NAJTUŽNIJA PRINCEZA

Princeza Charlene od Monaka objavila božićni portret svoje obitelji: Živi li ona u svom svijetu ili je doista sretna

Princeza Charlene upoznala je princa Alberta 2000. tijekom plivačkog natjecanja u Monacu i par se vjenčao 2011., a tri godine kasnije par je dočekao blizance Gabriellu i Jacquesa.

Princeza Charlene (43) od Monaka na svom je Instagram profilu podijelila skicirani božićni portret svoje obitelji i "poželjela svima lijepe i sigurne blagdane" dok ona zasad ostaje na liječenju, piše Daily Mail.

Bivša olimpijka je svojim pratiteljima čestitala Božić objavivši živopisno umjetničko djelo u kojem je prikazana u zlatnoj haljini dok stoji pored princa Alberta (60).

Njezin suprug izgleda jednako šarmantno na crtežu, nosi mornarsko odijelo sa svijetloplavom kravatom, dok su sedmogodišnji blizanci princ Jacques i princeza Gabriella isto dotjerani.

Princ Albert otkrio je prošlog mjeseca da je njegova supruga primljena u europsku ustanovu za liječenje nekoliko dana nakon povratka u Monako nakon 10-mjesečne odsutnosti u svojoj rodnoj Južnoj Africi.

Rekao je da pati od "iscrpljenosti, i emocionalne i fizičke", dok su prijatelji nedavno za stranicu Page Six rekli da je majka dvoje djece "zamalo umrla" dok je bila u svojoj domovini.

Na crtežu je Charlene položila ruku na Albertovo rame, dok drugom rukom dodiruje kći koja je odjevena u svijetloružičastu haljinu.

Svoju elegantnu haljinu kombinira sa zlatnim cipelama, koja pristaje uz majčinu zlatnu haljinu do poda optočenu draguljima.

U međuvremenu, njen je brat odjenuo plavi blejzer, tamnoplave hlače i bijelu košulju dok stoji pored božićnog drvca koje je prekriveno crvenim i zlatnim ukrasima, a tri šarena poklona okružuju obitelj na crtežu. Trenutno nije jasno tko je kreirao portret.

Princeza je propustila sedmi rođendan svojih blizanaca Gabrielle i Jacquesa, ali je na Instagramu podijelila fotografije proslave, napisavši: 'Sretan rođendan, bebe moje. Hvala ti Bože što si me blagoslovio s tako divnom djecom. Zaista sam blagoslovljena. S ljubavlju, mama!".

U razgovoru za Page Six, izvor koji se opisao kao kraljevski prijatelj rekao je: "Nepravedno je da se ona prikazuje kao da ima neki mentalni ili emocionalni problem. Ne znamo zašto palača umanjuje da je zamalo umrla u Južnoj Africi".

image

Princ Albert i princeza Charlene

PIERRE VILLARD/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Najskuplji razvod u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva: Princeza pobjegla od šeika, zabrinula je čak i suca

Izvor je objasnio da je princeza imala tešku infekciju uha, nosa i grla, što je rezultiralo "teškim problemima sinusa i gutanja kojima je uzrok ranija operacija".

Prijateljica je dodala: "Ne može jesti krutu hranu više od šest mjeseci zbog svih operacija koje je od tada prošla. Tekućinu je mogla unositi samo kroz slamčicu, pa je izgubila gotovo polovicu svoje tjelesne težine".

Jedan je izvor odbacio svaku sumnju da je Charlene "naivna" i zarobljena u nesretnom braku s Albertom, rekavši: "Ni na sekundu ne mislim da nije znala što je radila kad se udala za njega". A drugi je izvor upozorio da majka princa Jacquesa i princeze Gabrielle nije tip koji će biti slijepo kontroliran od strane kraljevske obitelji.

"Možda će izgledati kao krajnje naivna, ali ništa ne može biti dalje od istine. Vrlo je dobra u skrivanju svoje pameti", zaključio je neimenovani izvor.

U međuvremenu se princ Albert nastavio javno pojavljivati ​​sa svojim blizancima Jacquesom i Gabriellom. Trojac je prisustvovao događaju sadnje drveća u Monaku i proslavi Dana državnosti Monaka, gdje su djeca držala srceparajuće natpise: "Nedostaješ mi mama" i "Volim te mama".

"Za mene je to prilično jednostavno - moj prioritet je moja obitelj", rekao je princ Albert u jednom intervjuu. "Naravno, ne zanemarujući državne poslove... Nadam se da svi to razumiju. Kad mogu biti sa svojom djecom, činim to bez oklijevanja. Ovo je iznimno važno vrijeme u njihovom životu - način na koji odrastaju pomaže im da vide svijet." rekao je te dodao: "A ako je jedan od roditelja odsutan iz zdravstvenih razloga, drugi roditelj mora biti tamo. Čuo sam previše prijatelja i poznanika koji mi govore da bi voljeli da su bili tu za svoju djecu, u određenoj dobi, zaokupljeni svojim poslom ili profesionalnim životom. Ne želim kasnije žaliti", zaključio je.

image

Princ Albert s djecom

PAPIXS/PAPIXS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Je li princeza Charlene jedini i najveći problem na dvoru u Monte Carlu i od čega se zapravo liječi?

