristiti svaki trenutak koji mi se pruža”, poručila je Kate i dodala da se nada da tijekom ljetnih mjeseci preuzeti još neke službene obveze, no naglasila je da njezino pojavljivanje na paradi ne znači formalni povratak javnim dužnostima. "Moj oporavak još traje. Učim se strpljenju, pogotovo neizvjesnosti. Živim dan po dan, osluškujem svoje tijelo i usredotočena sam na svoje ozdravljenje”, zaključila je princeza.

Linker
22. lipanj 2024 15:22