MICHAEL LOCCISANO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA MICHAEL LOCCISANO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Zdravstveni problemi

Sarah Ferguson uspješno se oporavlja nakon operacije dojke: "Sve je dobro prošlo"

Sarah "Fergie" Ferguson, vojvotkinja od Yorka, susrela se je s neugodnom dijagnozom raka dojke. Dijagnoza je postavljena tijekom redovitog mamografskog pregleda, a vojvotkinji je savjetovana operacija koja je uspješno obavljena.

Sarah "Fergie" Ferguson, vojvotkinja od Yorka, susrela se je s neugodnom dijagnozom raka dojke. Dijagnoza je postavljena tijekom redovitog mamografskog pregleda, a vojvotkinji je savjetovana operacija koja je uspješno obavljena.

Vojvotkinja od Yorka, u dobi od 63 godine, trenutno se oporavlja uz podršku svoje obitelji, a njezin predstavnik za medije izjavio je za magazin PEOPLE: "Sarah, vojvotkinja od Yorka, nedavno je dijagnosticirana s ranom fazom raka dojke koja je otkrivena tijekom rutinskog mamografskog pregleda. Savjetovano joj je da mora proći operaciju, koja je uspješno obavljena."

Vojvotkinji je pružena najbolja medicinska skrb, a liječnici su joj iznijeli optimističnu prognozu. Vojvotkinja je izrazila neizmjernu zahvalnost medicinskom osoblju koje je brinulo o njoj u proteklim danima, navodi se u izjavi njezinog predstavnika. Važno je napomenuti da je rak dojke otkriven putem mamografskog pregleda, iako Sarah nije imala simptome bolesti. Iz tog razloga, ona sada još više naglašava važnost redovitog pregleda i zahvaljuje osoblju koje je sudjelovalo u dijagnostičkom postupku. Također, saznaje se da je vojvotkinja snimila epizodu podcasta dan prije nego što je podvrgnuta operaciji, a koji će biti objavljen u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak.

image

Sarah i Diana

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Vijesti o zdravlju Sarah Ferguson dolaze dvije godine nakon što je javno govorila o svojom mentalnom zdravlju. U intervjuu za magazin PEOPLE u srpnju 2021. godine, vojvotkinja je otvoreno pričala o mentalnim izazovima koje je prošla zbog medijskog pritiska i traume koju je doživjela u prošlosti. Ferguson, koja je postala poznata javnosti kada se udala za princa Andrewa, mlađeg brata princa Charlesa, prisjetila se vremena kada je bila izložena okrutnim naslovima u britanskim tabloidima. Mediji su je nazivali "Vojvotkinjom od Svinjetine" i često je bila uspoređivana s princezom Dianom, njezinom prijateljicom.

O trenutnom stanju vojvotkinje od Yorka nije poznato više detalja osim da je sve dobro prošlo, a javnost izražava podršku i želje za brzim oporavkom nakon uspješne operacije.

Linker
29. travanj 2024 22:23