Charlene se vratila svom suprugu i blizancima u Monako početkom ovog mjeseca nakon 10-mjesečne odsutnosti, dok se oporavljala od operacije nakon infekcije sinusa koju je dobila tijekom samostalnog humanitarnog putovanja u svoju rodnu Južnu Afriku ranije ove godine.

U danima nakon njenog dolaska, Charleneina šogorica Chantell Wittstock, rekla je za MailOnline da se princeza možda neće vratiti u palaču i da se nije planirala odmah vratiti javnim angažmanima, iako je kasnije povukla taj komentar.

Charlenein odlazak uslijedio je nakon novih optužbi prošlog prosinca da je Albert dobio novo dijete (što bi mu bilo treće, ako se dokaže) s neimenovanom Brazilkom u vrijeme dok su on i Charlene, bivša olimpijska plivačica Južne Afrike, već bili u vezi.

Albert je rekao da je obiteljsko okupljanje u Monaku prošli tjedan nakon što je provela deset mjeseci u svojoj rodnoj Južnoj Africi isprva prošlo 'prilično dobro' u prvih nekoliko sati, ali je potom postalo 'prilično očito' da Charlene nije zdrava.

Rekao je da je bivša olimpijka "shvatila da joj treba pomoć", dodajući: "Bila je preopterećena i nije se mogla suočiti sa službenim dužnostima, životom općenito, pa čak ni obiteljskim životom".

Albert je objasnio: "Vjerojatno ću to reći nekoliko puta, ali to nema nikakve veze s našim odnosom. Želim to vrlo jasno naglasiti. To nisu problemi unutar našeg odnosa; to nema veze s odnosom muža i žene. Drugačije je prirode."

Čitajte i: Princeza Charlene nakon hospitalizacije prekida šutnju: Za to ima poseban i vrlo emotivan razlog

Dalje je za magazin rekao da je njezino trenutno stanje rezultat "nekoliko faktora koji su privatni".

Albert je nastavio: "Nije dobro spavala nekoliko dana i uopće nije dobro jela. Izgubila je dosta kilograma, što ju je učinilo ranjivom na druge potencijalne bolesti".

Kasnije je potvrdio da je Charlene primljena u ustanovu za liječenje zbog neotkrivenih zdravstvenih problema, iako lokacija objekta još nije potvrđena, iako nekoliko izvora tvrdi da se nalazi u Švicarskoj.

Princ je također rekao da mu glasine o stanju u braku "ne smetaju previše".

Nekoliko stanovnika koji žive u uskim srednjovjekovnim uličicama Monaca potvrdili su za MailOnline da je Charlene prije odlaska u Južnu Afriku većinu svog vremena provodila izvan palače, živeći u skromnom dvosobnom stanu iznad stare tvornice čokolade.

"Često smo je viđali izvan palače i obično bi bila sama ili s tjelohraniteljem", rekao je jedan izvor, "Ali nikad nije bila s Albertom - bilo je očito da je odlučila većinu vremena provoditi u stanu, a ne u palači".

Princeza Charlene upoznala je princa Alberta 2000. tijekom plivačkog natjecanja u Monacu i par se vjenčao 2011., a tri godine kasnije par je dočekao blizance Gabriellu i Jacquesa.

Rođena u Rodeziji - nepriznatoj državi u južnoj Africi koju su kolonizirali Britanci, preselila se u Južnoafričku državu s 11 godina.

Imala je uspješnu plivačku karijeru te je osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju na All Africa Games 1999. u Johannesburgu, te je predstavljala Južnu Afriku na Igrama Commonwealtha 1998. i 2002. gdje je osvojila srebrnu medalju.

Međutim, njihov je brak tijekom godina bio na brojnim naslovnicama, a prošle godine pojavila se treća tužba za očinstvo, a ubrzo nakon toga Charlene je prošlog prosinca neslavno obrijala pola glave u punk-rock stilu.

Čitajte i: Najtužnija princeza provest će rođendan svojih blizanaca sama u bolnici, iako još nitko ne zna zašto

To se smatralo prvim javnim znakom pogoršanja krize koja bi mogla završiti razvodom od više milijuna funti.

Charlenein egzil u Južnoj Africi započeo je mjesec dana nakon što se u prosincu prošle godine pokazalo da se Albert suočava s još jednom tužbom za utvrđivanje očinstva, a Brazilka koja ne može biti imenovana iz pravnih razloga rekla je da je njezina 15-godišnja kći rezultat afere s Albertom 2004. godine.

Albert i Charlene u to vrijeme još nisu bili zaručeni, ali su se poznavali četiri godine nakon što su se sreli na plivačkom natjecanju u Monacu 2000. godine.

Odvjetnici tužiteteljice trebali su od Alberta zatražiti DNK test na sudu u Milanu ranije ove godine, dok je njegov vlastiti odvjetnik tu akciju označio 'prevarom'.

Nijedna strana zasad ništa ne komentira, sugerirajući da je možda postignuta neka vrsta velikodušne nagodbe, kao što se dogodilo s Albertovom ranijom izvanbračnom djecom.

Dvoje djece iz ranijih afera su Jazmin Grace Grimaldi, koja sada ima 29 godina i rezultat je Albertove afere s američkom agenticom za nekretnine, i Alexandra Costa (17), čija je majka bivša stjuardesa iz Toga.

Obje kćeri isključene su iz kraljevske linije nasljeđivanja u zamjenu za velike financijske nagodbe.

Linker
20. travanj 2024 09:42